Νέα διεθνής διάκριση στο design για το "Metaxa"

06.05.2014
Τρεις από τις νέες συσκευασίες με την υπογραφή του Οίκου Μεταξά τα ΜΕΤΑΧΑ Οn Μetal, METAXA Deeper Roots και το ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων - έλαβαν κορυφαίες διακρίσεις στο διεθνή διαγωνισμό A’ Design Award & Competition 2013-14.

Το Α’ Design Award & Competition είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Μιλάνο στην πόλη-επίκεντρο του design παγκοσμίως. Φέτος, η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από επαγγελματίες στον χώρο, ακαδημαϊκούς και μέλη του κοινού, εξέτασε περίπου 12.500 νέα designs προϊόντων από περισσότερες από 150 χώρες. Μεταξύ αυτών, η κριτική επιτροπή επέλεξε τα κορυφαία σχέδια από την κάθε κατηγορία. Τα κριτήρια του διαγωνισμού ήταν η Καινοτομία, Λειτουργικότητα, Εργονομία, Παρουσίαση, η προσοχή στις «διασκεδαστικές» λεπτομέρειες στον σχεδιασμό και Τεχνολογία. Οι νικητές ανακοινώθηκαν πριν από μερικές μέρες στο Μιλάνο.

Ο Οίκος Μεταξά ήταν ο μοναδικός από τον χώρο των ποτών που έλαβε τρία από τα κορυφαία βραβεία στον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα:

- Το ΜΕΤΑΧΑ Οn Metal έλαβε το Χρυσό βραβείο A’ Design . Η καινοτόμος αυτή μεταλλική συσκευασία ξεχωρίζει χάρη στην λεία, καμπύλη επιφάνειά της, που φέρνει στο νου τη γευστική απαλότητα του ΜΕΤΑΧΑ. Γι’ αυτό το εντυπωσιακό μεταλλικό κουτί, η έμπνευση ήρθε από τις προηγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τα μέταλλα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και το φινίρισμα θυμίζει το «κερί» του αμαξώματος ενός οχήματος υψηλών επιδόσεων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, το ΜΕΤΑΧΑ Οn Metal κατατάχθηκε στο top 3% όλων των νέων designs που συμμετείχαν στον αυστηρό αυτό διαγωνισμό.
- Το ΜΕΤΑΧΑ Deeper Roots έλαβε το Ασημένιο βραβείο A’ Design. Η συσκευασία εμπνέεται από τις «ρίζες» του Οίκου, στους αμπελώνες του Αιγαίου. Συμφώνα με την επιτροπή, η συλλεκτική αυτή συσκευασία με τεχνολογία “sleeve” αναδεικνύει την αξία του προϊόντος, ενώ η μοναδικότητα της την καθιστά μια πολύ επιθυμητή πρόταση δώρου. Ταυτόχρονα εξαλείφει την κατανάλωση χαρτιού, τον όγκο και το βάρος που συνήθως έχουν οι χάρτινες συσκευασίες δώρου και συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της συσκευασίας δώρου και της γυμνής φιάλης, καθώς επιτρέπει στο κεχριμπαρένιο υγρό να διαφαίνεται μέσα από το διαφανές κάθετο λογότυπο. Οι κριτές κατέταξαν το ΜΕΤΑΧΑ Deeper Roots στο top 5% όλων των νέων designs.
- Το ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων πήρε το Χάλκινο βραβείο A’ Design για τη νέα συσκευασία δώρου που διακρίθηκε για την αισθητική και τη λειτουργικότητά της. Πολύτιμες λεπτομέρειες, όπως το ανάγλυφο έμβλημα του Σαλαμινομάχου προσθέτουν ειδικό βάρος στη συσκευασία που κατατάσσεται στο top 10% όλων των νέων designs.
Οι βραβευμένες συσκευασίες διατίθενται σε επιλεγμένα σημεία λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς.