Εσύ ξέρεις ότι υπάρχουν φυτά που είναι τοξικά για τη γάτα σου;

06.11.2018
Εσύ ξέρεις ότι υπάρχουν φυτά που είναι τοξικά για τη γάτα σου;
Έχεις γάτα; Ενημερώσου για να προστατεύσεις το κατοικίδιο σου από πιθανούς κινδύνους

Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για να βάλεις χρώμα στο σπίτι σου από μερικά λουλούδια και φυτά. Οι ιδιοκτήτες γάτας όμως, πρέπει να γνωρίζουν ότι μερικά πανέμορφα λουλούδια μπορεί να είναι τοξικά για τις γάτες.

Δες και αυτo: 5 μεσογειακά φυτά και βότανα με χαλαρωτική δράση!

Μάθε ποια είναι αυτά για να προστατεύσεις το κατοικίδιο σου:

Κισσός
Ορισμένες κοινές ενδείξεις τοξικότητας από το φυτό είναι η διάρροια, η δυσκολία στην αναπνοή, η σιελόρροια, η αδυναμία των μυών, ο πυρετός, η υπερδιέγερση, η κατάπτωση, και ο πόνος στην κοιλιά.

Κρίνo
Όλα τα μέρη του φυτού, συμπεριλαμβανομένης και της γύρης, οδηγούν σε νεφροτοξίκωση. Θα πρέπει επίσης να προσέξεις και το νερό που βρίσκεται στο βάζο που υπάρχουν τα κρίνα, καθώς και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τις γάτες.

Δες και αυτό: Mυστικά για εντυπωσιακά αναρριχητικά

Πικροδάφνη
Περιέχει καρδιακές γλυκοσίδες που μπορούν να προκαλέσουν ποικίλα καρδιοαγγειακά και γαστρεντερικά συμπτώματα όπως εμετός, βραδυκαρδία, κοιλιακό άλγος, αρρυθμία ακόμα και αιφνίδιο θάνατο.

Σπαθίφυλλο
Περιέχει αδιάλυτους οξαλικούς κρυστάλλους που ερεθίζουν το στοματικό βλεννογόνο. Προκαλεί έντονο πόνο, δυσκολία στην κατάποση, σιελόρροια, εμετό, λήθαργο και ανορεξία.

Aυτό το είδες; Απλές συμβουλές για έναν όμορφο κήπο

Τουλίπες
Το σύνολο του φυτού είναι τοξικό. Προκαλεί ερεθισμό στο στόμα και τον οισοφάγο και σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή και ταχυκαρδία.

Κυκλάμινο
Είναι ένα κοινό φυτό με δηλητηριώδεις ιδιότητες (τερπενοειδή) σε γάτες. Προκαλεί στοματικό ερεθισμό, έμετο, διάρροια, καρδιακές ανωμαλίες, επιληπτικές κρίσεις.

Αλόη
Μπορεί να προκαλέσει εμετό, κατάπτωση, διάρροια, ανορεξία, τρόμο και αλλαγή στο χρώμα των ούρων.