5 σωτήρια κόλπα για το νοικοκυριό που θα σου γλιτώσουν χρόνο και χρήμα

13.02.2023
5 σωτήρια κόλπα για το νοικοκυριό που θα σου γλιτώσουν χρόνο και χρήμα
Επειδή στα περισσότερα σημεία της ζωής ταιριάζει το ρητό "Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο", ιδού μερικές ιδέες που θα βοηθήσουν να διορθώσεις λάθη που τυχόν κάνεις στην καθημερινότητά σου και θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.

1. Μην ξεχνάς τον κανόνα "από πάνω προς τα κάτω"

Μπορεί να σου αρέσει περισσότερο να κάνεις ηλεκτρική σκούπα από το να ξεσκονίζεις και να θέλεις να ξεκινήσεις τις δουλειές σου με αυτό, όμως τελικά θα κάνεις τζάμπα κόπο. Σκέψου το... Ξεκινάμε το ξεσκόνισμα και μάλιστα από τα πιο ψηλά ράφια προς τα πιο χαμηλά έτσι ώστε ό,τι είναι να πέσει κάτω να πέσει και στο τέλος να έρθει η σκούπα να τα μαζέψει όλα. Ένα σφουγγάρισμα μετά τη σκούπα και είσαι έτοιμη με τα "χοντρά".

2. Χώρισε τα άπλυτα ρούχα ήδη από το καλάθι

Οι περισσότεροι ξεχωρίζουν τα ρούχα που είναι για πλύσιμο λίγο πριν τα ρίξουν στο πλυντήριο - και φυσικά, γίνεται ένας μικρός χαμός! Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αν χώριζες τα άπλυτα νωρίτερα. Ένας βασικός διαχωρισμός είναι αυτός με βάση το χρώμα αλλά θα μπορούσες να το πας και ένα βήμα πιο κάτω, και να τα χωρίσεις ανάλογα με το υλικό.

Τα λάθη με το πλυντήριο πιάτων που θα μπορούσαν να σπαταλήσουν τον χρόνο, τα χρήματα και την ενέργειά σου

3. Μην πλένεις τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο

Δώρον άδωρον και, πραγματικά, δεν καθαρίζουν καλύτερα. Ναι, καλό είναι να ξεπλένεις τα "χοντρά" πριν μπουν τα πιάτα στο πλυντήριο, αλλά άλλο αυτό και άλλο αυτό που κάνουν πολλοί και τα πλένουν κανονικά. Διπλός κόπος, χωρίς, πραγματική ουσία. "Χάσιμο χρόνου και ενέργειας", λένε οι ειδικοί.

4. Βγάλε τα παπούτσια πριν μπεις στο σπίτι

Βασικός κανόνας που θα αλλάξει τη ζωή σου. Υποθέτουμε ότι τον ακολουθείς ήδη, όμως τον καταθέτουμε για την περίπτωση που σου έχει ξεφύγει. Έχε στην είσοδο πάντα εύκαιρες παντόφλες (ή ακόμη και παπούτσια σπιτιού, για όσους το προτιμούν) και κράτα εκεί ότι βρωμιά φέρνουν οι σόλες από τον "έξω κόσμο".

Με αυτόν τον τρόπο δε θα ρουφάει η σκούπα τα κέρματα

5. Θυμήσου ότι και τα καθαριστικά σου χρειάζονται καθάρισμα επίσης

Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί ως τώρα, όμως πανιά, σφουγγάρια, σφουγγαρίστρες, σακούλες ηλεκτρικής σκούπας και όλα αυτά που χρησιμοποιείς για την καθημερινή καθαριότητα δεν έχουν αυτόματο μηχανισμό αυτοκαθαρισμού! Αν δεν τα καθαρίζεις ή αντικαταστήσεις εσύ όταν έρθει η ώρα τους περισσότερο θα σου βρωμίζουν παρά θα καθαρίζουν το σπίτι σου. Κρίμα δεν είναι;

Τελευταία τροποποίηση στις 13.02.2023 - 18:58