Κατερίνα Τσάβαλου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Μαρία Κορινθίου: Μένουν σπίτι και μοιράζονται σκέψεις, συναισθήματα και από ένα μήνυμα

22.03.2020
Κατερίνα Τσάβαλου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Μαρία Κορινθίου: Μένουν σπίτι και μοιράζονται σκέψεις, συναισθήματα και από ένα μήνυμα
Ο COVID-19 αφορά όλον τον πλανήτη. Δεν κάνει εξαιρέσεις για αυτό και δεν έχει καμία σημασία ποιος είσαι και από ποια χώρα είσαι. Όλοι δοκιμαζόμαστε το ίδιο. Και οφείλουμε όλοι να σταθούμε το ίδιο υπεύθυνα απέναντι στην "απειλή". Και γι' αυτό #Μένουμε_Σπίτι. Το ίδιο έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν οι τρεις ηθοποιοί Κατερίνα Τσάβαλου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ και Κατερίνα Κορινθίου. Κάθονται στο σπίτι τους, για να προστατεύσουν πρωτίστως τους εαυτούς τους αλλά και τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους. Ας δούμε λοιπόν τι είπαν στο WomenOnly και τη Νικολέτα Μακρή για όλα αυτά τα πρωτοφανή πράγματα που βιώνουμε όλοι. Πώς αισθάνονται που μένουν στο σπίτι; Πώς περνάνε τις ώρες τους; Φοβούνται; Πώς βλέπουν ότι θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορονοϊο ; Τι κάνουν για καταπολεμήσουν τον εγκλεισμό και να περάσουν την ώρα τους; Πώς βλέπουν την επόμενη μέρα;

Κωνσταντίνα Μιχαήλ, ηθοποιός: «Όταν ξαναγυρίσουμε στον έξω κόσμο θα είναι όλα πολύ διαφορετικά και δεν θα υπάρξει ξανά αυτό που θεωρούσαμε δική μας πραγματικότητα».

Μαγειρέψαμε, συγυρίσαμε, ξεσκονίσαμε, βγάλαμε παλιές φωτογραφίες –δεν ωφελεί το παρελθόν και οι αναμνήσεις όχι, όχι, – τα σταμάτησα τα challenge. Για αυτό, έχω να σας δώσω μια καλύτερη ιδέα και όπως λέει και η αγαπημένη αοιδός και φίλη, Έλλη Κοκκίνου «γιατί εγώ ζω στον κόσμο τον δικό μου και εκεί υπάρχεις μόνο εσύ μωρό μου». Λοιπόν έχω κάνει μια δική μου λίστα για εσάς με το πώς θα επινοήσουμε καινούργια πραγματικότητα για τον εαυτό μας. Τι σημαίνει αυτό; Να ζήσουμε το παραμύθι που ίσως σκεφτόμασταν όταν ήμασταν παιδιά και ονειρευόμασταν τον κόσμο, να τον φτάξουμε με τα δικά μας μάτια μιας και είμαστε περιορισμένοι σε αυτό που μας λένε οι απέξω και σε αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα. Τα υπόλοιπα ας τα ξεχάσουμε.

Οπότε ας κάνουμε κάποια καινούργια πράγματα. Δηλαδή: 1ον Γυμναστική. Εγώ κάνω ένα δικό μου πρόγραμμα γυμναστικής. Έχω ένα πατάκι στο μπάνιο (εκεί κάνω διαλογισμό) και ένα στο σαλόνι. Κάνω άλλες ασκήσεις στο μπάνιο και άλλες στο σαλόνι. Κάθε μέρα από 15 λεπτά μέχρι μία ώρα. 2ον Βγάζω το δικό μου μενού. Λέω στη μαγείρισσα του σπιτιού «Κωνσταντίνα, θέλω να μου φτιάξεις, όσπρια, δημητριακά, σαλατικά, λίγο κρέας και λίγο ψάρι». Οπότε χρησιμοποιώ ότι έχω μάθει στο ίντερνετ, ότι μου έμαθε η μανούλα μου και έτσι έχω φτιάξει μια δική μου διατροφή. 3ον Κεφάλαιο: φίλοι. Ομολογώ ότι έχω έναν πολύ μεγάλο κύκλο φίλων γιατί είμαι πολύ κοινωνική. Για αυτό τώρα ήρθε η ώρα να περάσει ο κόσμος που ξέρω από μια λίστα που θα κάνω. Εκεί θα κατηγοριοποιήσω τους ανθρώπους βάση των χαρακτηριστικών που θέλω εγώ να έχουν οι φίλοι μου και θα εξεταστούν έτσι ώστε όταν τους ξαναδω να ξανακοιταχτούμε στα μάτια ευθέως. 4ον Κρατάω ημερολόγιο. Το κάνω πολλά χρόνια - όχι τώρα. Ειδικά όμως αυτή την περίοδο που δεν κάνω δραστηριότητες για να μπορέσω να γράψω, επινοώ δικά μου φανταστικά ταξίδια, γνωριμίες, έρωτες κλπ. 5ον Εκτός από σώμα πρέπει να ασκούμαι και το μυαλό. Αυτή τη στιγμή δεν αδρανεί μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό. Βάλτε το σε εγρήγορση.

Ο καθένας όπως νομίζει, όπως μπορεί, μαζί με τα παιδιά του που δεν μαζεύονται. Αυτό που τέλος έχω να πω, είναι ότι όταν ξαναγυρίσουμε στον έξω κόσμο θα είναι όλα πολύ διαφορετικά και δεν θα υπάρξει ξανά αυτό που θεωρούσαμε δική μας πραγματικότητα. Θα είναι ένα άλλο πράγμα και αυτό θα το φροντίσει η φύση όπως καταλαβαίνετε.

Κατερίνα Τσάβαλου, ηθοποιός: «Θα βγούμε πιο κερδισμένοι σίγουρα γιατί ερχόμαστε αντιμέτωποι με το πιο σκοτεινό μας κομμάτι»

Γενικώς είμαι σπιτόγατα, δεν το έχω πολύ με το έξω και για αυτό δεν με πειράζει που λόγω αυτής της δυσάρεστης κατάστασης πρέπει να μείνω σπίτι. Ίσα ίσα που κάποιες φορές έλεγα «Αχ, να γινόταν κάτι και να πρέπει να μείνουμε σπίτι μας». Για παράδειγμα να χιονίσει και να αποκλειστούμε. Εννοείται δεν είχα στο μυαλό μου μια τέτοια πανδημία που μέχρι τώρα μόνο στις ταινίες βλέπαμε. Στο σπίτι μου πάντα περνάω ωραία, βέβαια δεν θα σου κρύψω ότι φοβάμαι κάποιες στιγμές. Αλλά όταν πιάνω τον εαυτό μου να κάνει αρνητικές σκέψεις προσπαθώ να κάνω πράγματα που δεν έχω ξανακάνει ποτέ όπως διαλογισμό.

Επίσης, μαγειρεύω, παίζω πολλά παιχνίδια με την κόρη μου την Μαριμέλη, βλέπουμε σειρές στο Νetflix όταν ο Δημήτρης έρχεται από τη δουλειά και διαβάζω βιβλία. Δεν είναι εύκολο όλο αυτό που ζούμε η αλήθεια είναι αλλά ούτε πολύ δύσκολο αν το καλοσκεφτείς. Γενικά προσπαθώ να μην μπαίνω πολύ στο ίντερνετ και στα social media. Ειδήσεις θα δω αλλά δεν είναι το καλύτερο μου στην παρούσα φάση γιατί τρομοκρατούμαι. Πολιτικά αν και δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτό το θέμα θεωρώ ότι το θέμα του κορονοϊού το διαχειρίζονται πάρα πολύ σωστά και αυτό είναι ευχάριστο και αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει πιο αυστηρά μέτρα θα είναι για το καλό όλων μας καθώς μερικοί εκμεταλλεύονται την κατάσταση και νομίζουν ότι κάνουν διακοπές. Δεν κάνουμε διακοπές.

Πιστεύω όμως ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει όλο αυτό - άλλωστε τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Μέσα από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε πιο κερδισμένοι σίγουρα γιατί ερχόμαστε αντιμέτωποι με το πιο σκοτεινό μας κομμάτι. Εύχομαι καλύ δύναμη σε όλους και μην ξεχνάμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι.

Μαρία Κορινθίου, ηθοποιός: «Δεν πρόκειται για μια απλή γρίπη που κάποιοι νομίζουν. Ας το πάρουμε σοβαρά πριν γίνουμε και εμείς Ιταλία!»

Η καραντίνα για εμένα ξεκίνησε νωρίτερα από ότι σε εσάς γιατί οκτώ ημέρες πριν αρχίσει το «Μένουμε Σπίτι» είχα διαγνωστεί με βρογχοπνευμονία και υπερκόπωση και μάλιστα για αυτό είχα ακυρώσει και μια παράσταση. Άρα εγώ είμαι ήδη 15 ημέρες μέσα στο σπίτι. Βέβαια είμαι πολύ σπιτόγατα και ταυτόχρονα εργασιομανής. Θα μου πεις πώς γίνονται αυτά τα δύο μαζί. Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει πολύ να κάθεται σπίτι. Τρελαίνομαι!

Μου αρέσει να καθαρίζω το σπίτι μου, να το τακτοποιώ μέχρι φυσικά και να περιποιούμαι τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτό, να τους μαγειρεύω για παράδειγμα. Και λόγω της δουλειάς μου το σπίτι είχε μπει χωρίς να το θέλω σε δεύτερη μοίρα. Όλο αυτό το διάστημα δεν έχω βγει καθόλου έξω παρά μόνο με μια εξαίρεση για να πάω σουπερ μαρκετ και πράγματι αυτή η παραμονή μου στο σπίτι ήταν κάτι που αναζητούσα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκουραστώ και αυτό φαίνεται ήδη τώρα στο πρόσωπό μου που έχει ηρεμήσει. Κουβαλούσα πάνω μου τον ρόλο της Shirley. Προς το παρόν όπως είναι τώρα τα πράγματα μέσα στο σπίτι, είμαστε μια χαρά. Εννοείται ότι η Ισμήνη θα ήθελε να βγαίνει να πηγαίνει τις βόλτες της αλλά δεν της το επιτρέπουμε. Το καλό βέβαια είναι ότι έχουμε αυλή οπότε βγαίνει έξω στον κήπο, για παράδειγμα σήμερα περιποιούμασταν κάτι μικρά χελωνάκια και τους φτιάξαμε σπιτάκι. Γενικά βρίσκουμε να κάνουμε πράγματα.

Θα κάτσω να ενημερωθώ αυτή την μία ώρα που γίνονται οι ανακοινώσεις αλλά όχι περισσότερο και επίσης έχω επιλέξει να κάνω και μια αποτοξίνωση από τα social media λόγω της διάθεσής μου. Βαριέμαι δηλαδή, άντε να ανεβάσω δυο story το πολύ και αυτό ήταν. Δεν μπορώ να πω ότι φοβάμαι αλλά προσέχω πολύ γιατί αν και ο κορονοϊός μπορεί να μην χτυπάει πολύ τους νέους ανθρώπους, όπως φαίνεται οι μεγαλύτεροι μας, κινδυνεύουν περισσότερο. Μένουμε μέσα για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, να σώσουμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους. Οφείλουμε να το κάνουμε για τους συνανθρώπους μας! Απλά φοβάμαι ότι σε καμιά εβδομάδα το πολύ σε δέκα ημέρες αν τα κρούσματα είναι σε σχετικά κανονικά επίπεδα, θα αρχίσει πάλι ο κόσμος να βγαίνει έξω σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μακάρι να διαψευστώ. Τι να πω… Πρέπει να τους το υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να μένουμε μέσα στο σπίτι γιατί υπάρχει σοβαρός λόγος. Δεν συμβαίνει μόνο στους Έλληνες αλλά σε όλο τον κόσμο.

Σαφέστατα κάποιος λόγος υπάρχει που πεθαίνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε άλλες χώρες. Δεν πρόκειται για μια απλή γρίπη που κάποιοι νομίζουν. Ας το πάρουμε σοβαρά πριν γίνουμε και εμείς Ιταλία!