Οι καλύτερες ιδέες εξοικονόμησης χώρου, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

16.02.2023
Οι καλύτερες ιδέες εξοικονόμησης χώρου, σύμφωνα με τους επαγγελματίες
Αυτά τα tips είναι απόδειξη ότι οι μικροί χώροι του σπιτιού σου δε χρειάζεται να γίνουν πρόβλημα - αρκεί να κινηθείς έξυπνα

Είτε ζεις σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα πόλης είτε σε μια γοητευτική εξοχική κατοικία, οι μικροί χώροι του σπιτιού σου δεν χρειάζεται να είναι ακατάστατοι και χαοτικοί. Αυτό όμως που είναι σημαντικό να κάνεις, είναι να απαλλαχθείς από περιττά πράγματα και να κρατήσεις μόνο τα λειτουργικά και αγαπημένα σου - το οποίο είναι ταυτόχρονα απελευθερωτικό και οδηγεί σε μια ισχυρότερη σύνδεση με το περιβάλλον σου.

5 σωτήρια κόλπα για το νοικοκυριό που θα σου γλιτώσουν χρόνο και χρήμα

Οι ειδικοί μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές τους σχετικά με το πώς μπορείς μεγιστοποιήσεις το χώρο σου

Πες αντίο στα περιττά

Δυστυχώς (ή ευτυχώς), δεν μπορείς να κρατήσεις όλα τα έπιπλα, τα διακοσμητικά, τα ρούχα και τα μικροπράγματα που είχες ποτέ, γιατί αυτό οδηγεί σε ασφυκτικά γεμάτους χώρους. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δεις τα πράγματα που έχεις και να πουλήσεις ή να δωρίσεις όσα δεν χρησιμοποιείς για να τα απολαύσει κάποιος άλλος.

Οργανώσου

Αφού καταλήξεις στο ποια είναι τα απαραίτητα που θέλεις να κρατήσεις, ήρθε η ώρα να τους βρεις ένα σπίτι. Όλα πρέπει να έχουν τη θέση τους και μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά αν κάνεις ένα πέρασμα από κάθε συρτάρι ή ντουλάπι για να βρεις το σωστό σημείο για αυτά τα αντικείμενα θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη μακροπρόθεσμα.

Κινήσου κάθετα

Η πιο έξυπνη κίνηση για όσους έχουν μικρούς χώρους στο σπίτι τους είναι να κινηθούν κάθετα - χρησιμοποίησε ψηλές βιβλιοθήκες και ψηλά ράφια τοίχου για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Πρόσθεσε καθρέφτες

Ένα άλλο υπέροχο οπτικό trick είναι να βάλεις καθρέφτες σε ένα μικρό δωμάτιο. Οι καθρέφτες είναι το κλειδί για το άνοιγμα ενός χώρου, ειδικά αν μπορούν να τοποθετηθούν ακριβώς απέναντι από ένα παράθυρο για να αντανακλούν το φως.

Μη φοβάσαι τα μεγάλα κομμάτια

Το ότι μένεις σε ένα μικρό χώρο δεν σημαίνει ότι χρειάζεσαι μικρότερα έπιπλα. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά τα μεγαλύτερα έπιπλα μπορούν να βοηθήσουν στη μεγιστοποίηση ενός μικρότερου χώρου, ενώ τα πιο μικρά μπορεί να φαίνονται μίζερα. Όμως, αν αποφασίσεις να ενσωματώσεις μεγάλα κομμάτια, θα είναι καλό να περιορίσεις τα μικρότερα για να δημιουργήσεις ελεύθερο χώρο.

Αυτά είναι τα πιο σκονισμένα σημεία ενός σπιτιού, σύμφωνα με δυο ειδικούς καθαριότητας

Σκέψου...διπλά

Σε ένα μικρό σπίτι, σχεδόν κάθε έπιπλο πρέπει να είναι πολυλειτουργικό - όπως μπαούλα και vintage βαλίτσες ως βοηθητικά τραπέζια και τραπεζάκια και κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Εκτός από την προσθήκη γοητείας στο χώρο, είναι ιδανικά για την αποθήκευση αντικειμένων.

Γίνε δημιουργική

Η αλήθεια είναι πως έχουμε την τάση να τοποθετούμε τα έπιπλά μας κοντά στον τοίχο. Αυτό όμως δημιουργεί τελικά ακαταστασία, ενώ ταυτόχρονα αφήνει άδειο το κέντρο του δωματίου. Αντ'αυτού, δοκίμασε να γίνεις στρατηγική και δημιουργική με τη διάταξη του σπιτιού σου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να απομακρύνεις τα έπιπλα από τους τοίχους.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.02.2023 - 07:43