Τα οφέλη του να έχεις σαν κατοικίδιο μια γάτα

14.01.2021
Τα οφέλη του να έχεις σαν κατοικίδιο μια γάτα
Εσύ ήξερες ότι μια γάτα μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου και να σας κάνει πιο ευτυχισμένη;

Οι γάτες αποτελούν το πιο δημοφιλές και ένα αρκετά ανεξάρτητο κατοικίδιο ζώο, που μπορούν ωστόσο να γίνουν πολύ στοργικά με τους ανθρώπους εμπιστοσύνης της επιλογής τους. Αν έχεις και εσύ μια γάτα σαν κατοικίδιο, θα απολαμβάνεις σίγουρα να χουχουλιάζεις αγκαλιά μαζί της στον καναπέ, στο τέλος μιας μεγάλης ημέρας.

Δες και αυτό: Εσύ ξέρεις ότι υπάρχουν φυτά που είναι τοξικά για τη γάτα σου;

Ήξερες όμως ότι το να έχεις σαν συντροφιά μια γάτα, μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία σου; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποια είναι αυτά:

Μειώνει του αισθήματος της μοναξιάς

Οι γάτες μπορούν να γίνουν πολύ συντροφικές και να σου προσφέρουν αγάπη και στοργή που θα σου φανεί πολύ σημαντική ειδικά σε δύσκολες ψυχολογικά στιγμές.

Μείωση του άγχος

Όσοι έχουν υιοθετήσει ένα γατάκι ξέρουν πολύ καλά πως ένα χάδι ή λίγο παιχνίδι με το κατοικίδιο τους αρκεί για να βελτιωθεί η μέρα τους. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως το γουργούρισμα της γάτας μπορεί να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας

Σύμφωνα με στοιχεία, οι ιδιοκτήτες γάτας διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Λιγότερες ή και καθόλου αλλεργίες

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι το τρίχωμα της γάτας είναι ένα από τα πιο κοινά αλλεργιογόνα, αλλά εάν ένα παιδί εκτίθεται σε γάτες μέσα στη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής του, είναι πιο πιθανό να αναπτύξει ανοσία στις αλλεργίες στις γάτες, αλλά και σε άλλα είδη αλλεργιογόνων.