Για να μη μείνει κανένας παραπονεμένος από το γιορτινό μενού

30.12.2016
Το τραπέζι είναι άψογα διακοσμημένο, το ίδιο και το φαγητό! Ποιές είναι όμως οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά;

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Έχεις προγραμματίσει το τέλειο μενού, φροντίζοντας να βάλεις όλη τη μαεστρία σου, τις μαγειρικές και καλλιτεχνικές σου δεξιότητες ώστε να παρουσιάσεις γευστικά, ευφάνταστα και όμορφα πιάτα. Είσαι σίγουρη όμως πώς έχεις σκεφτεί όλες τις παραμέτρους;

* Μήπως κάποιοι από τους καλεσμένους σου κάνουν δίαιτα ή είναι χορτοφάγοι;

Φρόντισε να εντάξεις στο μενού σου πιάτα που να καλύπτουν και τις δικές τους απαιτήσεις. Οι ψητές πατατούλες και το ρυζάκι ώς συνοδευτικό είναι μια πολύ καλή επιλογή όπως επίσης και κάποια σαλάτα δίχως μαγιονέζα και λιπαρές σος. Μπορείς για παράδειγμα να φτιάξεις δύο διαφορετικές γιορτινές σαλάτες, μια πιο διαιτητική και μια πιο "χαρά της σος και της θερμίδας" κι άσε τους καλεσμένους να επιλέξουν αυτήν που επιθυμούν.

* Ποιά φαγητά θέλουν ψυγείο και ποιά όχι;

Σκέψου από πριν ποιά φαγητά πρέπει να μείνουν στο ψυγείο πριν σερβιριστούν και ποιά μπορούν να διατηρηρθούν σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να έχεις κάνει τον απαραίτητο χώρο στο ψυγείο και την κουζίνα σου αλλά και να είσαι σίγουρη πως τίποτα δε θα σερβιριστεί "χαλασμένο".

* Καναπεδάκια και μεζεδάκια έφτιαξες; Χρειάζονται κι αυτά

Επειδή συνήθως κάποιοι θα έρθουν αργοπορημένοι ενώ άλλοι θα είναι άγγλοι στο ραντεβού, φρόντισε να έχεις έτοιμα καναπεδάκια ή μικρά μεζεδάκια που θα τους αφήσουν απασχολημένους μέχρι να καταφθάσουν όλοι για το κυρίως γεύμα.

*** Και μια ωραία ιδέα

Ένα μικρό γιορτινό δωράκι - γλύκισμα για το καλοσώρισμα είναι μια κίνηση που θα δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Πάρε μικρά γλυφιτζουράκια, καραμελίτσες ή σοκολατάκια και τοποτέτησέ τα στο κέντρο κάθε πιάτου! Ενήλικες και παιδάκια σίγουρα θα ενθουσιαστούν!