Κόκκινο κρασί: Πώς να το αποθηκεύσεις σωστά στο ψυγείο ή στην κατάψυξη | κουζινα , κρασι & ποτο | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΚΡΑΣΙ & ΠΟΤΟ
15:04
10/7/2020

Κόκκινο κρασί: Πώς να το αποθηκεύσεις σωστά στο ψυγείο ή στην κατάψυξη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου και πράγματι έτσι είναι. Για αυτό και άνοιξες αυτό το κόκκινο κρασί που είχες στην κάβα αλλά… δεν ξέρεις πόσο διατηρεί τη γεύση του και την ποιότητα του. Η ακριβής απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες αποθήκευσης. Η συμβουλή μας: Βάλε πάλι τον φελλό στο κρασί μόλις σταματήσεις να πίνεις.

Θα πρέπει να μπει στο ψυγείο ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί; Ναι, η ψύξη ενός ανοιχτού μπουκαλιού κόκκινου κρασιού θα σε βοηθήσει να το διατηρήσεις πιο φρέσκο ​​από το να το αποθηκεύσεις σε κανονική θερμοκρασία δωματίου. Βγάλε το κόκκινο κρασί από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν το σερβίρεις για να επανέλθει στη θερμοκρασία δωματίου.

Πόσο διαρκεί το ανοιχτό κόκκινο κρασί στο ψυγείο; Ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί συνήθως διατηρείται για περίπου 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο (βεβαιώσου ότι το έχεις κλείσει με τον φελλό πρώτα).

Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος φελλός ή πώμα για το ανοιγμένο μπουκάλι του κόκκινου κρασιού, κάλυψε το άνοιγμα με πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθέτησε μια λαστιχένια ταινία γύρω από το λαιμό της φιάλης για να σφραγίσει καλά το πλαστικό.

Διάβασε κι αυτό: Πώς μπορείς να αποθηκεύσεις ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί χωρίς να χάσει τη γεύση του

Σε γενικές γραμμές, τα ανοιγμένα μπουκάλια με κόκκινα κρασιά, όπως το cabernet sauvignon, το merlot και το syrah, θα διατηρήσουν τη γεύση τους περισσότερο σε σχέση με τις πιο ελαφριές ποικιλίες όπως το pinot noir.

Μπορείς να καταψύξεις το κόκκινο κρασί; Ναι, το εναπομείναν κόκκινο κρασί μπορεί να καταψυχθεί και να χρησιμοποιηθεί αργότερα για μαγείρεμα - κατάψυξε το κόκκινο κρασί σε αεροστεγή δοχεία ή σε παγοθήκες. Μόλις παγώσει το κόκκινο κρασί, βάλε τους κύβους σε μια σακούλα κατάψυξης.

Πόσο διαρκεί το κόκκινο κρασί στον καταψύκτη; Το σωστό αποθηκευμένο, κόκκινο κρασί θα διατηρήσει την καλύτερη ποιότητα του για περίπου 6 μήνες, αλλά θα παραμείνει ασφαλές και πέρα ​​από αυτό το χρονικό διάστημα. Το κόκκινο κρασί που διατηρείται συνεχώς κατεψυγμένο στους 0 ° F θα παραμείνει ασφαλές επ 'αόριστον.

Πώς να διαπιστώσεις αν ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί δεν πρέπει να καταναλωθεί; Ο καλύτερος τρόπος είναι να το μυρίσεις και να το κοιτάξεις: το κόκκινο κρασί που έχει χαλάσει αναπτύσσει συχνά μια μυρωδιά και μια καφετί εμφάνιση.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ