Σοκολατιέρα ΚΕΝWΟΟD

06.05.2008
Ενα ποτήρι ζεστή σοκολάτα όλο άρωμα ή ένας υπέροχος cappuccino με γεύση, σίγουρα μπορεί να ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα μας, με τον πιο γλυκό τρόπο!

Και αν η σκέψη και μόνο της παρασκευής τους μας φαίνεται άκρως κουραστική, μία μοναδική σοκολατιέρα έρχεται να μας απαλλάξει, αφού πλέον μπορούμε γρήγορα και χωρίς την παραμικρή δυσκολία να δημιουργήσουμε μοναδικά, ζεστά, αφρώδη ροφήματα στο λεπτό!

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να διαλέξουμε τα υλικά της αρεσκείας μας, να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και τα υπόλοιπα απλά τα αναλαμβάνει η σοκολατιέρα της ΚΕΝWΟΟD.

Τι είναι η Choco latte της ΚΕΝWΟΟD;
Πρόκειται για μία ξεχωριστή συσκευή με την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε λαχταριστά, ζεστά ροφήματα, αναμειγνύοντας ταυτόχρονα τα αγαπημένα μας υλικά.

Χρησιμοποιώντας ολόκληρη κουβερτούρα ή σκόνη με φρέσκο υγιεινό γάλα, μπορούμε να φτιάξουμε χωρίς κόπο μια εκπληκτική σοκολάτα, η οποία σερβίρεται κατευθείαν από το βρυσάκι στο φλιτζάνι μας στην ιδανική θερμοκρασία!

Εκτός όμως από ζεστή σοκολάτα, η σοκολατιέρα φτιάχνει και άλλα ζεστά αφρώδη ροφήματα, όπως cappuccino, Irish coffee, χυμό λεμονιού, μήλου κ.λπ.

Ιδανική γιατί
Αυτή η υπέροχη σοκολατιέρα είναι σχεδιασμένη να ζεσταίνει τα υλικά σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην υπερθερμαίνονται και έτσι, να διατηρούν τα γευστικά τους χαρακτηριστικά. Μάλιστα, όταν το ρόφημά μας φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία, η συσκευή, χάρη στο χρονοδιακόπτη, σβήνει αυτόματα, προσφέροντάς μας ασφάλεια και άψογο αποτέλεσμα!

Πολύτιμες συμβουλές!
Επειδή η βάση της κανάτας της σοκολατιέρας έχει προσαρμοστεί κατά την παρασκευή, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσουμε να την αφαιρέσουμε.

Ακόμη, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την κανάτα ως αποθηκευτικό δοχείο, αλλά να τη διατηρούμε άδεια πριν και μετά τη χρήση.

Τέλος, επειδή μερικά υγρά αυξάνονται σε όγκο και αφρίζουν κατά την ανάμειξη, όπως για παράδειγμα το γάλα, φροντίζουμε να εφαρμόζουμε σωστά το καπάκι και να μη γεμίζουμε την κανάτα μέχρι επάνω.

Ο σωστός καθαρισμός:
Για να καθαρίσουμε χωρίς δυσκολία τη σοκολατιέρα, πλένουμε τα εξαρτήματα έπειτα από κάθε χρήση και φροντίζουμε να μην αφήνουμε τα διάφορα υλικά να ξεραθούν τόσο στην κανάτα όσο και στα εξαρτήματα, γιατί αυτό θα δυσχεράνει τον καθαρισμό της. Παρ όλα αυτά, αν κατά λάθος μας ξεραθεί κάποια τροφή, μπορούμε να τη διαλύσουμε εύκολα, γεμίζοντας το κύπελλο με 1 λίτρο νερό και βάζοντας σε λειτουργία το χρονόμετρο θέρμανσης, ρυθμισμένο στην ένδειξη «8» και τον διακόπτη on/off γυρισμένο στη θέση «Ι».

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν πλένουμε τα μέρη της συσκευής στο πλυντήριο πιάτων.

Πριν συνδέσουμε τη σοκολατιέρα στο ρεύμα:
Φροντίζουμε να βεβαιωθούμε, ότι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ίδια με αυτήν που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευής.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά:

Η KENWOOD διατίθεται σε δύο μοντέλα, στο CL 438 και στο CL 638.

Αναλυτικά:

  • Σοκολατιέρα KENWOOD CL 438, καφέ χρώματος
  • Πλαστική κανάτα 1,2 λίτρου
  • Βρυσάκι για εύκολο σερβίρισμα
  • Ιδανικό για παρασκευή ζεστής σοκολάτας
  • Χρονοδιακόπτης
  • Αποσπώμενη βάση και βρυσάκι για μεγαλύτερη ευκολία στο καθάρισμα
  • Ειδικό βουρτσάκι καθαρισμού
  • Ασφαλές κλείδωμα
  • Θερμοστάτης
  • Ισχύς: 750W

ΣΟΚΟΛΑΤΙΕΡΑ KENWOOD DELUXE CL 638, χρώματος inox

  • Πλαστική κανάτα 1,25 λίτρου
  • Βρυσάκι για εύκολο σερβίρισμα
  • Ιδανικό για παρασκευή ζεστής σοκολάτας και κρύων ροφημάτων
  • Πλήκτρο διατήρησης της θερμοκρασίας της σοκολάτας για 30 λεπτά
  • Δυνατότητα παρασκευής επιπλέον αφρού
  • Περιστρεφόμενος χρονοδιακόπτης
  • Αποσπώμενη βάση και βρυσάκι για μεγαλύτερη ευκολία στο καθάρισμα
  • Ειδικό βουρτσάκι καθαρισμού
  • Ισχύς: 750W

Για την ασφάλειά μας:
Για να είμαστε σίγουροι για τη σωστή χρήση της μηχανής, εξαλείφοντας και τον παραμικρό κίνδυνο, ακολουθούμε τις εξής συμβουλές:

1. Πριν προσαρμόσουμε και αφαιρέσουμε τα μέρη της συσκευής, μετά τη χρήση και πριν από τον καθαρισμό, θέτουμε πάντοτε τη σοκολατιέρα εκτός λειτουργίας και την αποσυνδέουμε από το ρεύμα.

2. Φροντίζουμε να μην υπερχειλίζουμε τη σοκολατιέρα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος τα ζεστά υγρά να μας πιτσιλίσουν κατά τη διάρκεια της ανάμειξης των υλικών, με αποτέλεσμα να καούμε.

3. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνουμε τη μονάδα του κινητήρα, το καλώδιο ή το βύσμα να βραχούν.

4. Κρατάμε πάντοτε τα χέρια μας, καθώς και άλλα αντικείμενα μακριά από την κανάτα της μηχανής, όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη με την παροχή ρεύματος.

5. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη συσκευή, εάν έχει πάθει βλάβη, αλλά να τη στείλουμε το συντομότερο δυνατό για έλεγχο ή επισκευή.

6. Τέλος, δεν πρέπει να αφήνουμε τη συσκευή σε λειτουργία χωρίς να την επιβλέπουμε, όπως επίσης δεν τη χειριζόμαστε, όταν η κανάτα είναι άδεια ή αν δεν έχουμε τοποθετήσει το καπάκι.

Προσοχή!
Εάν έχουμε μικρά παιδιά φροντίζουμε να τα κρατάμε μακριά από τη συσκευή και να μην αφήνουμε το καλώδιο ρεύματος να κρέμεται από τον πάγκο εργασίας, γιατί ένα μικρό παιδί θα μπορούσε εύκολα να το αρπάξει και να παρασύρει τη συσκευή, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει. Επίσης, καλό είναι η συσκευή να μη χρησιμοποιείται από άτομα με μειωμένες ικανότητες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ