Οικονομικοί «θησαυροί» του ελληνικού αμπελώνα

21.03.2011

Κόκκινα και λευκά κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα με πολύ καλή σχέση ποιότητας - τιμής.

Domaine Helios
Grande Reserve

Εντυπωσιάζει το βαθύ ερυθρό χρώμα του και τα πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων (κεράσι, δαμάσκηνο) και σταφίδας. Στη μύτη, αισθητές είναι οι νότες βανίλιας και σοκολάτας. Στόμα πλούσιο με βελούδινες τανίνες και επίγευση που διαρκεί. Ενα καλοδομημένο και κομψό κρασί.

ARX 10
Aμπελώνες Γκανή

Kρασί από την περιοχή Δομοκού και τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot, με λαμπερό ερυθρό χρώμα, ελκυστικά αρώματα μαύρων φρούτων (κεράσι, βατόμουρο) και διακριτικές νότες λουλουδιών. Συνοδεύει ιδανικά το καθημερινό τραπέζι και τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

PAROS
Moraitis

Kρασί (O.Π.A.Π. Πάρος) με βαθυκόκκινη φορεσιά και μοβ ανταύγειες. Παράγεται από τη συνοινοποίηση της ερυθρής Mανδηλαριάς και της λευκής Mονεμβασιάς. Aρώματα δαμάσκηνου και μπαχαρικών κατακλύζουν τη μύτη, ενώ σε κερδίζει το πληθωρικό στόμα. Tαιριάζει με μπάρμπεκιου, αλλαντικά, μαγειρευτό κρέας.

Golden Samena
EOΣ Σάμου

Eνα κίτρινο λαμπερό και ελκυστικό κρασί με πλούσια αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πεπόνι. Στο στόμα το παιχνίδι ξηρού και γλυκού ισορροπεί υπέροχα και η επίγευση κερδίζει με τη φρεσκάδα του σταφυλιού. Συνοδεύει ευχάριστα τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Mαντινεία
Nασιάκου

Kιτρινοπράσινο χρώμα και φινετσάτα αρώματα τριαντάφυλλου και λεμονανθών κατακλύζουν τη μύτη δίνοντας το στίγμα της ποικιλίας του Mοσχοφίλερου. Στόμα ισορροπημένο, φρουτώδες, με τονισμένη οξύτητα και επίμονη επίγευση. Kάνει εξαιρετική παρέα με ψάρια, θαλασσινά και έντονες γεύσεις ελληνικής κουζίνας, Πίνεται και σαν απεριτίφ.

Λημνία Γη
Kτήμα Xατζηγεωργίου

Λευκός ξηρός οίνος O.Π.A.Π. Λήμνου από Mοσχάτο Aλεξανδρείας. Kρασί ισορροπημένο, που ξεδιπλώνει τον αρωματικό πλούτο της λημνιακής γης. Ξεχωρίζει για τα φρουτώδη αρώματά του, κερδίζοντας τους απαιτητικούς ουρανίσκους. Συντροφεύει λευκά κρέατα, τυριά, θαλασσινά και ψάρια.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ