Ένα πραγματικό Δεκαράκι! Όποιος το δοκιμάζει, βάζει τον ίδιο βαθμό

22.02.2016
Νέα Τηλεοπτική καμπάνια του μονοποικιλιακού Τσίπουρου Τυρνάβου, ‘Δεκαράκι’ έχει αρχίσει να προβάλλεται από την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Η νέα καμπάνια, με πρωταγωνιστή μια ρόγα σταφυλιού Μοσχάτο Τυρνάβου, τονίζει το μονοποικιλιακό χαρακτήρα του Τσίπουρου Δεκαράκι και τη μοναδική γευστική εμπειρία που βιώνει όποιος το δοκιμάζει: μία έκρηξη αρωμάτων και γεύσης της εξαιρετικής αυτής ποικιλίας σταφυλιού.

Έχοντας ήδη δηλώσει με την πρώτη του καμπάνια το μονοποικιλιακό του χαρακτήρα, το ‘Δεκαράκι’, στη νέα καμπάνια, έρχεται να μας παρουσιάσει την ξεχωριστή αίσθηση που προκαλεί η κατανάλωση του προϊόντος, η οποία δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Εξάλλου, αρκεί μόνο η πρώτη γουλιά για να καταλάβει κανείς ότι δεν είναι ένα ακόμα τσίπουρο. Με μια επιτυχημένη πορεία στην αγορά και έχοντας ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές και τα ενθουσιώδη σχόλια όσων το έχουν γευτεί, το προϊόν δηλώνει: Όποιος το δοκιμάζει, βάζει τον ίδιο βαθμό. Δεκαράκι!

Και όχι τυχαία. Η ποικιλία του σταφυλιού παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του Τσίπουρου και το ‘Δεκαράκι’ αποκτάει μοναδικότητα από το γεγονός ότι φτιάχνεται εξολοκλήρου από την εκλεκτότερη ποικιλία σταφυλιού, το Μοσχάτο Τυρνάβου, το οποίο φημίζεται για το ξεχωριστό αρωματικό χαρακτήρα του. Το Μονοποικιλιακό αυτό τσίπουρο, όντας προϊόν απόσταξης μόνο της ποικιλίας Μοσχάτο Τυρνάβου, λαμβάνει έτσι στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ποικιλίας.

Το μοναδικό άρωμα και η ξεχωριστή γεύση του αποτελούν απόδειξη των καταβολών του και της υψηλής ποιότητάς του. Παράγεται και εμφιαλώνεται εξ’ολοκλήρου στον Τύρναβο από την οικογένεια Βασδαβάνου. Άλλωστε ο Τύρναβος αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ξακουστή αυτή ποικιλία, αφού η καλλιέργειά της εκτείνεται σε 15.000 στρέμματα και το Τσίπουρο Τυρνάβου αποτελεί αναγνωρισμένη και προστατευμένη από την ΕΕ ονομασία προέλευσης. Μάλιστα, το χωριό Δαμάσι Τυρνάβου, τόπος από τον οποίο κατάγεται η οικογένεια Βασδαβάνου και όπου καλλιεργείται το Μοσχάτο, φημίζεται για τον αμπελώνα Μοσχάτου, που είναι από τους μεγαλύτερους αμπελώνες της περιοχής.

Παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης:

Ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής σε χειροποίητους χάλκινους άμβυκες πολλαπλής επαναπόσταξης ενισχύει την άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος. Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα – διαμάντι, χωρίς γλυκάνισο, με αλκοολικό βαθμό 40% Vol .

Το “Δεκαράκι” με τη ματιά ενός γευσιγνώστη:

Όψη: Καθαρό, κρυστάλλινο, άχρωμο με πυκνά δάκρυα που κατεβαίνουν με μέτρια ταχύτητα.

Άρωμα: Καθαρό, έντονο, χωρίς παλαίωση, αρώματα που θυμίζουν σύκο, σταφίδα, καρύδι και τριαντάφυλλο.

Γεύση: Ξηρό, ζεστό, με πλούσιο σώμα. Η γεύση του θυμίζει σύκο, σταφίδα, καρύδι, αχλάδι, περγαμόντο, τριαντάφυλλο και γαρύφαλλο. Απόσταγμα ισορροπημένο, πολύπλοκο, με μακρά επίγευση.

Η καμπάνια θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η προώθηση στο digital περιβάλλον με ενέργειες τόσο στο Facebook όσο και στο YouTube.