FYI

#DiorStandsWithWomen #DiorChinUp: 11 ξεχωριστές γυναίκες με το κεφάλι πάντα ψηλά

06.10.2020
#DiorStandsWithWomen #DiorChinUp: 11 ξεχωριστές γυναίκες με το κεφάλι πάντα ψηλά
Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εξαιρετικές γυναίκες, ο Οίκος Dior αποκαλύπτει μία σειρά σύντομων πορτραίτων σε μορφή φιλμ, όπου τις ακούμε να μας ταξιδεύουν στη δική τους ιστορία.

Παθιασμένες και πίστες στις αξίες τους, όλες έχουν δουλέψει σκληρά για να αφήσουν το αποτύπωμα τους στον κόσμο και με υπερηφάνεια μοιράζονται το ταξίδι τους με σκοπό να εμπνεύσουν κι άλλες γυναίκες. Με εκείνες και χάρη σε εκείνες, ο Dior επιλέγει να γιορτάσει τη θηλυκότητα εστιάζοντας στο θάρρος, την αυτοπεποίθηση, την υπερηφάνεια, και κυρίως το να μοιράζεσαι την έμπνευση και τις εμπειρίες.

Η ιστορία του οίκου Dior είναι γεμάτη από έντονες γυναικείες προσωπικότητες και χαρακτηρίζεται από δυναμικές γυναίκες που είναι ικανές να πάρουν στα χέρια τους το πεπρωμένο τους. Ανάμεσα σε εκείνες τις αποφασιστικές φιγούρες συγκαταλέγεται και η Catherine Dior, η λατρεμένη αδερφή του Christian Dior, που έχει αναχθεί σε ηρωίδα του οίκου. Επρόκειτο για μέλος της αντίστασης που συνελήφθη και απελάθηκε, αποτελούσε πάντοτε ένα παράδειγμα προς έμπνευση για τον αδερφό της λόγω του θάρρους και της εντιμότητας της. Μερικές δεκαετίες αργότερα, το πνεύμα του οίκου Dior χαρακτηρίζεται ακόμα από δυναμική θηλυκότητα χάρη σε προσωπικότητες όπως η Charlize Theron, το εμβληματικό πρόσωπο του j’adore και προσηλωμένη στο σκοπό της καλλιτέχνιδα, καθώς και από τη Maria Grazia Chiuri, την πρώτη γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια για τις γυναικείες συλλογές ρούχων Dior και θερμή υποστηρίκτρια του φεμινισμού. Οι αμέτρητες εκφάνσεις του φεμινισμού με αποφασιστικότητα αποτυπώνονται επίσης και μέσα από τις παραγώγους λουλουδιών για αρώματα στην Grasse, που συνεργάζονται με τον οίκο και πιο συγκεκριμένα από την Carole Biancalana, η οποία έχει αναβιώσει την πλήρη ομορφιά της περιοχής και είναι αφοσιωμένη στη συνέχιση της παραδοσιακής τεχνογνωσίας.

Σε αυτήν τη σειρά συνεντεύξεων με εξαιρετικές γυναίκες, συναντάμε φυσικά τη Charlize Theron, καθώς και πολλές ακόμα μεταξύ των οποίων την Cara Delevingne, πρόσωπο της περιποίησης δέρματος και του μακιγιάζ Dior, ηθοποιούς οπών η Li Bing Bing, η Golshifteh Farahani, η Yalitza Aparicio και η Leyna Bloom, η χορεύτρια και χορογράφος Parris Goebel, η φωτογράφος Pamela Tulizo, το κορυφαίο μοντέλο Paloma Elsesser, η παράγωγός λουλουδιών Carole Biancalana και η καθηγήτρια Marina Cavazzana, μια πρωτοπόρος στη γονιδιακή θεραπεία. είτε είναι συγγραφείς, είτε ηθοποιοί, είτε χορεύτριες, είτε επιστήμονες, άγνωστες στο κοινό ή παγκοσμίως διάσημες, έχουν όλες συναινέσει να αποκαλύψουν ένα κομμάτι της ζωής ς τους και να μοιραστούν μαζί μας γεγονότα που τις σημάδεψαν. Με το κεφάλι ψηλά μας αποκαλύπτουν την κομβική στιγμή ή εκείνες τις στιγμές που καθορίσαν τις ζωές τους. Λαμπρά παραδείγματα σε ό,τι αφορά το αποτύπωμα που αφήνουν στον κόσμο , αυτές οι γυναίκες είναι πηγή έμπνευσης και έχουν επιλεχθεί για να μας μιλήσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλες γυναίκες .

Θέλοντας να ενθαρρύνει τις γυναίκες να υποστηρίζουν τους εαυτούς τους και προτρέποντας τις να μεταφέρουν αυτή την ευθύνη και στις επόμενες γενιές, o οίκος Dior συνεργάζεται με το CTAOP (CHARLIZE THERON AFRICA OUTREACH PROJECT) και θεσπίζει το CTAOP YOUTH LEADERS SCHOLARSHIP. Η υποτροφία αυτή έχει ήδη κάνει πραγματικότητα για 15 νεαρούς, το ταξίδι της ολοκλήρωσης της παναπιστημιακής τους μόρφωσης. Σήμερα η εταιρεία Christian Dior Parfums δεσμεύεται να καλύψει τις υποτροφίες για το επερχόμενο έτος 2021 για το πρόγραμμα CTAOP YOUTH LEADERS SCHOLARSHIP και για μια περίοδο 4 ετών. @DIOR @DIORPARFUMS #DIORSTANDSWITHWOMEN #DIORCHINUP

Ιδού τέσσερις από τις 11 γυναίκες που συμμετέχουν στην καμπάνια και εμπνέουν με τις ιστορίες τους.

Li Bingbin, Ηθοποιός

«Ποια, πραγματικά, θες να είσαι»; Η Li Bingbing, μια διεθνώς διάσημη Κινέζα σταρ, κοιτάζει κάθε γυναίκα στα μάτια και θέτει τούτη την ερώτηση. Η δική της απάντηση έχει αποδειχθεί μέσω προσωπικών ενεργειών. Η Li Bingbing αποφάσισε να συνεχίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρόλο που κάποιοι δεν τη θεωρούσαν ικανή, τελικά τα κατάφερε και πέρασε στο πανεπιστήμιο των ονείρων της.

Ο εξαιρετικός της χαρακτήρας την ξεχώρισε για ακόμη μια φορά όταν έγινε μια από τις διασημότερες Κινέζες ηθοποιούς – αποδέκτρια πολλών μεγάλων βραβείων όπως το Golden Horse, το Hundred Flowers και το Huabiao Film Award (τρία από τα πιο διάσημα βραβεία ταινιών στην Κίνα) και νικήτρια στην κατηγορία «καλύτερη ηθοποιός» για την ερμηνεία της στην ταινία The Knot και The Message. Κατάφερε επίσης, να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο χάρη στους ρόλους της σε ταινίες που σάρωσαν όπως το Transformers, Resident Evil και The Meg.

Προικισμένη και εκλεκτική, η Li Bingbing έχει λάμψει με την αδιάλειπτη δέσμευσή της για την προστασία του πλανήτη και των φιλανθρωπικών σκοπών της. Ίδρυσε τη δική της φιλανθρωπική οργάνωση «L.O.V.E RESPONSIBLE LIFE» και είναι η πρώτη Κινέζα που πήρε τον τίτλο πρέσβειρας καλής θέλησης στο Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP). Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη ευθύνη που τιμά με πάθος και πίστη προωθώντας την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής μέσω της οικολογίας.

Εδώ και πολύ καιρό, η Li Bingbing ενθαρρύνει τις γυναίκες να ξεπεράσουν τα όριά τους και να κάνουν το αδύνατο δυνατό. Η ίδια, ως εξαιρετικό παράδειγμα, επηρεάζει σε βάθος πολύ κόσμο.

Καθηγήτρια Marina Cavazzana, Παιδίατρος στο Νοσοκομείο Παίδων Necker στο Παρίσι, Καθηγήρια Αιματολογίας και Διευθύντρια Ερευνών στο Πανεπιστήριο Paris-Descartes, Ερευνήτρια Βιολογίας στο Ινστιτούτο Imagine


Η καθηγήτρια Marina Cavazzana παλεύει σε κάθε μέτωπο, θεραπεύοντας παιδιά που έχουν προσβληθεί από κληρονομικές ασθένειες, και υπερασπιζόμενη γυναίκες. Τούτη η επιφανής γιατρός και ερευνήτρια εξακολουθεί να μιλά με μια ελαφρώς ιταλική προφορά, όταν αναφέρεται στην απίστευτη καριέρα της. Διεθνώς φημισμένη για την πρωτοποριακή της έρευνα στη γονιδιακή και κυτταρική θεραπεία, είναι ειδική στις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών και σε ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στην καριέρα της έχει τιμηθεί με το βραβείο Irène Joliot-Curie Prize το 2012 από το γαλλικό Υπουργείο Έρευνας και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Κατέχει υπερήφανα τον τίτλο της γυναίκας επιστήμονα και αυτό την ενθαρρύνει να «σπάει την πυραμίδα της εξουσίας», ώστε να σταματήσει η ελλιπής εκπροσώπηση των γυναικών στις επιστήμες και την ιατρική.

Υποστηρίζει το ρόλο της ως μέντορας για τις νεαρές γυναίκες γύρω της. Τις προτρέπει ακούραστα να μη συμβιβάζονται και ποτέ να μην αυτολογοκρίνονται ή να μην παραδίνονται στη δύνη των επικριτών. Αυτό, άλλωστε είναι και το σύνθημα που ακολουθεί η ίδια διαρκώς

Charlize Theron, Ηθοποιός & Παραγωγός

Μπροστά από την κάμερα, το απόλυτο εμβληματικό πρόσωπο του J’adore, η λαμπρή ηθοποιός και παραγωγός με όραμα επιλέγει να κάνει λίγο πίσω την καριέρα της για χάρη του ακτιβισμού.

Γεννημένη στη Νότια Αφρική, η Charlize Theron επιστρέφει στις ρίζες της και διερευνά πώς η παιδική της ηλικία την ενέπνευσε να δημιουργήσει το Charlize Theron Africa Outreach Project. Η θεμελιώδης αποστολή του ιδρύματος είναι να κάνει τη διαφορά στην καταπολέμηση του HIV και του AIDS στη χώρα καταγωγής της. Ξεκίνησε το έργο της το 2007, όταν ίδρυσε το CTAOP, υποστηρίζοντας ένα δίκτυο φιλανθρωπικών οργανώσεων που εργάζονται για να εκπαιδεύσουν και να ενδυναμώσουν νεαρούς υποσαχάριους και συνέχισε να αναπτύσσεται από τότε.

Με γνήσιο συναίσθημα θυμάται τη συγκεκριμένη συνάντηση που την οδήγησε στο πρόγραμμα υποτροφιών CTAOP Youth Leaders Scholarship, που τώρα υποστηρίζεται από το #diorstandswithwomen, όταν μια νεαρή γυναίκα σηκώθηκε και της είπε: «Δε θέλω αλλαγή το επόμενο έτος. Δε θέλω αλλαγή τον επόμενο μήνα. Απλώς το θέλω σήμερα». Για τη γυναίκα που προσπαθεί συνεχώς να αποκαλύπτει, να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει τους ηγέτες του αύριο, αυτή ήταν μια αποκάλυψη.

Paloma Elsesser Κορυφαίο Μοντέλο

Vogue, Elle, W, Glamour, Nike, Fenty Beauty και Mercedes είναι μερικές από τις πιο περίβλεπτες μάρκες και διάσημα περιοδικά που τρελαίνονται να συνεργάζονται με την 28χρονη νεαρή Αμερικανίδα με τις αισθησιακές καμπύλες.

Η νέα βασίλισσα της μόδας, που είναι κάτι παραπάνω από επιδραστική στο Instagram, η Paloma Elsesser χρησιμοποιεί τώρα τη συνεχώς αυξανόμενη φήμη της για να κάνει τη φωνή της να ακουστεί ως μια μαύρη γυναίκα με καμπύλες που είναι περήφανη για το μέγεθός της.

Εξηγεί με ειλικρίνεια τις δυσκολίες που θέτει η κοινωνία ώστε να αποδεχθούν οι άνθρωποι ποιοι πραγματικά είναι, καθώς και για την ανάγκη της σήμερα να είναι ένα αφοσιωμένο μοντέλο που αποτελεί πηγής έμπνευση για άλλα νεαρά κορίτσια σαν εκείνη.

Μπροστά από την κάμερα υποστηρίζει με πάθος τη σημασία της αναγνώρισης των διαφορετικών σωματότυπων, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα και να απελευθερωθούμε από τα εξαντλητικά πρότυπα θηλυκότητας. Δίνοντας απαντήσεις και ενσωματώνοντας μια διαφορετική ταυτότητα χωρίς συμπλέγματα ομορφιάς, η Paloma Elsesser κάνει τη μόδα ένα μέρος αλήθειας, με θάρρος, ειλικρίνεια, ευφυΐα και υπερηφάνεια.

@DIOR @DIORPARFUMS #DIORSTANDSWITHWOMEN #DIORCHINUP