Οι απροσδόκητες λεπτομέρειες που οι ειδικοί λένε ότι θα πάνε το εορταστικό τραπέζι σου στο επόμενο επίπεδο

20.12.2022
Οι απροσδόκητες λεπτομέρειες που οι ειδικοί λένε ότι θα πάνε το εορταστικό τραπέζι σου στο επόμενο επίπεδο
Αυτές οι ιδέες θα αναβαθμίσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου και θα το κάνουν αντάξιο ενός επαγγελματία

Για πολλούς ανθρώπους, το να ακολουθήσουν τη βασική διαδρομή σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση για τα χριστουγεννιάτικα δείπνα είναι απολύτως εντάξει. Ωραία πιάτα στο τραπέζι, μερικές υφασμάτινες χαρτοπετσέτες και μερικά ποτήρια κρασί, και είσαι έτοιμη για τους καλεσμένους σου. Αλλά για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο πιο περίπλοκα. Πιθανότατα θα το γνωρίζεις αυτό αν έχεις μελετήσει ποτέ προσεκτικά ένα επαγγελματικό εορταστικό τοπίο — οι λεπτομέρειες είναι άψογες και συχνά πολύ μελετημένες. Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις ένα τοπίο που θα ενθουσίαζε ακόμα και τους ειδικούς. Εάν αυτός είναι ο στόχος σου φέτος, ίσως δεν είναι η καλύτερη ιδέα να το κάνεις μόνη σου - αντίθετα, βασίσου σε ορισμένες αρχές σχετικά με το θέμα για να βεβαιωθείς ότι θα εντυπωσιάσεις πραγματικά τους καλεσμένους σου.

Πώς να οργανώσεις ένα πάρτι σε έναν μικρό χώρο

Είναι επίσης σημαντικό να λάβεις υπόψη μερικά πράγματα που είναι καλύτερο να αποφύγεις. Η Sophie και η Kiki Weill, συνιδρύτριες του Piano Piano, λένε ότι αποφεύγουν πάντα τις συνθέσεις που δεν σου επιτρέπουν να δεις ή να μιλήσεις στους ανθρώπους που κάθονται γύρω σου. «Διαπιστώνουμε επίσης ότι ο υπερβολικός συνωστισμός του τραπεζιού με υπερβολική ποσότητα διακοσμήσεων και φαγητού δεν επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν τον χώρο να μετακινούνται άνετα». Επιπλέον, η Debra Zinn της Debra Zinn Styling δηλώνει ότι δεν θα συμπεριλάμβανε αρωματικά κεριά σε ένα δείπνο, καθώς τα αρώματά τους μπορεί να παρεμβαίνουν ή να έρχονται σε σύγκρουση με τη μυρωδιά του φαγητού.

Παρακάτω θα βρεις τις καλύτερες συμβουλές των ειδικών για ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα μείνει αξέχαστο

Τελειοποίησε τα βασικά
Υπάρχουν άπειρες δυνατότητες σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση του τραπεζιού. Αλλά πρώτα, πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις τελειοποιήσει τα βασικά. Η Zinn λέει ότι προσπαθεί πάντα να προσθέτει ένα όμορφο τραπεζομάντιλο και χαρτοπετσέτες επειδή «δίνει χρώμα και διάθεση στο τραπέζι». Οι Weills συμφωνούν, και μοιράζονται μια πρόταση. «Διαπιστώνουμε ότι ένα τραπεζομάντιλο με υφή προσθέτει ένα ωραίο επίπεδο διάστασης και ένα λευκό ή κρεμ είναι πάντα κλασικό». Και οι δύο ειδικοί λένε επίσης ότι περιλαμβάνουν πάντα κάποιο είδος λουλουδιών ή πρασίνου σε κάθε σχέδιο.

Αν θέλεις να γίνεις ακόμα πιο συγκεκριμένη, η ειδικός της HomeGoods, Jenny Reimold, αναλύει περαιτέρω τα πράγματα, προσφέροντας τις εύκολες οδηγίες της. «Πάντα ακολουθώ συγκεκριμένα βήματα όταν δημιουργώ ένα επιτραπέζιο τοπίο, το οποίο χρησιμεύει ως βάση μου για τραπέζια όλο το χρόνο», λέει. Η διάταξη της είναι η εξής:
1. Ένα κλασικό, μεγάλο πιάτο για βάση
2. Ένα πιάτο από μελαμίνη ή κεραμική για χρώμα και στυλ
3. Μια χαρτοπετσέτα τοποθετημένη ανάμεσα σε δύο πιάτα
4. Ένα πιάτο σαλάτας
5. Ένα μικρό πιάτο, μπολ ή πιάτο ψωμιού από πάνω
6. Ένα εξατομικευμένο topper ως τελευταία πινελιά

Καν’το εποχιακό
Για να κάνεις το εορταστικό σου τοπίο να φαίνεται αντάξιο ενός επαγγελματία, είναι σημαντικό να προσθέσεις εποχιακές πινελιές. Οι Weills λένε, «Αυτή είναι η εποχή του χρόνου για να προσθέσεις κλασικά γιορτινά χρώματα στο τραπέζι, είτε αυτά είναι πολύχρωμα πιάτα, σερβίτσια, τραπεζομάντιλα και χαρτοπετσέτες. Και η Zinn λέει ότι αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για μη παραδοσιακά κεντρικά κομμάτια που φαίνονται σχετικά με την εποχή. «Έχω χρησιμοποιήσει γιγάντιες φρουτιέρες ή ένα πανύψηλο καραμελωμένο croquembouche στη μέση του τραπεζιού», λέει. «Μου αρέσει επίσης να ενσωματώνω ντεμοντέ λιχουδιές στο τραπέζι, όπως μπολ με κάστανα, λωτούς και πορτοκάλια με ολόκληρα γαρίφαλα πιεσμένα μέσα τους».

Πώς να οργανώσεις ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ σε 5 βήματα, εύκολα και χωρίς άγχος

Πρόσθεσε μερικές απροσδόκητες πινελιές
Αφού δημιουργήσεις το σετ βάσης, ήρθε η ώρα να μεταφέρεις το τραπέζι σου στο επόμενο επίπεδο. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, αυτό θα έρθει με τη μορφή μερικών πραγματικά στοχαστικών, και μερικές φορές απροσδόκητων, πινελιών.

Για την Zinn, αυτό σημαίνει προσθήκη κομματιών φτιαγμένα στο χέρι από τεχνίτες. «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ όμορφα βάζα ή αντικείμενα για το τραπέζι που είναι λίγο ιδιόμορφα και όχι τόσο τέλεια όσο θα ήταν ένα αντικείμενο μαζικής κατασκευής», λέει. Η Margaret Schwartz, ιδρύτρια του Modern Antiquarian, προτείνει τις αντίκες. «Στόλισε το τραπέζι με μια συλλογή από τσαγιέρες αντίκες ή γαλλικά βάζα φαρμακείου», λέει - ή μπορείς ακόμα και να «χρησιμοποιήσεις κομμάτια τραπεζιού εξωτερικού χώρου, όπως στολίδια κήπου, δοχεία ή ζαρντινιέρες».

Κάνε το προσωπικό
Μην ξεχνάς ότι το τραπέζι σου είναι για τους καλεσμένους σου, γι' αυτό φρόντισε να προσθέσεις λεπτομέρειες που δείχνουν ότι δημιούργησες το τραπέζι έχοντας τους κατά νου. Για να το κάνει αυτό, η Zinn λέει ότι της αρέσει να «περιλαμβάνει γλυκά ή μια ειδική λιχουδιά σε ένα όμορφο κουτί που μπορεί να θεωρηθεί και δώρο». Η Reimold προτείνει τη DIY δημιουργία θέσεων για κάθε άτομο. «Μπορείς να βρεις διάφορα vintage στολίδια που ταιριάζουν με τη διακόσμηση του τραπεζιού σου, να πάρεις μια υπέροχη σατέν κορδέλα διπλής όψης και να συνδυάσεις την κάρτα με το όνομα στο στολίδι», λέει. «Τότε οι καλεσμένοι σου θα έχουν ένα όμορφο vintage στολίδι».

Δοκίμασε μια τάση
Αν και η λέξη «τάση» μπορεί να ακούγεται τρομακτική σε μια τέτοια περίσταση, υπάρχουν μερικές διασκεδαστικές προτάσεις που είναι εύκολο να κάνεις.

Η Zinn σημειώνει ότι επειδή σε πολλούς αρέσουν τα craft ποτά, δοκίμασε να σερβίρεις ένα ποτό σε ένα όμορφο vintage ποτήρι κοκτέιλ. Η Reimold μοιράζεται ότι τα μεταλλικά είναι τάση αυτή τη στιγμή και κάτι που της αρέσει να χρησιμοποιεί επειδή λειτουργούν για οποιοδήποτε στυλ. Για κάτι ακόμα πιο απλό, οι Weills λένε ότι λατρεύουν να χρησιμοποιούν φρούτα και λαχανικά ως διακοσμητικά κομμάτια. «Για παράδειγμα, οι αγκινάρες και οι κολοκύθες χαρίζουν μια πραγματικά εορταστική ατμόσφαιρα».

Διακόσμησε γύρω από το τραπέζι
Τέλος, να θυμάσαι ότι ένα επιτραπέζιο εορταστικό τοπίο δεν αφορά μόνο το ίδιο το τραπέζι. Για να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα, πρέπει να λάβεις υπόψη και το υπόλοιπο δωμάτιο. Η Schwartz συμβουλεύει να λάβεις υπόψη σου και τον μπουφέ ή το τρόλεϊ που μπορεί να έχεις. «Αυτό είναι ένα διασκεδαστικό μέρος για να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε vintage ασήμι, όπως έναν κουβά σαμπάνιας», λέει. «Φέρε τον χρωματικό συνδυασμό του τραπεζιού σου δένοντας μερικούς φιόγκους στις λαβές ενός κάδου κρασιού ή σε δίσκους σερβιρίσματος».