5 αντικείμενα του σπιτιού που συνήθως ξεχνάμε να καθαρίσουμε

10.06.2022
5 αντικείμενα του σπιτιού που συνήθως ξεχνάμε να καθαρίσουμε
Προσπαθείς πάντα για το καλύτερο (και ως προς την καθαριότητα του χώρου σου) όμως ό,τι κι αν κάνεις, υπάρχουν κάποιες γωνίες και αντικείμενα που πολλές από εμάς δεν σκεφτόμαστε πάντα να καθαρίσουμε. Και το θέμα είναι ότι και αυτά τα αντικείμενα ή οι γωνιές θα πρέπει να είναι καθαρά αν θέλεις να μην επηρεάσουν την υγεία σου τα βακτήρια. Ιδού μερικά από τα αντικείμενα που σου ξεφεύγουν στην καθαριότητα όμως θα έπρεπε να προσέχεις λίγο περισσότερο!

Λαβές από το καπάκι της κατσαρόλας

Οι περισσότεροι άνθρωποι πλένουν τα καπάκια σαν να ήταν οποιοδήποτε άλλο σκεύος κουζίνας. Αλλά οι λαβές έχουν μικρές ρωγμές στις οποίες συσσωρεύονται υπολείμματα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αναπαραγωγή βακτηρίων, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να είναι βλαβερά εάν έρθουν σε επαφή με τα χέρια σου ή το φαγητό σου.

Για να τα καθαρίσεις καλά, απλώς ξεβίδωνέ τα αραία και πού και μούλιαζέ τα σε ζεστό νερό με μια κουταλιά ξίδι. Αυτό θα εξαλείψει εντελώς τα βακτήρια.

5 απλά κόλπα για να καθαρίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά το μπάνιο σου

Σουρωτήρια

Αυτά είναι από τα σκεύη που οι άνθρωποι πλένουν συχνά απρόσεκτα, αλλά επειδή έχουν μικρές τρύπες απαιτούν διαφορετική φροντίδα.

Ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσεις είναι να τα μουλιάσεις σε ένα δοχείο με καθαρό νερό και λίγο απορρυπαντικό για περίπου 15 λεπτά, ώστε να βγουν πραγματικά τα υπολείμματα. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ τα κάτω από τη βρύση που τρέχει και τρίψε τα με μια βούρτσα με τρίχες. Εάν δεν έχεις, μια παλιά, αποστειρωμένη οδοντόβουρτσα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου.

Η σκούπα

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά με κάποιο τρόπο, οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν να καθαρίσουν τα πράγματα που χρησιμοποιούν για να καθαρίσουν. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις σκούπες. Σκέψου ότι πολλά ανθυγιεινά πράγματα παγιδεύονται ανάμεσα στις τρίχες της σκούπας. Μιλάμε για σκουπίδια, τρίχες, σκόνη και πολλά άλλα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσεις τη σκούπα σου καθαρή είναι να αφαιρέσεις με το χέρι σου τη βρωμιά που προεξέχει. Μπορείς είτε να φοράς γάντια είτε να τυλίξεις το χέρι σου με μια πλαστική σακούλα μιας χρήσης για να το κάνεις. Και μία στο τόσο, βύθιζε τη βούρτσα σε ένα μπολ με ζεστό σαπουνόνερο, ξέπλυνε τη και άφησέ τη να στεγνώσει.

Ποια είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζεις με την ηλεκτρική σκούπα

Σφουγγάρι για το πλύσιμο των πιάτων

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, τα σφουγγάρια είναι συνήθως μια από τις κύριες πηγές βακτηρίων στο σπίτι, λόγω της συνεχούς επαφής τους με φαγητά και νερό. Στην ιδανική περίπτωση, θα τα αντικαθιστούσες συχνά με καινούργια, αλλά κατά τη διάρκεια που τα χρησιμοποείς, είναι επίσης σημαντικό να τα πλένεις με σαπούνι ή απολυμαντικό αμέσως μόλις τελειώσεις τη χρήση τους. Με αυτόν τον τρόπο, την επόμενη φορά που θα πλύνεις τα πιάτα, δεν θα αφήσουν ίχνη βρωμιάς και βακτηρίων.

Πόμολα

Δεδομένου ότι τα πιάνουμε συνέχεια με τα χέρια μας, τα χερούλια των πορτών τείνουν να συσσωρεύουν βρωμιά. Θα πρέπει να ξέρεις ότι πρέπει να τα καθαρίζεις μόνο εξωτερικά, καθώς αν βάλεις προϊόντα καθαρισμού μπορεί να τα χαλάσει. Αρκεί όμως να τα σκουπίσεις με ένα υγρό πανί και ένα προϊόν κατάλληλο για το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα πόμολα.