Πόση ώρα μπορεί να μείνει το γιαούρτι εκτός ψυγείου

06.02.2020
Πόση ώρα μπορεί να μείνει το γιαούρτι εκτός ψυγείου
Γύρισες από το σούπερ-μαρκετ και ξέχασες να βάλεις τη τσάντα με το γιαούρτι στο ψυγείο. Ξέρουμε ότι θα αναρωτιέσαι πόση ώρα μπορεί να μείνει το γιαούρτι εκτός ψυγείου πριν αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο για την υγεία σου;

H απάντηση είναι ότι μπορείς να αφήσεις με ασφάλεια το γιαούρτι έξω σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες - ή μια ώρα, εάν η θερμοκρασία είναι πάνω από 32 βαθμούς Κελσίου - σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Το γιαούρτι που έχει παραμείνει για περισσότερο από δύο ώρες (ή μια ώρα πάνω από 32 βαθμούς κελσίου) πρέπει να πεταχτεί. Ο λόγος είναι ότι τα βακτήρια αναπτύσσονται γρήγορα όταν το γιαούρτι αφεθεί εκτός ψυγείου πέραν αυτών των ορίων.

Εάν πάρεις από το σπίτι σου ένα γιαούρτι για το γραφείο και δεν το καταναλώσεις μέσα σε δύο ώρες από την ώρα που θα φύγεις από το σπίτι σου, φρόντισε να το βάλεις μαζί με μια παγοκύστη για να το κρατήσεις πιο κρύο – συνεπώς πιο ασφαλές.

Ιδού όμως και μερικές απαντήσεις σε άλλα ερωτήματα που μπορεί να έχεις σχετικά.

Διάβασε και αυτό: Με γιαούρτι και λεμόνι! Το πιο δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι έτοιμο σε 5 λεπτά

Μπορείς να παγώσεις το γιαούρτι; Ναι και για να παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής του γιαουρτιού, πάγωσέ το σε ένα αεροστεγές δοχείο που θα καλύψεις ή σε μια σακούλα καταψύκτη.

Πόσο διαρκεί το γιαούρτι στην κατάψυξη; Όταν είναι σωστά αποθηκευμένο, θα διατηρήσει την καλύτερη ποιότητα του για 1 έως 2 μήνες, αλλά θα παραμείνει ασφαλές και πέρα ​​από αυτό το χρονικό διάστημα.

Πόσο διαρκεί το γιαούρτι αφού παγώσει και αποψυχθεί; Το γιαούρτι που έχει αποψυχθεί στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί για επιπλέον 3 έως 4 ημέρες πριν από τη χρήση. Το γιαούρτι που θα αποψυχθεί στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε κρύο νερό πρέπει να καταναλωθεί αμέσως.

Πώς θα καταλάβεις εάν το γιαούρτι είναι αλλοιωμένο; Ο καλύτερος τρόπος είναι να το μυρίσεις και να το κοιτάξεις: αν είναι «κομμένο», νερουλό και έχει υγρασία, σβολιασμένη υφή και ξινή μυρωδιά, δεν θα πρέπει να το καταναλώσεις. Φυσικά, αν δεις κάποιο σημείο με μούχλα, θα πρέπει να πετάξεις ολόκληρη τη συσκευασία και να μην το δοκιμάσεις ούτε για αστείο.