Ο καναπές σου έχει "καθίσει"; Να τι πρέπει να κάνεις

02.12.2020
Ο καναπές σου έχει "καθίσει"; Να τι πρέπει να κάνεις
Τα μυστικά για να επαναφέρεις τον καναπέ σου στην αρχική του κατάσταση

Εάν έχεις και χρησιμοποιείς τον καναπέ σου για χρόνια, είναι πολύ πιθανό να έχει «κάτσει». Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να τον αλλάξεις. Παρακάτω θα μάθεις τι μπορείς να κάνεις για να κάνεις τον καναπέ σου και πάλι σαν καινούργιο, εύκολα και γρήγορα.

Δες και αυτό: 5 εύκολοι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου πιο χουχουλιάρικο αυτόν τον χειμώνα

Αρχικά, βγάλε όλα τα μαξιλάρια του καναπέ, αφαίρεσε από το εσωτερικό τους το «γέμισμα» και πλύνε το εξωτερικό ύφασμα. Μπορείς επίσης να πετάξεις το γέμισμα των παλιών μικρών μαξιλαριών που τοποθετούσες στον καναπέ σου.

Έπειτα, αγόρασε από κάποιο κατάστημα περίπου 5 κιλά γεμίσματος, κατά προτίμηση αφρολέξ το οποίο είναι ιδανικό για γέμισμα μαξιλαριών.

Αυτό το είδες; Μικρό διαμέρισμα; Οι λύσεις για αποθήκευση που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί

Στη συνέχεια, άνοιξε τα μαξιλάρια του καναπέ και βάλε μέσα τους όσο «γέμισμα» θεωρείς πως χρειάζονται για να φουσκώσουν. Μπορείς να βάλεις και το παλιό «γέμισμα» σε συνδυασμό με το καινούργιο.

Τέλος, για να γεμίσεις τα μαξιλάρια του καναπέ στα οποία κάθεσαι, αγόρασε πολυεστερική βάτα και τοποθέτησε την σε στρώσεις γύρω από το «γέμισμα» του καναπέ. Στη συνέχεια, βάλε το γέμισμα και πάλι μέσα στα μαξιλάρια και κλείσε το φερμουάρ.