7 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να καθαρίζεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στην κουζίνα σου

23.04.2017
Περί νοικοκυριού το θέμα και παρόλο που στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή μας όσο πιο εύκολη γίνεται, η αλήθεια είναι πως μερικά ζητήματα δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Και ούτε πρέπει...

Πετσέτες χεριών

Μπορεί να μη φαίνεται η βρωμιά τους, όμως στο τέλος της μέρας, οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα για τα χέρια ή τα σκεύη έχουν συγκεντρώσει τόση... βρώμα που η δεύτερη μέρα μέρα είναι οριακά απαγορευτική. Τρίτη μέρα να μη φτάσουν πάντως. Ειδικά αν μιλάμε για σπίτι όπου μένει οικογένεια.

Πάγκοι κουζίνας

Αν καθίσεις και σκεφτείς τι πράγματα ακουμπάς στο σημείο που στην ουσία έχεις στήσει το "εργαστήριο παραγωγής φαγητού" σου θα σε πιάσει τρέλα. Γι΄ αυτό η απολύμανση είναι θέμα καθημερινό. Πρόσεχε όμως, να μη χρησιμοποιείς το ίδιο χαρτί σε όλα τα σημεία γιατί αυτό μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα ζητούμενα.

Οι τοίχοι στο ντουζ

Δε φαντάζεσαι τι μαζεύεται στα πλακάκια γύρω από την ντουζιέρα ή την μπανιέρα σου. Για να γλιτώσεις τυχόν προβλήματα μούχλας και βρωμιάς άλλου είδους, καλό είναι να στεγνώνεις την περιοχή καθημερινά. Ανάλογα το στυλ του μπάνιου σου μπορεί να σου φανεί χρήσιμο ένα λάστιχο για τα τζάμια.

Τον νεροχύτη σου

Αν νομίζεις ότι κάθε φορά που εσύ πλένεις πιάτα στον νεροχύτη ή και τα χέρια σου ακόμη αυτό σημαίνει ότι καθαρίζεις κι εκείνον αμέσως κάνεις μέγα λάθος. Το αντίθετο, μάλιστα. Κάθε φορά που πλένεις κάτι στον νεροχύτη, αφήνεις πίσω σου βακτήρια και βρωμιές που μόνο επιπλέον προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν. Θυμήσου, λοιπόν στο τέλος της μέρας να ασχολήσαι μόνο με τον νεροχύτη σου. Καθάρισέ το με ειδικό σφουγγαράκι και ειδικό καθαριστικό προς αποφυγή του χειρότερου.

Βρώμικα πιάτα

Αν είσαι από αυτές που δεν πάνε για ύπνο αν δεν έχουν πλύνει όλα τα πιάτα μη διαβάζεις παρακάτω. Σε αντίθετη περίπτωση, τσέκαρε λίγο να δεις ότι το να αφήνεις στον νεροχύτη λερωμένα πιάτα αποτελεί εστία μολύνσεων που δε φαντάζεσαι. Ειδικά το καλοκαίρι που τα υπολείμματα τροφών μπορεί να προσελκύσουν διάφορα έντομα ή ακόμη και... ζωάκια.

Την καφετιέρα σου

Αν κάνεις καφέ κάθε μέρα, τότε το ίδιο συχνά θα πρέπει να καθαρίζεις τη συσκευή σου. Η καφετιέρα αποτελεί "γόνιμο έδαφος" για τη δημιουργία βακτηρίων και μούχλας γι' αυτό και πρέπει να την καθαρίζεις καθημερινά. ιδιαίτερα τα κινητά μέρη. Αυτό δεν ισχύει απαραίτητα για την ηλεκτρική καφετιέρα καφέ φίλτρου, τουλάχιστον επί καθημερινής βάσης, όμως σίγουρα χρειάζεται κι εκεί συχνή καθαριότητα.

Το πάτωμα της κουζίνας

Μπορεί να... ζητάμε πολλά όμως καλό είναι το πάτωμα της κουζίνας να σκουπίζεται -αν όχι σφουγγαρίζεται- καθημερινά. Και αυτό γιατί αν σκορπίσουν τα ψιχουλάκια και οι βρωμίτσες μέσα σε όλο το σπίτι... "φέξε μου και γλίστρησα" -στην κυριολεξία και μεταφορικά.