Παραμυθένιες ιδέες διακόσμησης με Αλεξανδρινό

26.11.2014
Φέτος τα κλασσικά παραμύθια ζωντανεύουν με τις μοναδικές διακοσμητικές ιδέες με Αλεξανδρινό

Η Χιονάτη και οι κρεμαστές γλάστρες
Ένα δείπνο προετοιμασμένο με αγάπη, σαν να προετοιμάστηκε από τη Χιονάτη για τους επτά νάνους της, θα γοητεύσει την οικογένεια και τους φίλους σας την περίοδο των Χριστουγέννων. Ένα Αλεξανδρινό κρεμασμένο ανάποδα από το ταβάνι, που αντιστοιχεί σε κάθε έναν από τους καλεσμένους σας θα κάνει αυτά τα Χριστούγεννα αξέχαστα.
Για να κάνετε και εσείς αυτή την πρωτότυπη διακοσμητική ιδέα δεν έχετε παρά να κάνετε τα εξής πολύ απλά βήματα!
Αυτός ο νέος τρόπος παρουσίασης των Αλεξανδρινών μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα με τις κατάλληλες γλάστρες. Με τη χρήση μιας κρεμαστής γλάστρας το Αλεξανδρινό μεταμορφώνεται μαγικά!

Αρχικά, αφαιρέστε μαλακά το Αλεξανδρινό από την γλάστρα του και αφαιρέσετε το περιττό χώμα κουνώντας το απαλά ή με τα χέρια σας.

Πάρτε την κρεμαστή γλάστρα και αρχικά τοποθετήστε τη βάση από τερακότα στον πάτο της, ώστε να ρυθμιστεί η παροχή νερού.

Μετά τοποθετήστε το Αλεξανδρινό και βάλτε έναν προσταευτικό δακτύλιο από δίχτυ, ούτως ώστε να εμποδίσετε το Αλεξανδρινό να πέσει όταν είναι αναποδογυρισμένο. Και αυτό είναι όλο! Η κρεμαστή σας γλάστρα είναι έτοιμη!

Είναι εύκολο να ποτίσετε την γλάστρα μέσα από τις τρύπες που υπάρχουν στον πάτο της. Επιπλέον, η τερακότα που έχει τοποθετηθεί συγκρατεί το νερό και έτσι το φυτό δεν στάζει.

Η Ωραία Κοιμωμένη και ο Κάθετος Κήπος
Δεν θα χρειαστείτε κανένα κακό ξόρκι για να ξεκουραστείτε όπως η Ωραία Κοιμωμένη αυτά τα Χριστούγεννα. Η εναλλακτική λύση είναι ο «Κάθετος Κήπος», μια μαγική σύνθεση στον τοίχο. Αυτή η εξαιρετική διακόσμηση θα σαγηνεύσει τους φίλους και την οικογένεια σας.
Μπορεί να σας φαίνεται περίτεχνο, αλλά την πραγματικότητα είναι σχετικά εύκολο στην κατασκευή του.

Για να φτιάξετε τον «Κάθετο Κήπο» το μόνο που χρειάζεστε είναι εμποτισμένοι και αδιάβροχοι σάκοι φύτευσης, ειδικά σχεδιασμένοι για τοποθέτηση σε τοίχο. Με τον κατάλληλο χειρισμό, εγγυώνται ότι ο τοίχος θα παραμείνει στεγνός μετά το πότισμα. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη κήπου και ανθοπωλεία.

Για αρχή γεμίστε, κατά ένα τρίτο, τον αδιάβροχο τσόχινο σάκο με κοινό χώμα.

Έπειτα τοποθετήστε μέσα τα Αλεξανδρινά σας. Τα φυτά πρέπει να αφαιρεθούν με προσοχή από τις γλάστρες τους και να τοποθετηθούν στον σάκο με φορά ελαφρώς προς τα εμπρός.

Μην φοβηθείτε να τοποθετήσετε πολλά λουλούδια μαζί. Η σύνθεσή σας θα φαίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή όταν ο σάκος κρεμαστεί στον τοίχο.
Και η σύνθεσή σας είναι έτοιμη!
Θυμηθείτε όμως ότι στα Αλεξανδρινά δεν αρέσει το πολύ νερό. Για να αποφύγετε την υπερβολική συσσώρευση νερού πρέπει να ποτίζετε προσεκτικά και τακτικά ρίχνοντας λίγο νερό στο πίσω μέρος του σάκου.

Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα γυάλινα στολίδια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Μια φορά και έναν καιρό η Κοκκινοσκουφίτσα πήγε στο δάσος κρατώντας ένα καλάθι γεμάτο πράγματα για την γιαγιά της. Αυτές τις γιορτές το καλάθι σας θα μπορεί να είναι γεμάτο με όμορφα Αλεξανδρινά, το λουλούδι των Χριστουγέννων. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παρουσιάσετε τα Αλεξανδρινά καθόλη την διάρκεια των Χριστουγέννων. Εμπνευσμένο από το πορφυρό χρώμα της κάπας της Κοκκινοσκουφίτσας, ακόμη και η διακόσμηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με μικρά Αλεξανδρινά είναι εύκολη διαδικασία.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα!

Αρχικά, βάζετε βρυα στις γυάλινες μπάλες.

Μετά, τοποθετήστε το μίνι Αλεξανδρινό στην γυάλινη μπάλα, χωρίς το γλαστράκι του.

Έπειτα, πολύ απλά γεμίστε το χώρο που θα μείνει κενό με βρύα.
Και είστε έτοιμοι να διακοσμήσετε το δέντρο σας με τις υπέροχες, Χριστουγεννιάτικες Αλεξανδρινές μπάλες. Τόσο εύκολο!

—Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Αλεξανδρινό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.stars-for-europe.com