Το κόλπο για νόστιμο φαγητό από την... κατάψυξη

04.03.2015
Είσαι μαμά με παιδάκι σε άλλη πόλη; Σπουδάζεις η ίδια μακριά από τους δικούς σου; Εργάζεσαι σκληρά με εξαντλητικά ωράρια ή απλά είσαι τεμπελίτσα με τη μαγειρική; Σε κάθε περίπτωση το φαγητό από την κατάψυξη σου δινει συχνά λύση για τα καθημερινά σου γεύματα. Βέβαια, όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει, η γεύση του ξαναζεσταμένου φαγητού που έχει καταψυχθεί ουδεμία σχέση έχει με το φρεσκομαγειρεμένο. Άραγε σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει λύση;

Σίγουρα το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι το ίδιο αφού σαν το φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό δε συγκρίνεται κανένα, ωστόσο, υπάρχουν μερικά κολπάκια που μπορούν να βοηθήσουν και να δώσουν γεύση στο φαγητό που ζεσταίνεις απευθείας από την κατάψυξη.

Το βασικό είναι μόλις μαγειρεύεις το φαγητό να το αποσύρεις από τη φωτιά μερικά λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρευμα, ώστε να συνεχίσεις με το που το αποψύξεις. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσεις πως δε θα μείνουν υγρά στο φαγητό και δε θα καεί κατά το ζέσταμα.

Άλλο ένα κολπάκι που ενισχύει τη γεύση του αποψυγμένου φαγητού είναι τα μπαχαρικά και τα διάφορα μυρωδικά. Βάλε λιγότερα απ΄ότι συνήθως για να ενισχύσεις έξτρα τη γεύση κατά το ζέσταμα, προσθέτοντας μπαχαρικά κατά το ζέσταματα ή στο τέλος.

Δοκίμασε αυτά τα δύο μικρά κολπάκια και πες μας τη γνώμη σου. Αν θέλεις μπορείς επίσης να μας προτείνεις τρόπους από την εμπειρία σου για να γίνει νοστιμότερο το ξαναζεσταμένο φαγητό.