4 απλοί τρόποι για να διατηρείς υγιή τα φυτά εσωτερικού χώρου

27.07.2021
4 απλοί τρόποι για να διατηρείς υγιή τα φυτά εσωτερικού χώρου
Eξαιρετική εναλλακτική λύση για τα ακριβά λιπάσματα!

Mάλλον σε όλες έχει συμβεί: αγοράζεις ένα χαριτωμένο καινούργιο φυτό για το σπίτι, πεπεισμένη ότι αυτή η φορά θα είναι διαφορετική. Αλλά τρεις εβδομάδες αργότερα, έρχεσαι αντιμέτωπη με ένα γνώριμο σου θέαμα. Αυτό το αξιολάτρευτο μικρό φυτό είναι κίτρινο, μαραμένο και λυπημένο. Αλλά το να το κάνεις πάλι πράσινο δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Με λίγη προσπάθεια και με μερικά κόλπα που θα διαβάσεις παρακάτω, σύντομα μπορείς να αποκτήσεις μια ολόκληρη αποικία ευτυχισμένων, υγιών και όμορφων φυτών στο σπίτι σου!

Τα φυτά που επιβιώνουν χωρίς ηλιακό φως

Χρησιμοποίησε βότσαλα για αποστράγγιση

Εάν έχεις δοκιμάσει αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις ποια είναι η σωστή ποσότητα νερού για το φυτό σου, σκέψου να βάλεις μερικά βότσαλα στο κάτω μέρος του φυτού σου. Τα βότσαλα θα κρατήσουν τις ρίζες σηκωμένες και μακριά από οποιοδήποτε νερό που συγκεντρώνεται στο κάτω μέρος του δοχείου μετά το πότισμα. Είναι μια εύκολη λύση σε ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Τα φυτά σου θα είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν σήψη στη ρίζα τους και θα είναι πιο ευτυχισμένα και πιο υγιή!

Χρησιμοποίησε βραστό νερό

Μερικές φορές, το νερό από τις βρύσες μας δεν είναι αρκετό για τα φυτά μας. Αλλά η προσθήκη περισσότερων θρεπτικών ουσιών στο νερό δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρή. Την επόμενη φορά που θα βράσεις μερικά λαχανικά ή αυγά, μην πετάξεις το νερό που περισσεύει! Άφησέ το να κρυώσει και στη συνέχεια πότισε τα φυτά σου. Θα πάρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά από το φαγητό και δεν θα σπαταλήσεις νερό.

Ξεσκόνισε τα φύλλα

Την επόμενη φορά που θα ξεσκονίσεις το σπίτι σου, μην ξεχάσεις να κάνεις ένα καλό ξεσκόνισμα στα φύλλα των φυτών σου! Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν χρειάζονται απλώς τα φύλλα τους για να μετατρέψουν το φως του ήλιου σε ενέργεια - αλλά στην πραγματικότητα «αναπνέουν» μέσα από αυτά. Εάν τα φύλλα τους είναι πολύ σκονισμένα, τότε δεν μπορούν να απορροφήσουν το οξυγόνο και το κάποτε υγιές φυτό σου μετατρέπεται σε ένα άρρωστο. Οπότε φρόντισε να διατηρείς τα φύλλα καθαρά από τη σκόνη όσο το δυνατόν συχνότερα!

Τα φυτά που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα

Πότισε την ορχιδέα σου με παγάκι

Οι ορχιδέες έχουν τη φήμη ότι είναι δύσκολες στη φροντίδα, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή τείνουμε να τις ποτίζουμε πολύ. Όπως και με άλλα φυτά, όταν έχει ζεστό καιρό, δεν χρειάζονται έναν τόνο νερού, αλλά χρειάζονται ένα τακτικό πότισμα. Βάζοντας ένα παγάκι στην ορχιδέα σου μία φορά την εβδομάδα θα διασφαλίσει ότι παίρνει τη σωστή ποσότητα νερού σε τακτά χρονικά διαστήματα, και η αργή απελευθέρωση του πάγου θα την αποτρέψει από το να σαπίσει η ρίζα της.