Τα μυστικά για τέλειο κουρκούτι μπακαλιάρου

23.03.2017
Το κουρκούτι στον τηγανητό μπακαλιάρο είναι το παν γι΄ αυτό κι εμείς σου δίνουμε τα μυστικά για να είναι το αποτέλεσμα τέλειο!

Το έθιμο κάθε 25η Μαρτίου θέλει τηγανητό μπακαριάλο σκορδαλιά. Για τη σκορδαλιά έχουμε ήδη αφιερώσει ολόκληρο άρθρο, όπως και για τον μπακαλιάρο και το σωστό ξαλμύρισμα. Καιρός λοιπόν ν΄αναφερθούμε και στο κουρκούτι που όσο εύκολο κι αν δείχνει, δεν είναι!

Το κουρκούτι έχει κι αυτό τα μυστικά του για να γίνει αφράτο και τραγανιστό. Τα κλασικά μυστικά είναι δύο: Μπύρα και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (σαν αυτό που βάζουμε στα κέικ) αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Εκτός από τα βασικά, εμείς θέλουμε να σε κάνουμε expert γι΄αυτό σου αποκαλύπτουμε ΟΛΑ τα μυστικά για το τέλειο κουρκούτι!

Έχουμε και λέμε:

Μυστικό no1

Λίγη μπύρα και λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κάνουν θαύματα. (Η επανάλληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως)

Μυστικό no2

Όλα τα υγρά που μπαίνουν στο κουρκούτι (νερό, μπύρα ή άλλα όπως πχ σόδα) πρέπει να είναι παγωμένα οπότε φρόντισε να τα βάλεις στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσεις.

Μυστικό no3

Το κουρκούτι θέλει ψυγείο! Θα το βγάλεις μόνο όταν θελήσεις να βουτήξεις μέσα τα κομμάτια του βακαλάου για να τα τηγανίσεις.

Μυστικό no4

Για ν΄αποκτήσει το κουρκούτι χρώμα ζωηρό μετά το τηγάνησμα μη διστάσεις να προσθέσεις στο μείγμα ελάχιστη ζάχαρη. Θα δεις διαφορά!

Μυστικό no5

Το απόλυτο μυστικό για να γίνει το κουρκούτι τραγανό και τέλειο είναι το σωστό τηγάνισμα σε λάδι καυτό κι όχι απλά ζεστό! Επίσης φρόντισε τα κομμάτια να έχουν "αέρα" μεταξύ τους και να μην κολλάνε μαζί. Εν ανάγκη κάνε 2 ή και 3 τηγανιές.

Θυμήσου επίσης:

Tips για τέλεια & ελαφριά σκορδαλιά

Το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου σε 3 βήματα

Γιατί να φτιάξεις μπακαλιάρο - σκορδαλιά