Οίνος και Πολιτισμός

28.04.2011
Το ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Μόλις 140 χλμ. περίπου βόρεια της Αθήνας, το FORUM ? ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις του οίνου και του πολιτισμού του.

Η αρχή είναι οι αμπελώνες και οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της δημιουργίας του κρασιού. Η ξενάγηση αρχίζει στους αμπελώνες όπου γεννιέται η πρώτη ύλη, το σταφύλι, και συνεχίζεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οινοποίησης. Μουσειακές νησίδες διανθίζουν την πορεία του επισκέπτη με αναφορές στην ιστορία του κρασιού. Κορυφαία στιγμή της επίσκεψης οι υπόγειες κάβες του Κτήματος, όπου μέσα σε 2.500 γαλλικά δρύινα βαρέλια ωριμάζουν διάφορες ποικιλίες κρασιών. Επίσης, στο κλειστό εστιατόριο 100 ατόμων ή στον υπαίθριο χώρο 400 ατόμων, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν στερεοελλαδίτικες νοστιμιές που ετοιμάζονται ειδικά για το Κτήμα. Μπορούν να οργανωθούν γευσιγνωσίες, αλλά και παιχνίδια οινογευστικής, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα της ομάδας.

Το ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ είναι το ιδανικό περιβάλλον για συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις, καθώς στην πλήρως εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα αίθουσα εκδηλώσεων μπορούν να φιλοξενηθούν συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια, περίπου 150 ατόμων. Για πολυήμερα συνέδρια ή σεμινάρια, υπάρχουν σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και πολυτελείς παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στο ΚΤΗΜΑ. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και το μικρό αμφιθέατρο, με θέα τον Παρνασσό, όπου μπορούν να οργανωθούν θεατρικές παραστάσεις ή μουσικές βραδιές που θα ολοκληρώνουν την εμπειρία της επίσκεψης. Το γραφικό εκκλησάκι, η οργάνωση, η υποδομή και το περιβάλλον εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες για κοινωνικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Info
Το Κτήμα Χατζημιχάλη είναι ανοικτό καθημερινά (από Δευτέρα έως και Κυριακή 9:00 - 15:00). Τηλ. για πληροφορίες: 210 8075512