Η καλύτερη στιγμή να κλείσεις τα εισιτήριά σου για να εξοικονομήσεις χρήματα

22.10.2021
Η καλύτερη στιγμή να κλείσεις τα εισιτήριά σου για να εξοικονομήσεις χρήματα
Κινήσου στρατηγικά και εξοικονόμησε χρήματα

Τα ταξίδια μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία την οποία εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως θέλουν να απολαύσουν, αλλά μπορούν να γίνουν αγχωτικά και ακριβά αν περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή για να κάνεις κράτηση.

Οι εύκολοι τρόποι να εξοικονομείς χρήματα κάθε μέρα

Τα αεροδρόμια είναι γνωστό το ότι είναι γεμάτα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Όπου κι αν επιλέξεις να πας για διακοπές, η έγκαιρη κράτηση θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια όμορφη ανάμνηση και μια αγχωτική και ακριβή εμπειρία. Ακολουθούν επαγγελματικές συμβουλές για το πότε να κλείσεις τα εισιτήριά σου:

Κλείσε το ταξίδι σου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για τις καλύτερες τιμές
Η σύντομη απάντηση για την καλύτερη ώρα κράτησης εισιτηρίων είναι το συντομότερο δυνατόν για να εξοικονομήσεις χρήματα. Οι διακοπές μπορεί να είναι δύσκολο να προγραμματιστούν, οπότε σε γενικές γραμμές, στόχευσε στο να κλείσεις πτήσεις έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η ημέρα της εβδομάδας που κλείνεις τα εισιτήρια μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά. Κλείσε τα εισιτήριά σου στη μέση της εβδομάδας για χαμηλότερες τιμές. "Η καλύτερη στιγμή για κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων είναι συνήθως τα μέσα της εβδομάδας - λιγότεροι άνθρωποι αναζητούν πτήσεις, και οι τιμές τείνουν να πέφτουν από την Τρίτη έως το τέλος της Τετάρτης", λέει η ειδικός εξοικονόμησης χρημάτων Andrea Woroch. "Εάν δεν είσαι σίγουρη για το ποια είναι ακριβώς τα σχέδιά σου, ίσως μπορείς να κλείσεις ένα μέρος της πτήσης σου για να έχεις την καλύτερη προσφορά σε τουλάχιστον ένα σκέλος του ταξιδιού σου", λέει η Woroch.

Τα 10 πράγματα στο σπίτι σου που έχουν όριο ηλικίας και πότε πρέπει να τα αντικαταστήσεις

Ταξίδεψε ανήμερα αργίας για να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα
Ένας άλλος τρόπος για να βρεις φθηνότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια είναι να πετάξεις την ημέρα αργίας. "Απαιτεί λίγη αναζήτηση, οπότε αναθεώρησε τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων με βάση ένα πρόγραμμα 30 ημερών για να βρεις την καλύτερη προσφορά", λέει η Woroch. Η ευελιξία με τις ημερομηνίες ταξιδιού μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις φθηνότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια. Η επόμενη ημέρα των διακοπών μπορεί να είναι πολύ ακριβότερη για πτήσεις μετ 'επιστροφής.

Παρακολούθησε τις τιμές των πτήσεων εκ των προτέρων για να βρεις τις καλύτερες προσφορές
Η έρευνα, η σύγκριση προσφορών και η παρατήρησε για μείωση των τιμών είναι το κλειδί για την εύρεση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να παρακολουθείς τις τιμές πτήσεων χρησιμοποιώντας ένα tracker όπως τα Google Flights, Hopper και Skyscanner, τα οποίο θα σε ειδοποιούν για προσφορές.

"Όρισε την επιθυμητή διαδρομή και ημερομηνίες ταξιδιού και λάβε ειδοποιήσεις όταν πέσουν οι τιμές", λέει η Janet Semenova, συνιδρύτρια της ταξιδιωτικής εταιρείας Boutique Travel Advisors. Η Semenova συνιστά να ορίσεις πολλαπλές ειδοποιήσεις και να είσαι ευέλικτη με τις ημερομηνίες ταξιδιού σου.