Μαρία Νικόλτσιου: «Ο ανθρώπινος πόνος και ο θάνατος πάντα σε ξεπερνά ειδικά όταν έχει να κάνει με μικρά παιδιά»

02.10.2022
Μαρία Νικόλτσιου: «Ο ανθρώπινος πόνος και ο θάνατος πάντα σε ξεπερνά ειδικά όταν έχει να κάνει με μικρά παιδιά»
Πώς καταφέρνει να ισορροπεί μεταξύ καριέρας και μητρότητας; Πώς επηρεάζει την προσωπική της ζωή η δημοσιότητα; Ποια πολυτέλεια χαρίζει στον εαυτό της; Τι αγαπά να κάνει περισσότερο; Τι λέει για τη ζωή; H Μαρία Νικόλτσιου μιλά στη Νικολέτα Μακρή και το WomenOnly για το ταξίδι της στoν χώρο των μέσων ενημέρωσης, το πώς έφτασε στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων αλλά και το πώς επηρεάζει την προσωπική της ζωή το να είναι κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Kυρία Νικόλτσιου, πείτε μας τι εικόνα σας έχει αφήσει το ταξίδι σας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης που σας οδήγησε στα δελτία ειδήσεων του Alpha...

Ξεκίνησα στα 19 μου να εργάζομαι στο χώρο και παράλληλα με τη δουλειά έκανα όλα τα άλλα. Σπουδές, παιδιά, οικογένεια ήρθαν όλα χωρίς ποτέ να σταματήσω να δουλεύω. Ελεύθερο ρεπορτάζ, πολιτικό, όλων των ειδών οι εκπομπές, δελτία όλες τις ώρες, πρωϊνά, κεντρικά ,βραδινά, έκτακτα. Οπότε ,θα έλεγα ότι η δημοσιογραφία συνυπάρχει στο ταξίδι της ζωής μου .... που πλέον μετρά 30 χρόνια.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για μια νέα γυναίκα να προετοιμαστεί για μια καριέρα στα μέσα ενημέρωσης;

Όχι μόνο μία γυναίκα, κάθε άνθρωπος που θέλει να γίνει δημοσιογράφος πάνω από όλα πρέπει να αγαπήσει το επάγγελμα. Απαιτείται γνώση, ενημέρωση, ευρύτητα αλλά και εξειδίκευση μαζί. Να αποδεχτεί ότι δεν υπάρχουν σαφή ωράρια και πρόγραμμα. Είναι τρόπος ζωής.

Πιστεύετε ότι η βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης είναι μια βιομηχανία με ίσες ευκαιρίες μεταξύ των δύο φύλων;

Σε γενικές γραμμές ναι. Απλά για μία γυναίκα είναι πάντα πιο δύσκολο να συνδυάσει τη μητρότητα ,την οικογένεια και τους απαιτητικούς ρυθμούς δουλειάς.

Πώς επηρεάζει την προσωπική σας ζωή το να είστε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας;

Εάν προφυλάξεις την ιδιωτικότητα σου μπορείς να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή και την οικογένειά σου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Προφανώς μετά από τόσα χρόνια υπάρχει ένα στοιχείο αναγνωρισιμότητας , το ζητούμενο όμως είναι να μπορέσεις να την διαχειριστείς χωρίς να επηρεάζεται η καθημερινότητά σου.

Η δουλειά μιας δημοσιογράφου είναι πολύ απαιτητική. Πώς καταφέρνετε να ισορροπείτε μεταξύ καριέρας και μητρότητας;

Δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά πολλές φορές σε νικάει η κούραση. Με τον καιρό όμως μαθαίνεις να βρίσκεις όσο γίνεται τις ισορροπίες. Είμαι τυχερή γιατί πάντα είχα βοήθεια από την οικογένεια. Αλλά είναι ένας διαρκής αγώνας.

Πώς βλέπετε τον ανταγωνισμό φέτος στην τηλεόραση;

Σέβομαι τις δουλειές όλων των συναδέλφων. Όλοι δίνουν τον δικό τους αγώνα σε μία πολύ δύσκολη εποχή.

Μπορείτε να θυμηθείτε μια στιγμή που να «λυγίσατε» την ώρα της παρουσίασης του δελτίου;

Εμφανώς δεν έχω λυγίσει αλλά μέσα μου έχω πονέσει έχω συγκλονιστεί, έχω σοκαριστεί. Ο ανθρώπινος πόνος και ο θάνατος πάντα σε ξεπερνά ειδικά όταν έχει να κάνει με μικρά παιδιά.

Πώς χαλαρώνετε μετά από ένα δελτίο με πολύ δυσάρεστες ειδήσεις;

Η οικογένεια, το χαμόγελο των παιδιών, οι φίλοι ..αυτοί είναι το λιμάνι μου και η χαρά μου.

Ποια είναι η πολυτέλεια που χαρίζετε στον εαυτό σας;

Δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη. Το μαγείρεμα, το ψάρεμα, η επαφή με τη φύση με τον κήπο μας. Αγαπώ τη θάλασσα, την παρέα, το φαγητό, το χορό και το τραγούδι... είπαμε η ζωή είναι ..λίγη και λήγει!

Info:

Η Μαρία Νικόλτσιου παρουσιάζει το νέο μεσημεριανό δελτίο του Alpha μαζί με την Έφη Μπαρμπάτση καθημερινά στις 14:00.