Πόσο συχνά μιλάς στο σκύλο σου;

24.11.2014
Μιλάτε στο σκύλο ή στη γάτα σας; Τι προτιμάτε τελικά να σας συντροφεύει, σκύλος ή άνθρωπος; Πρόσφατα (2014) μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία διεξήγαγε έρευνα για τη σχέση ανθρώπου-σκύλου ή γάτας.

Μιλάτε στο σκύλο ή στη γάτα σας; Τι προτιμάτε τελικά να σας συντροφεύει, σκύλος ή άνθρωπος; Πρόσφατα (2014) μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία διεξήγαγε έρευνα για τη σχέση ανθρώπου-σκύλου ή γάτας.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικά από τα ευρήματα:

- Το ένα τρίτο των γυναικών (34%) και περισσότερο από το ένα τέταρτο των αντρών (28%) υποστήριξαν πως η κουβέντα με το κατοικίδιο τους βοηθά στο να συγκροτήσουν την σκέψη τους και να πάρουν αποφάσεις.

- Μία στις πέντε γυναίκες αποκάλυψαν πως συμβουλεύονται το σκύλο ή τη γάτα τους για καθημερινά θέματα.

- Το 39% των γυναικών και το 34% των αντρών μιλούν περισσότερο στο σκύλο ή τη γάτα τους από ότι στον σύντροφό τους.

- Το 10% των ιδιοκτητών έδιωξε ή εγκατέλειψε το σύντροφό του επειδή δεν ήθελε το σκύλο ή τη γάτα τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 ιδιοκτήτες κατοικίδιων και όλοι παραδέχτηκαν την θεραπευτική ιδιότητα των τριχωτών φίλων στη ζωή τους. Από αυτούς το 41% νιώθει χαλάρωση και ηρεμία μετά από μία συζήτηση.

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι είναι αυτό που φτάνει κάποιον στο σημείο να προτιμά την συντροφιά του σκύλου του -και μόνο- και να αποφεύγει την ανθρώπινη συντροφιά. Σίγουρα μπορώ να φανταστώ κάποιους λόγους. Η αλήθεια είναι, και δεν υπήρχε λόγος να περιμένουμε μία έρευνα να μας το πει, πως όλοι μας γνωρίζουμε πόσο ευεργετική είναι η παρουσία ενός σκύλου ή γάτας στην οικογένεια.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως αποκτούν κάποιο κατοικίδιο για συντροφιά. Σύμφωνα με τους αναλυτές ένας από τους βασικούς λόγους είναι η "κατάρρευση" του μοντέλου της παραδοσιακής οικογένειας, με αποτέλεσμα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι να μένουν μόνοι τους.

Μόνο στην Αμερική οι άνθρωποι που απέκτησαν σκύλο η γάτα, το 2013, αυξήθηκαν στους 71,639,000 και 73,639,400 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κοτάκος ([email protected])

livingwithdogs.gr

dogtrainingschool.gr