Πόσες ημέρες διατηρείται η γαλοπούλα που περίσσεψε;

26.12.2016
Έμεινε γαλοπούλα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Πώς να την αποθηκεύσεις και πόσες ημέρες διατηρείται;

Ακόμη κι αν εσύ κι οι καλεσμένοι σου φάγατε του σκασμού, μπορεί να έχει περισσέψει αρκετή γαλοπούλα από το Χριστουγεννιάτικο γεύμα. Κι επειδή - όπως έχουμε πολλάκις τονίσει - δε χρειάζεται να πετάμε τίποτα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποθηκεύσεις το κρέας που περίσσεψε, να το βάλεις στο ψυγείο ή την κατάψυξη και να το καταναλώσεις τις επόμενες ημέρες ή να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις γευστικά πιάτα. Μάθε πώς θα το κάνεις σωστά αλλά και πόσες ημέρες διατηρείται το κρέας της γαλοπούλας.

Καταρχήν, για τη δική σου διευκόλυνση ξεχώρισε το στήθος από το μπούτι και στη συνέχεια αποθήκευσε το κρέας σε αεροστεγή δοχεία και μέσα στο ψυγείο ή την κατάψυξη ανάλογα με το αν θέλεις να κατυαναλωθεί άμεσα ή εν καιρώ.

Σε γενικές γραμμές πάντως να ξέρεις πως η γαλοπούλα διατηρείται περίπου τέσσερις ημέρες στο ψυγείο κι έως τρεις μήνες στην κατάψυξη. Μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος αν το κρέας δεν έχει καταναλωθεί πρέπει να πεταχτεί, οπότε φρόντισε να το έχεις ήδη καταναλώσει φτιάχνοντας γευστικά πιάτα με πρώτη ύλη τα περισσεύματα!

Όσο για το πώς θα το κάνεις; Ισχύουν οι ιδέες που ήδη έχουμε δώσει για τα πουλερικά. Μάθε το πατώντας εδώ και… καλή όρεξη!