Το μυστικό που θα κάνει το ροζέ κρασί να παγώσει σε χρόνο ρεκόρ

10.07.2021
Το μυστικό που θα κάνει το ροζέ κρασί να παγώσει σε χρόνο ρεκόρ
Και οι σομελιέ συμφωνούν!

Υπάρχουν μερικές καταστάσεις όταν ο χρόνος φαίνεται να κινείται τόσο αργά, που είναι σχεδόν σαν να κινείται προς τα πίσω: όταν μετράς τα δευτερόλεπτα για να ετοιμαστεί ο καφέ, όταν κρατάς κάτι βαρύ, ή όταν περιμένεις το κρασί σου να κρυώσει. Και με την επιστροφή στην κανονικότητα και το καλοκαίρι να έχει κάνει εδώ και καιρό την έλευση του, το κρύο κρασί είναι απαραίτητο σε αρκετές περιπτώσεις.

Τα tips των ειδικών για τον τέλειο συνδυασμό κρασιών και τυριών

Συνήθως χρειάζονται έως και τρεις ώρες για να φτάσουν τα λευκά κρασιά στην ιδανική τους θερμοκρασία, όπως και το κόκκινο κρασί (ναι, το κόκκινο κρασί δε χρειάζεται να σερβίρεται μόνο σε θερμοκρασία δωματίου). Σε ό,τι αφορά τον αποτελεσματικό τρόπο ψύξης ενός μπουκαλιού κρασιού, υπάρχει ένα εύχρηστο κόλπο που είναι γνωστό στους σομελι, το οποίο μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: αλατισμένο λουτρό πάγου. «Γύρισε το μπουκάλι σε παγωμένο λουτρό πάγου και θα είναι παγωμένο και έτοιμο να καταναλωθεί σε λιγότερο από πέντε λεπτά», αποκαλύπτει η συνιδρυτής της Good Clean Wine, Michelle Feldman. Η Feldman γεμίζει ένα μεταλλικό δοχείο αρκετά μεγάλο για να κρατήσει το μπουκάλι - ένα μεγάλο, ψηλό δοχείο λειτουργεί τέλεια - με 50 τοις εκατό πάγο, 50 τοις εκατό νερό και δύο φλιτζάνια αλάτι. Στη συνέχεια, βυθίζει το μπουκάλι στο σημείο συμφόρησης στο παγωμένο νερό και περιστρέφει για λίγο το μπουκάλι.

Υπάρχει ένας επιστημονικός λόγος για τον οποίο αυτό λειτουργεί. "Το παγωμένο νερό ψύχει και κρατά ένα μπουκάλι κρύο πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να κάνει ο κρύος αέρας", λέει η Feldman. "Το κρύο νερό με πάγο κάνει πλήρη επαφή με ολόκληρο το μπουκάλι και ψύχει το μπουκάλι γρηγορότερα από ό, τι τα παγάκια μόνα τους". Το αλάτι, εξηγεί, μειώνει τη θερμοκρασία ψύξης του νερού, επειδή το αλμυρό νερό μπορεί να κρυώσει και να παραμείνει υγρό.

Κόκκινο κρασί: Πώς να το αποθηκεύσεις σωστά στο ψυγείο ή στην κατάψυξη

Αν δεν έχεις ένα δοχείο αρκετά μεγάλο για το μπουκάλι σου, μπορείς να προσθέσεις μερικά παγωμένα σταφύλια σε κάθε ποτήρι. "Με αυτόν τον τρόπο, ψύχεται αμέσως χωρίς να νερώνει με παγάκια".