Τα πιο εύκολα φρούτα και λαχανικά που μπορείς να καλλιεργήσεις

14.06.2021
Τα πιο εύκολα φρούτα και λαχανικά που μπορείς να καλλιεργήσεις
Ξεκίνα την κηπουρική με αυτές τις εύκολες επιλογές

Η καλλιέργεια σπιτικών φρούτων και λαχανικών έχει πολλά σημαντικά οφέλη - είναι θεραπευτική, σου προσφέρει πιο θρεπτικά τρόφιμα και σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη φύση. Και μάλιστα, δε χρειάζεσαι μια μεγάλη έκταση για να το κάνεις - μπορείς να ξεκινήσεις με ένα ή δυο φυτά ή βότανα.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν είσαι αρχάρια...κηπουρός!

Παρακάτω θα βρεις τα πιο εύκολα φυτά και λαχανικά που μπορείς να καλλιεργήσεις στο σπίτι από μόνη σου.

Κολοκύθια
Τα κολοκυθάκια μπορούν να φτάσουν πολύ μεγάλα μεγέθη, αλλά όταν είναι σε μικρό ή μεσαίο μέγεθος έχουν καλύτερη γεύση. Βεβαιώσου ότι θα τα φυτέψεις μακριά το ένα από το άλλο, καθώς τείνουν να απλώνονται. Φρόντισε να τα ποτίζεις τακτικά.

Σκόρδο
Αν ψάχνεις για το ευκολότερο βρώσιμο φυτό που μπορείς να φυτέψεις, η απάντηση βρίσκεσαι στο σκόρδο. Αυτό που αξίζει να ξέρεις είναι ότι κάθε σκελίδα σκόρδου μπορεί να φυτευτεί και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φυτέψεις μια σκελίδα σκόρδου σε ρηχό έδαφος, με τη μυτερή άκρη του να βλέπει προς τα πάνω. Με νερό και υπομονή λίγων ημερών, θα εμφανιστεί ένας πράσινος βλαστός, που θα αρχίσει να αναπτύσσεται με εντυπωσιακό ρυθμό.

Μέντα
Μπορείς να καλλιεργήσεις μέντα με ελάχιστες δεξιότητες κηπουρικής. Το πρόβλημα με τη μέντα είναι ότι είναι συχνά, παράγεται υπερβολική ποσότητα. Η μέντα μπορεί να εξαπλωθεί σε ανεπιθύμητες περιοχές αλλά για να αποφευχθεί αυτό, μπορείς να την περιορίσεις σε μια κατσαρόλα. Δεν θα χρειαστείς περισσότερα από ένα ή δύο φυτά και με την πάροδο του χρόνου, πιθανότατα θα εξαπλωθούν και θα γεμίσουν το χώρο με το υπέροχο άρωμα τους.

4 αρωματικά φυτά για την κουζίνα που μπορείς να καλλιεργήσεις σπίτι σου

Ντομάτες
Οι ντομάτες χρειάζονται τακτικό πότισμα και χρήση πασσάλων, κάτι που μπορεί να γίνει ενοχλητικό. Παρόλα αυτά, αν υπάρχει άφθονο ηλιακό φως, θερμότητα, νερό και προστασία από κατοικίδια ζώα, οι ντομάτες είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθούν. Φύτεψε τις το καλοκαίρι γιατί χρειάζονται πολλή ζέστη.

Φράουλες
Είναι ένα από τα ευκολότερα φρούτα που μπορείς να φυτέψεις. Παρόλο που δεν είναι παράγουν μεγάλη ποσότητα, οτιδήποτε παράγεται σπιτικά είναι απίστευτα γευστικό.

Αγγούρια
Τα αγγούρια μπορούν να είναι έτοιμα ενάμιση μήνα μετά τη φύτευση. Αναπτύσσονται κάθετα, κάτι που σου δίνει χώρο στο έδαφος για να καλλιεργήσεις κι άλλα φυτά. Θυμήσου ότι χρειάζονται ζεστό καιρό για να φυτεφθούν και να καλλιεργηθούν.