9 μυστικά μαγειρικής που επιβάλλεται να μάθεις

09.09.2013
Ήξερες ότι...

Πότε έκαψε το λάδι; Τι κάνεις όταν πέφτει περισσότερο αλάτι; Πώς θα τρίψεις το μαλακό τυρί; Μάθε τις απαντήσεις σε αυτά κι άλλα 6 συχνά ερωτήματα μαγειρικής!

9 μυστικά μαγειρικής: Σου τα αποκαλύπτουμε

1. Μυστικό θερμοκρασίας

Για να τσεκάρεις αν το τηγάνι σου είναι αρκετά ζεστό για να υποδεχθεί λιπαρή ουσία για σοτάρισμα (ή το φιλέτο σου), ρίξτε εντός του μια σταγόνα νερό. Αν αυτή δεν εξατμιστεί, αλλά «χορεύει» στο τηγάνι, το σκεύος είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία.

2. Πολύ λάδι στο φαγητό;

Αν σου έπεσε πολύ λάδι στο φαγητό, ρίξε στην κατσαρόλα μερικά παγάκια: Το λίπος θα κολλήσει πάνω τους και θα το απομακρύνεις εύκολα, βγάζοντας τα παγάκια από την κατσαρόλα.

3. Ο υπέροχος κρόκος

Βάλε δύο κλωστές σαφράν στο τσάι: Βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, βελτιώνει την κυκλοφορία, αντιμετωπίζει τη γρίπη και τις πεπτικές διαταραχές.

4. Έπεσε πολύ αλάτι;

Αν σας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό, δοκιμάστε να εξισορροπήσετε τη γεύση του προσθέτοντας λίγο ξίδι ή μία πρέζα ζάχαρη. Άλλο κόλπο είναι και η προσθήκη πατάτας - Δες εδώ.

5. Όλο το χυμό από τα λεμόνια

Για να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό από τα λεμόνια σου, ζέστανέ τα για 20 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων προτού τα στύψεις.

6. Πώς θα τρίψεις το μαλακό τυρί

Για να τρίψετε εύκολα οποιοδήποτε μαλακό τυρί, βάλτε το πρώτα για μισή ώρα στην κατάψυξη.

7. Προτιμήστε το ψωμί με προζύμι

Περιέχει προβιοτικούς μικροοργανισμούς, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

8. Τα καυτερά καίνε θερμίδες

Βάλε σε κάθε γεύμα σας καυτερές ή πικάντικες τροφές: Πιπεριές κάθε είδους, κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ, μουστάρδα, κανέλλα. Καίνε... θερμίδες!

9. Τα συσκευασμένα αυξάνουν τη χοληστερίνη

Απόφυγε συσκευασμένα τρόφιμα που περιέχουν «μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά»: Αυξάνουν τη χοληστερίνη κατακόρυφα.