Η απόλυτη λίστα για τη χριστουγεννιάτικη προετοιμασία του σπιτιού σου

01.12.2020
Η απόλυτη λίστα για τη χριστουγεννιάτικη προετοιμασία του σπιτιού σου
Mπήκαμε στον μήνα των Χριστουγέννων, στον κατά πολλούς, καλύτερο μήνα της χρονιάς, αν και φέτος η αίσθηση που υπάρχει δεν είναι και τόσο θερμή όπως συνήθως. Όμως ο Δεκέμβριος είναι συνώνυμος με τα δώρα και με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Είτε έχεις ξεκινήσει να αγοράζεις ήδη δώρα είτε έχεις την τάση να περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή- για να βρεις ανοιχτά και τα φυσικά καταστήματα - εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να είσαι όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη, με μια λίστα χρονοδιαγραμμάτων για τα πάντα, από το χριστουγεννιάτικο δείπνο έως τις διαδικτυακές αγορές. Βάλε σελιδοδείκτη για τη λίστα των Χριστουγέννων, για να αρχίσεις από τώρα τις ετοιμασίες.

Αρχές Δεκεμβρίου: Διακόσμησε!

Το αγαπημένο μέρος όλων των εορταστικών περιόδων είναι εδώ. Για όσες δεν έχετε στολίσει ήδη το σπίτι, θα πρέπει να το κάνετε τις επόμενες ημέρες. Αν θέλεις καινούργιο δέντρο μπορείς να βρεις διαδικτυακά. Βγάλε τις μπάλες και τα στολίδια από την αποθήκη και αποφάσισε αν θα πρέπει να αγοράσεις κάτι για αυτήν τη χρονιά. Προς το παρόν μπορείς να βρεις στολίδια διαδικτυακά. Όταν έρθει η ώρα, ασχολήσου μαζί με ολόκληρη την οικογένεια με τη διακόσμηση και κάντε την μια πραγματικά γιορτινή εμπειρία.

Μέσα Δεκεμβρίου: Τύλιξε τα δώρα σου

Μην τα αφήσεις όλα μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων - ξεκίνησε τώρα και μπορείς να περάσεις την ώρα παρακολουθώντας μια υπέροχη εορταστική ταινία

Μέσα Δεκεμβρίου: Φτιάξε μια λίστα αγορών και παράγγειλε φαγητό

Προς το παρόν δεν χρειάζεται να ψωνίσεις για το μεγαλύτερο μέρος του γιορτινού τραπεζιού σου, αλλά μπορείς να γλυτώσεις ένα βάρος από το μυαλό σου, γράφοντας μια ολοκληρωμένη λίστα με όλα όσα θα χρειαστείς.

Μπορείς να παραγγείλεις εκ των προτέρων πράγματα όπως η γαλοπούλα, αλλά μην τα αφήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή - κάνε τις παραγγελίες σου τώρα για να εξασφαλίσεις ακριβώς αυτό που θέλεις.

Μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα: Καθάρισε το σπίτι

Είναι η δουλειά που κανείς δεν θέλει να κάνει, αλλά ένας σε βάθος καθαρισμός τώρα, θα σώσει πολύ άγχος την Παραμονή των Χριστουγέννων. Ανασήκωσε τα μανίκια σου και ολοκλήρωσε το - όλα από το μπάνιο έως το φούρνο - και θα νιώσεις πολύ καλύτερα μετά.

Μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα: Κάνε ένα τσεκ

Έχεις όλα όσα χρειάζεσαι; Σίγουρα έχεις σκεφτεί δώρα για όλους; Εάν ναι, βεβαιώσου ότι έχεις πράγματα όπως μπαταρίες, ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίξουν αμέσως με τους νέους θησαυρούς τους.

Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα: Κάνε τα ψώνια σου για φαγητό

Οπλισμένη με την αξιόπιστη λίστα αγορών σου και ένα σχέδιο, τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσεις τις αγορές των τροφίμων. Αφιέρωσε άφθονο χρόνο (οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει να περιμένεις στην ουρά) και να είσαι έτοιμη για μια δεύτερη επιλογή εάν στο κατάστημα έχει εξαντληθεί αυτό που ψάχνεις.

Παραμονή Χριστουγέννων: Στρώσε το τραπέζι

Ετοίμασε το τραπέζι, κάνε ένα τελευταίο καθάρισμα και βεβαιώσου ότι αισθάνεσαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για τη μεγάλη μέρα.

Παραμονή Χριστουγέννων: Προετοιμασία μεσημεριανού γεύματος

Φτιάξε τις σαλάτες, τα τυριά και τις πίτες και ετοίμασε τη γαλοπούλα σου για ψήσιμο.

Παραμονή Χριστουγέννων: Βάλε τα δώρα κάτω από το δέντρο

Μόλις τα παιδιά πάνε για ύπνο (αφού αφήσουν το γάλα και τα μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη και τον τάρανδο του, φυσικά) άπλωσε με την ησυχία σου τα δώρα κάτω από το δέντρο για να είναι έτοιμα όταν ξυπνήσουν το πρωί.