Οι σχεδιαστικές επιλογές σπιτιού που θα μπορούσαν να κάνουν την καθαριότητα πιο δύσκολη

21.01.2022
Οι σχεδιαστικές επιλογές σπιτιού που θα μπορούσαν να κάνουν την καθαριότητα πιο δύσκολη
Λάβε αυτά υπόψη για την ανακαίνιση του σπιτιού σου

Αν θέλεις να κάνεις ανακαίνιση στο σπίτι σου ή φτιάχνεις το νέο σου σπίτι, είναι πολύ πιθανό να έχεις γεμίσει με φακέλους από φωτογραφίες που έχεις συγκεντρώσει, οι οποίες σου δίνουν έμπνευση και αποτυπώνουν το προσωπικό σου γούστο και τις προτιμήσεις σου. Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι κάθε σου απόφαση μπορεί να σε επηρεάσει σε περισσότερα πράγματα, και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση.

Βάφεις τα ντουλάπια της κουζίνας; Ιδού τι πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα

Κάθε σχεδιαστική απόφαση επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο θα καθαρίζεις το σπίτι σου - ακόμη και μια νέα βρύση ή τραπεζάκι σαλονιού μπορεί να σε κάνει να μετανιώσεις την επιλογή σου. Παρακάτω θα δεις τις σχεδιαστικές αποφάσεις που θα μπορούσαν να κάνουν το σπίτι σου πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Γυάλινες πόρτες ντουζιέρας
Όσο εντυπωσιακές κι αν φαίνονται, σπάνια διατηρούνται τακτικά καθαρές.

Νεροχύτης σε στυλ αγροικίας
Οι περισσότεροι νεροχύτες αγροικιών βρίσκονται πάνω από τον πάγκο της κουζίνας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά υπολείμματα σαπουνιού στις άκρες. Επίσης, ότι το ανασηκωμένο χείλος εμποδίζει την αποτελεσματική αποστράγγιση πιάτων.

Σκούροι πάγκοι κουζίνας
Μπορεί οι μαύροι πάγκοι να φαίνονται κομψοί, αλλά είναι δύσκολο να μένουν συνεχώς καθαρά, χωρίς ψίχουλα, νερό ή υγρό που τους κάνει να φαίνονται βρώμικοι.

Συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα
Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι διαχρονικό και φαίνεται πάντα υπέροχο όταν είναι καθαρό, αλλά μπορεί να λερωθεί γρήγορα και συχνά είναι δύσκολο να το διατηρήσεις καθαρό.

Ντουλάπια από γυαλί
Η ιδέα των γυάλινων ντουλαπιών μπορεί να είναι ελκυστική, αλλά θυμήσου ότι μπορείς πάντα να δεις τι υπάρχει μέσα. Μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις να παραμένεις συνεχώς οργανωμένη, αλλά αυτό μπορεί να μην καταλήξει να είναι πραγματικότητα.

Γυαλιστερό ή περίπλοκο υλικό κουζίνας
Σε ό,τι αφορά το υλικό της κουζίνας, αν επιλέξεις ένα περίπλοκο υλικό, μπορεί να καταλήξεις να μετανιώσεις την επιλογή σου λόγω του πόσο δύσκολο είναι να το διατηρήσεις καθαρό. Αντίθετα, προτίμησε ματ και μεταλλικά φινιρίσματα, τα οποία δείχνουν δαχτυλικά αποτυπώματα και κηλίδες νερού λιγότερο από ό,τι ο γυαλισμένος ή χωρίς λάκα ορείχαλκος.

Γνήσιοι μαρμάρινοι πάγκοι
Το μάρμαρο είναι σίγουρα μια διαχρονική επιλογή, αλλά μην ξεγελιέσαι από τις φωτογραφίες που βλέπεις σε περιοδικά ντιζάιν και στο Pinterest. Το μάρμαρο θα δείξει τους λεκέδες, ειδικά αν μαγειρεύεις συχνά.

Γυάλινες επιφάνειες
Απόφυγε τις γυάλινες επιφάνειες, ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά που τρέχουν τριγύρω. Οι γυάλινες επιφάνειες θα είναι σαν μαγνήτες δακτυλικών αποτυπωμάτων.