Μια εξαιρετική συλλογή

18.05.2011
Οκτώ αγαπημένα κόκκινα κρασιά τα οποία ξεχωρίζουν για την ιδανική σχέση ποιότητας - τιμής, από 10 € έως 80 €.

Emiliana Coyam
Το Coyam είναι ένα 100% οργανικό βιοδυναμικό κρασί από τη Χιλή. Διακρίνεται από αρώματα βατόμουρου, cassis, γλυκόριζας, πιπεριού και βανίλιας. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με γεύσεις δαμάσκηνου και μαρμελάδας βατόμουρο. Εχει καλοδομημένες τανίνες και φίνο τελείωμα.

Τιμή: Περίπου 30 €

Marchesi Antinori Tignanello
Οι Μarchesi Antinori είναι από τις σημαντικότερες οικογένειες οινοπαραγωγών της Τοσκάνης. Το Tignanello χαρακτηρίζεται από αρώματα κερασιού, βύσσινου, φράουλας, μπαχαρικών, καπνού και κέδρου. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με καλοδομημένες τανίνες και μακρά επίγευση.

Τιμή: Περίπου 60 €

Ridge Vineyards Santa Cruz Mountains Cabernet Sauvignon
Ενα από τα καλύτερα κρασιά της Καλιφόρνιας. Το Santa Cruz είναι κρασί με αρώματα μαύρου κερασιού, δαμάσκηνου, κέδρου και βανίλιας. Στο στόμα είναι γεμάτο, ισορροπημένο, με ντελικάτες τανίνες και επίγευση που διαρκεί.

Τιμή: Περίπου 40 €

Boekenhoutskloof Wolftrap
Το Wolftrap διακρίνεται για την πολύ καλή σχέση ποιότητας- τιμής που διαθέτει. Στη μύτη έχει αρώματα κοκκινόσαρκων φρούτων, σοκολάτας, μόκας, μπαχαρικών. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με μαλακές τανίνες και ένα απαλό γλυκό τελείωμα.

Τιμή: Περίπου 10 €

Luce Brunello Di Montalcino
Το Brunello Di Montalcino του Luce παράγεται εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι ένα κρασί με ευγενική καταγωγή. Στη μύτη διακρίνεται από αρώματα ώριμων φρούτων, μαύρου πιπεριού, σταφίδας, πικρής σοκολάτας, καπνού και βανίλιας. Στο στόμα εντυπωσιάζει το φρούτο και οι ντελικάτες τανίνες του.

Τιμή: Περίπου 80 €

Penfolds Magill Estate
H εταιρεία Ρenfolds παράγει ευρύ φάσμα κρασιών και σε ποιότητα και σε τιμή. To Magill Estate διακρίνεται από αρώματα γλυκόριζας, ώριμων φρούτων, πιπεριού και ξύλου. Στο στόμα είναι πλούσιο, με ισορροπημένη οξύτητα και έμφαση στο φρούτο, ενώ το τελείωμά του έχει πολύ μεγάλη διάρκεια.

Τιμή: Περίπου 70 €

Peter Lehmann Stonewell
Ο Peter Lehmann εκφράζει τη δύναμη και τη φινέτσα που χαρίζει η περιοχή της Μπαρόσα στα shiraz. Το Stonewell χαρακτηρίζεται στη μύτη από συμπυκνωμένα αρώματα σοκολάτας, κακάου, βανίλιας, δαμάσκηνου, βύσσινου και βανίλιας ενώ στο στόμα έχει εκρηκτικό κόκκινο φρούτο και μαλακές τανίνες .

Τιμή: Περίπου 50 €

Niepoort Vertente
Η Πορτογαλία έχει κάνει τεράστιο άλμα στην παραγωγή ξηρών κρασιών και το Vertete είναι ένα από αυτά. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα μαύρων φρούτων, δαμάσκηνου, μόκας, βανίλιας με νότες κανέλας. Εντονη η γεύση φρούτων του δάσους ενώ οι τανίνες του θέλουν το χρόνο τους.

Τιμή: Περίπου 20 €

Από τον Σωτήρη Γεωργίου