Είσαι Ζυγός; Η Βίκυ Παγιατάκη περιγράφει το σπίτι σου!

12.10.2016
Τα "εν οίκω" των ζυγών και οι προτιμήσεις τους στη διακόσμηση. Ο Ζυγός είναι του γκουρμέ, δεν είναι επιφανειακοί αλλά πνευματικά και αισθητικά Ανώτεροι!

Τόσο εκείνη όσο και εκείνος είναι γνήσια παιδιά της Αφροδίτης –αρμονία, τέχνη, συντροφικότητα, αισθητική, έρωτας και γάμος–, είναι φυσικό λοιπόν να διακρίνονται από τα χαρακτηριστικά της. Εξίσου φυσικό είναι και το ότι και οι δύο έλκονται και σταματούν περισσότερο στην εξωτερική πλευρά των πραγμάτων, εφόσον φυσικά αυτή είναι όμορφη.

Οχι, προς Θεού, δεν είναι όλοι οι Ζυγοί... επιφανειακοί, αν σκεφτείτε ότι οι φιλόσοφοι Ντιντερό, Χαϊντέγκερ, Νίτσε, Φουκό κι ο δικός μας Ευριπίδης –που δεν τον λες μόνο συγγραφέα– και πολλοί άλλοι «κοσμούν» το ζώδιο αυτό. Ισως από φόβο, να μη χαλάσει η ωραία εικόνα, η αρμονική συνύπαρξη και η πεποίθηση ότι όλα τα ωραία αν δεν τα σκαλίζεις πολύ, δεν θα... στραπατσαριστούν, εμποδίζει τον Ζυγό, άνδρα ή γυναίκα, να φθάσουν νωρίς στον πυρήνα των διαφορών και των προβλημάτων. Αφελώς, συχνά σκέφτονται ότι το να... κουκουλώνεις το κακό είναι καλύτερα από το να το ανακατώνεις.

Τετριμμένη η εικόνα και συχνή η διαπίστωση ότι ο αγαπημένος σου Ζυγός –ιδιαίτερα ο άντρας– στην αρχή της γνωριμίας σού λέει σε όλα ναι και μετά τον γάμο στα περισσότερα όχι. Φανταζόταν ότι εσύ θα έκανες τα πάντα για να μη... συγχωρεθεί ο γάμος ή η σχέση. Πάντως, υπάρχει ένα μυστικό, αν θες να φέρεις πιο πολύ στα νερά σου τον Ζυγό: Θα του λες το αντίθετο από αυτό που θέλεις πραγματικά κι επειδή μάλλον θα σου το απορρίψει, θα γίνει αυτό που ενδόμυχα επιθυμείς.

Εξυπακούεται ότι και το σπίτι του, μικρό ή μεγάλο, πλούσιο ή φτωχικό, θα πρέπει να έχει σφραγίδα και προσωπικότητα. Μια μπερζέρα της προκοπής, ένα γραφειάκι ή έστω ένα κομοδίνο Λουδοβίκου ΙΕ’ δεν λογίζονται γι’ αυτόν αποκτήματα, αλλά τον βάζουν σε μια ατμόσφαιρα πλούτου, αισθητικής, μεγαλείου και φινέτσας. Η.... brutalité των ανθρώπων και του περιβάλλοντος μπορεί να τον οδηγήσουν στην κατάθλιψη. Ακόμα και ο πιο φτωχός αντιπρόσωπος αυτού του ζωδίου μπορεί να νιώσει αύρα ομορφιάς, ζωής και αισιοδοξίας με ένα ωραίο αξεσουάρ, έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα κι ένα μπουκέτο όμορφα λουλούδια. Ακόμα και μια μικρή νότα πολυτέλειας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ας μην ξεχάσουμε ότι τα χρώματα που του πηγαίνουν και βοηθούν στη διάθεσή του είναι το ροζ, σε όλες τις αποχρώσεις, και το γαλάζιο. Το πρώτο συνδέεται με τη γλυκύτητα και την ευαισθησία ενώ το δεύτερο με τη θηλυκότητα, το εκλεπτυσμένο και το... ρετρό. Απαραιτήτως φωτεινή και ευχάριστη κουζίνα γιατί συν τοις άλλοις, ο Ζυγός είναι του γκουρμέ.

*Διπλωματούχος Mayo School Of Astrology