Διαιτητικές ιδέες για σάντουιτς χωρίς... ψωμί

17.05.2016
Σάντουιτς χωρίς ψωμί γίνεται; Γιατί όχι; Όλα είναι θέμα φαντασίας.

Τι είναι το σάντουιτς στην πραγματικότητα; Δύο φέτες φωμιού μέσα στις οποίες εσωκλείουμε υλικά της αρεσκείας μας. Σωστά; Τι θα έλεγες αν αντί για ψωμί χρησιμοποιούσαμε φέτες από άλλα υλικά;

Σου δίνουμε ιδέες για νόστιμα και διαιτητικά σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.

Μανιτάρια πορτομπέλο: Το είχες ποτέ φανταστεί;

Αν θέλεις κάτι με περισσότερη πρωτεϊνη διάλεξε το μανιτάρι! Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο είναι μια πολύ καλύ επιλογή για να κλείσεις μέσα τυρί, κοτόπουλο, αλλαντικά ή ότι άλλο φανταστείς. Εμείς προτείνουμε έναν κλασικό συνδιασμό: κοτόπουλο, μοτσαρτέλλα και βασιλικό. Απλό και νόστιμο.

Πες ναι στο αγγούρι!

Δύο μεγάλες φέτες αγγουριού μπορούν να εσωκλείσουν διαφορα λαχανικά και να κάνουν ένα διαφορετικό σάντουιτς. Δίνουν τραγανιστό αποτέλεσμα και δροσιστική γεύση. Μπορούν να συνδιαστούν με τυράκι, σολωμό, κρέμα τυρί κι ότι άλλο επιθυμείς.

Αντί για φωμί μαρούλι

Το μαρούλι δίνει επίσης ιδέες. Βάλε μέσα τόνο, κοτόπουλο, γαλοπούλα ή άλλο ψάρι/κρεατικό, συνδίασε με τυράκι της αρεσκείας σου και απόλαυσε ένα άκρως διαιτικό γεύμα. Κι αν απορείς πώς μπορεί να γίνει, δες τη φωτογραφία. Το μαρούλι κάνει τέλεια wraps. Χρησιμοποίησέ τα και τύλιξέ τα όπως θα έκανες και με την αραβική πίτα.

Αντί για ψωμί μελιτζάνα

Στην ίδια λογική και το σάντουιτς με μελιτζάνα. Κόβεις τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις τηγανίζεις ή τις ψήνεις (κατά προτίμηση το δεύτερο που είναι και πιο υγιεινό). Στη συνέχεια γεμίζεις με υλικά της αρεσκείς σου όπως για παράδειγμα κατσικίσιο τυρί, μαρουλάκι, ντομάτα ή ότι άλλο επιθυμείς κι έχεις ένα ωραίο σνακ.

Αντί για ψωμί ντομάτα;

Σκεψου πως είναι σάντουιτς. Τοποθέτησε τις φέτες από ντοματούλες τη μία πάνω στην άλλη και στα ενδιάμεσα βάλε τυρί κι αλλαντικά κι απόλαυσε ένα γευστικό και σούπερ υγιεινό και διαιτητικό σνακ. Τέλειο;

Κι αν η ιδέα δε σε ενθουσιάζει σου, έχουμε κι αυτή του μπέργκερ χωρίς ψωμί!