Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε με το κρασί

19.07.2021
Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε με το κρασί
Πόσα από αυτά κάνεις και εσύ;

Το κρασί συνοδεύει πολλές όμορφες στιγμές μας και είναι κάτι που οι περισσότεροι απολαμβάνουν, είτε συνοδευτικά με το φαγητό είτε μόνο του ως γευστική εμπειρία. Είναι σημαντικό όμως να αξιοποιείς στο έπακρο κάθε μπουκάλι κρασί.

Το μυστικό που θα κάνει το ροζέ κρασί να παγώσει σε χρόνο ρεκόρ

Δες παρακάτω τα κοινά λάθη που ίσως κάνεις και εσύ με το κρασί:

Σερβίρεις το κρασί σε λάθος θερμοκρασία
Εάν ένα κρασί είναι πολύ κρύο, μπορεί να "κόψεις" μερικές από τις γεύσεις του και δεν θα μπορείς να απολαύσεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει. Από την άλλη, αν σερβίρεις πολύ ζεστό κρασί, μπορεί να έχει ανισορροπία και το αλκοόλ θα είναι πιο έντονο.

Κρατάς ένα μπουκάλι για πολύ καιρό μόλις το ανοίξεις
Το κρασί έχει ημερομηνία λήξης μόλις το ανοίξεις. Για να κρατήσεις το κρασί σου περισσότερο, βάλε το στο ψυγείο (είτε κόκκινο είτε λευκό), χρησιμοποίησε μια αντλία κρασιού ή χρησιμοποίησε αέριο συντήρησης κρασιού. Επίσης, εάν έχεις υπόλοιπο κρασιού, μπορείς να το παγώσεις για να το χρησιμοποιήσεις ως παγάκια σε ένα ποτό ή να το χρησιμοποιήσεις για μια συνταγή.

Χρησιμοποιείς το ίδιο ποτήρι κρασιού για τα πάντα
Το ποιο ποτήρι χρησιμοποιείς για να σερβίρεις το κρασί πραγματικά κάνει τη διαφορά τόσο στη μυρωδιά όσο και στη γεύση. Πειραματίσου και δες μόνη σου πόση διαφορά κάνει ένα ποτήρι.

Οι μύθοι για το κρασί που ίσως θα έπρεπε να ξεχάσεις

Συνδυάζεις με λάθος τρόπο κρασί και φαγητό
Ο συνδυασμός ενός πιάτου με το λάθος κρασί μπορεί να καταστρέψει εντελώς τη γεύση του. Όμως, ο σωστός συνδυασμός έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει την εμπειρία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο γεύσης. Αξίζει να κάνεις λίγη έρευνα για να βρεις τον τέλειο συνδυασμό.

Παλαιώνεις το κρασί για πολύ καιρό
Τα περισσότερα κρασιά παρασκευάζονται για να τα απολαύσουμε μέσα σε δύο χρόνια από την αγορά. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσεις το κρασί σου για δεκαετίες πριν το καταναλώσεις. Είναι πάντα μια καλή ιδέα να έχεις μια μικρή κάβα κρασιού όταν προκύπτει μια απροσδόκητη περίσταση, αλλά τα περισσότερα κρασιά μπορούν να αγοραστούν και να τα απολαύσεις αμέσως μετά την αγορά.

Αποθηκεύεις το μπουκάλι σε ζεστά μέρη
Εάν αποθηκεύεις το κρασί σε θερμές θερμοκρασίες για πολύ καιρό, αυτό μπορεί να το υποβαθμίσει και να μειώσει την αντοχή των γεύσεών του. Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσεις το κρασί είναι σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος. Μια επιλογή είναι το πίσω μέρος μιας ντουλάπας επειδή τείνει να παίρνει λιγότερο φως από το υπόλοιπο σπίτι. Τέλος, το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσεις το κρασί σε σταθερή θερμοκρασία, οπότε είναι καλύτερο να μείνει γύρω από τη θερμοκρασία δωματίου αντί να το μεταφέρεις μέσα και έξω από το ψυγείο.