Αυτή είναι η Νο 1 παραλία στην Ευρώπη - Δύο ελληνικές στην πρώτη δεκάδα

23.02.2024
Η παραλία Φαλάσαρνα στην Κρήτη βρίσκεται στη θέση Νο4
Η παραλία Φαλάσαρνα στην Κρήτη βρίσκεται στη θέση Νο4
Οι ταξιδιώτες μέλη της δημοφιλούς κοινότητας του Tripadvisor ψηφίζουν κάθε χρόνο για τα βραβεία Travellers' Choice Best of the Best τιμώντας το υψηλότερο επίπεδο αριστείας στα ταξίδια. Τα βραβεία στις διάφορες κατηγορίες απονέμονται σε όσους λαμβάνουν μεγάλο αριθμό πολύ θετικών κριτικών και απόψεων σε μια περίοδο 12 μηνών.

Χρυσή άμμος, απόκρημνες ακτές, καταγάλανα νερά - οι φετινές νικήτριες παραλίες είναι οι αγαπημένες των ταξιδιωτών, είτε πρόκειται για χαλαρές ημέρες στην αμμουδιά, είτε για υποβρύχιες περιπέτειες.

Ας ταξιδέψουμε στις 10 παραλίες της Ευρώπης που ξεχώρισαν για τη χρονιά που πέρασε, έχοντας στο μυαλό μας το καλοκαίρι που φτάνει πιο γρήγορα από όσο φανταζόμαστε.

Ξεκινάμε με το Νο1 λοιπόν που, σύμφωνα με τα μέλη του Tripadvisor, είναι η Praia da Falésia στην Πορτογαλία.

The Praia da Falésia beach, Algarve; a tourism guide for 2024

Η Praia da Falésia είναι γνωστή για τους εντυπωσιακούς βράχους, τη χρυσή άμμο και τα αστραφτερά γαλάζια νερά της. Μία τεράστια ακτή όπου κανείς απολαμβάνει ηλιοθεραπεία, κολύμπι ή σέρφινγκ στα κύματα ή μια βόλτα κατά μήκος του γραφικού μονοπατιού στην κορυφή των βράχων όπου η θέα είναι απίστευτη θέα. Η παραλία έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία για την καθαριότητα της, ενώ υπάρχουν τουαλέτες, ένα σνακ μπαρ και είναι εύκολο να φτάσει κανείς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι χώρες με τις πιο ευτυχισμένες γυναίκες στον κόσμο - Σε αρκετά χαμηλή θέση η Ελλάδα

Στη θέση Νο2 η Spiaggia dei Conigli στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Spiaggia dei Conigli (Λαμπεντούσα, Ιταλία) - Κριτικές ...

Τα απίστευτα γαλάζια νερά και η λευκή άμμος συνθέτουν το σκηνικό στο Spiaggia dei Conigli. Είναι μια ήσυχη παραλία, ιδανική για χαλάρωση, ηλιοθεραπεία και κολύμπι. Υπάρχουν πολλά θαλάσσια ζώα για να δείτε και μπορεί να εντοπίσετε ακόμα και κάποια άγρια ζωή στην ακτή. Ο χώρος στάθμευσης είναι δωρεάν και είναι εύκολο να φτάσετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Νο3 η παραλία La Concha στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

Παραλία Λα Κόντσα (Σαν Σεμπαστιάν - Ντονόστια, Ισπανία) - Κριτικές - Tripadvisor

Η παραλία La Concha είναι ένα εμβληματικό σημείο ακριβώς μέσα στην πόλη, με μια τεράστια αμμώδη ακτή και καθαρά, γαλάζια νερά. Η ατμόσφαιρα είναι ζωντανή και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για οικογένειες. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, από σέρφινγκ μέχρι κολύμπι και πολλά άλλα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή σας: η πανοραμική θέα είναι ανώτερη.

Στο Νο4 η Reynisfjara Beach στην Ισλανδία

Reynisfjara beach : South Iceland : Travel Guide : Nordic Visitor

Η παραλία Reynisfjara έχει αυτό που λέμε άγρια ομορφιά: Ισχυρά κύματα προσκρούουν στη μαγευτική μαύρη άμμο και οι σπηλιές από δολομίτες περιμένουν να τις εξερευνήσετε. Πάρτε μαζί σας το drone σας (επιτρέπονται εδώ) και απαθανατίστε εξωπραγματικές θέες σχηματισμών λάβας και στηλών από βασάλτη και απολαύστε μια αίσθηση... Game of Thrones.

8 αλήθειες που παραβλέπεις σε νεότερη ηλικία, αλλά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου

Στο Νο5 η Playa de Las Canteras στα Κανάρια της Ισπανίας

89_13.png

Η Playa de Las Canteras, μήκους 3 χιλιομέτρων, είναι μια προσβάσιμη, οικογενειακή παραλία με χώρους για σέρφινγκ και bodyboarding και άφθονη θαλάσσια ζωή (ιδανική για σνόρκελινγκ!). Ρίξτε μια ματιά στα γιγάντια γλυπτά από την άμμο στην ακτή ή κάντε μια βόλτα στον πολυσύχναστο πεζόδρομο που είναι γεμάτος με καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια. Φροντίστε να μείνετε για το ηλιοβασίλεμα: Η θέα είναι άλλου επιπέδου

Στην 6η θέση τα Φαλάσαρνα της Κρήτης

«Ροζ άμμος, γαλάζια νερά, εκπληκτικά βουνά, απίστευτα ηλιοβασιλέματα - Η θέα στην παραλία Φαλάσαρνα είναι το παν. Μόλις τα καταφέρετε, πηγαίνετε για κολύμπι, σνόρκελινγκ ή χαλαρώστε στην απαλή άμμο και, στη συνέχεια, πιείτε κάτι σε ένα κοντινό μπαρ ή καφετέρια. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες και διαθέτει δωρεάν παροχές όπως τουαλέτες και πάρκινγκ», διαβάζουμε στο Tripadvisor.

Στην 7η θέση η Nissi Beach στην Αγία Νάπα της Κύπρου

Nissi Beach | Ayia Napa | Cyprus Island

Το Nissi Beach είναι ένας όμορφος αμμώδης όρμος με λευκή άμμο, καταγάλανα νερά και μια ζωντανή ατμόσφαιρα για πάρτι. Υπάρχουν πολλές παροχές, όπως ξαπλώστρες, τουαλέτες και δωρεάν πάρκινγκ. Τα παιδιά μπορούν να κολυμπήσουν στα ρηχά σέρφινγκ και οι ενήλικες μπορούν να κάνουν τζετ σκι ή κωπηλασία. Στο τέλος της ημέρας, πάρτε κάτι να φάτε σε ένα κοντινό εστιατόριο και απολαύστε την υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Στη θέση Νο8 ο Μύρτος στην Κεφαλλονιά

Παραλία Μύρτος (Κεφαλονιά, Ελλάδα) - Κριτικές - Tripadvisor

«Περιτριγυρισμένο από βουνά, το Myrtos Beach είναι ένα γραφικό σημείο, ιδανικό για μια ήρεμη μέρα στην παραλία. Κάντε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά ή κάντε σνόρκελινγκ και, στη συνέχεια, πάρτε κάτι να φάτε σε μια κοντινή καφετέρια. Σπάνια έχει κόσμο, οπότε υπάρχει αρκετός χώρος για να χαλαρώσετε και απλώς να απολαύσετε τη χαλαρή ατμόσφαιρα», διαβάζουμε στο Tripadvisor και η εικόνα σου κόβει την ανάσα.

Στην 9η θέση η Playa de Maspalomas στα Κανάρια της Ισπανίας

Playa de Maspalomas Gran Canaria - Canary Islands Info

Η Playa de Maspalomas είναι μια ευρύχωρη παραλία με εντυπωσιακούς, χρυσούς αμμόλοφους και κρυστάλλινα νερά. Περάστε τη μέρα σας χαλαρώνοντας στην ήσυχη ακτή και, στη συνέχεια, δείτε τα γοητευτικά καταστήματα εκεί κοντά.

Τη δεκάδα συμπληρώνει η Black Sand Beach στην Ισλανδία

The Black Sand Beaches of Vik: What You Should Know

Η χαρακτηριστική μαύρη άμμος και το μοναδικό τοπίο κάνουν την παραλία Black Sand Beach να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Ετοιμάστε την κάμερά σας—η θέα είναι απίστευτη, οπότε θα θέλετε να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή χάρη στην απομονωμένη τοποθεσία του, αλλά υπάρχουν πολλές υπαίθριες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τα πράγματα ενδιαφέροντα. Και επιπλέον: Υπάρχει μια καφετέρια σε κοντινή απόσταση και ο χώρος στάθμευσης είναι δωρεάν.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.02.2024 - 16:53