Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο WomenOnly: «Όταν γράφω δεν μπορώ να μένω ανέπαφος από καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μου»

27.09.2022
Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο WomenOnly: «Όταν γράφω δεν μπορώ να μένω ανέπαφος από καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μου»
Επιτέλους, έφτασε η στιγμή που θα κάνει πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Maestro». Το Mega θα προβάλει το πρώτο επεισόδιο του ερωτικού δράματος, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22.30. Παρόλο που αρχικά είχε γραφτεί ότι πρόκειται για μία μίνι σειρά, τελικά θα έχει και δεύτερο κύκλο. Το WomenOnly και η Νικολέτα Μακρή συνάντησαν τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και μίλησαν για τον «Μaestro», με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συντελεστές της σειράς, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Σε λίγες μέρες κάνει πρεμιέρα η νέα σου σειρά με τίτλο «Maestro». Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

Χαρά, προσμονή, αγωνία. Συναισθήματα ενός ανθρώπου που έχει κάτι πολύ προσωπικό, κάτι πολύ δικό του, κάτι που αγαπάει πάρα πολύ όπως είναι για εμένα η ιστορία, το σενάριο. Ξαφνικά παίρνει σάρκα και οστά όλο αυτό και τώρα έρχεται η ώρα που θα το παρακολουθήσετε εσείς.

Πολλές σκηνές από αυτές που είδαμε για να πάρουμε μια γεύση από τον «Maestro», είναι γροθιά στο στομάχι. Αν καθόσουν εσύ στη θέση του θεατή όπως κάτσαμε εμείς οι δημοσιογράφοι, ποια σκηνή θα σε σόκαρε περισσότερο;

Νομίζω οι σκηνές βίας που υπάρχουν που έχουν μελετηθεί πολύ προκειμένου να αποδοθούν σωστά. Θεωρώ ότι αυτές είναι οι πιο σκληρές σκηνές, που αν θέλεις κιόλας, μέσα από τη βία πυροδοτήθηκε όλη η ιστορία. Δηλαδή όλη η σειρά ξεκινά από ένα βίαιο γεγονός.

Αυτή τη φορά λοιπόν σε βλέπουμε σε κάτι σκοτεινό, σε κάτι εντελώς διαφορετικό απ΄ότι μας έχεις συνηθίσει στο παρελθόν.

Η ενδοοικογενειακή βία πάντα υπήρχε σε αυτή τη ζωή, τώρα απλά αυτά τα γεγονότα φωτίζονται. Το θέμα είναι ότι εγώ πάντα όταν γράφω δεν μπορώ να μένω ανέπαφος από καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μου. Και στην προηγούμενη μου ταινία είχα επίσης θίξει κοινωνικά θέματα που υπήρχαν. Στο νέο μου σενάριο ήθελα να φτιάξω δέκα πρωταγωνιστές με δέκα διαφορετικά μοντέλα ανθρώπων της κοινωνίας μας, ανεξάρτητα αν εγώ συμφωνώ ή διαφωνώ, πήρα δέκα μοντέλα ανθρώπων και όλα αυτά προσπάθησα να τα δέσω σε μία ενιαία ιστορία και αφήγηση.

Θυμάσαι τη στιγμή που ξεκίνησες να γράφεις το σενάριο;

Ήταν τον πρώτο μήνα του πρώτου lockdown, τον Μάρτιο του 2020. Ήταν βράδυ και αποφάσισα να γράψω μια ιστορία που διαδραματιζόταν στους Παξούς. Όταν ξεκίνησα να γράφω στην αρχή είχα στο μυαλό μου κάτι πιο ρομαντικό και σιγά σιγά άρχισα να βλέπω ότι αυτή η ιστορία έχει ενδιαφέρον, ήθελα να ακουμπήσω και πιο σκοτεινά θέματα, πιο αληθινά και πιο σκληρά, αν θέλεις.

Όλοι γνωρίζουμε την αγάπη σου για τους πανέμορφους Παξούς άρα έπαιξε ρόλο ο τόπος καταγωγής σου στη σύλληψη του σεναρίου..

Φυσικά, οι Παξοί έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 2001 είχαμε κάνει πάλι γυρίσματα στους Παξούς για το «Να με προσέχεις» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη αλλά έχουν περάσει από τότε 21 χρόνια. Τώρα όλη η ιστορία εκτυλίσσεται στους Παξούς, αυτό άλλωστε ήθελα να κάνω γιατί είναι ένα μαγικό μέρος κινηματογραφικά.

Μπορείς να μου περιγράψεις τη στιγμή που σκέφτηκες να κάνεις πρόταση στην Χάρις Αλεξίου και ποια απάντηση έλαβες από την ίδια;

Όταν άκουγα το τραγούδι της «Προσευχή», άρχισα να φτιάχνω κάποιες εικόνες από τους στίχους της και εκεί κάπου είπα «Έχει γούστο να έχει ενδιαφέρον να γράψω έναν ρόλο για μια γυναίκα που δεν έχει τραγούδησει ποτέ και που θα είναι η γιαγιά της ηρωίδας και τι πιο ενδιαφέρον να τον υποδυθεί η Αλεξίου!». Έπειτα, όταν της τηλεφώνησα και διάβασε το σενάριο, είπε το «Ναι».

Ο «Μaestro» θα αποτελείται μόνο από εννέα επεισόδια και εκεί πάνω που είπαμε ότι θα θέλαμε περισσότερα, ανακοινώσατε τον δεύτερο κύκλο.

Πράγματι, έχουμε πάρει το πράσινο φως από το Mega οπότε περιμένουμε τη κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου.

Καλή επιτυχία εύχομαι!

Ευχαριστώ πολύ!

H πλοκή:

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα μας μεταφέρει στους Παξούς όπου και θα υποδυθεί έναν παντρεμένο άνδρα, ο οποίος δουλεύει ως δάσκαλος σε ένα σχολείο των Επτανήσων. Η ζωή του θα ανατραπεί, όταν θα γοητευτεί από μία μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Κλέλια Ανδριολάτου.

Ο «Μaestro» θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22.30 από το Mega με πρεμιέρα στις 13/10/2022

Σενάριο –Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.