Συμβουλές για μίνιμαλ & μοντέρνα διακόσμηση τοίχου

19.10.2016
Η διακόσμηση του σπιτιού μας είναι σημαντική υπόθεση μιας κι αυτό είναι το καταφύγιό μας και το μέρος που περναμε τις περισσότερες ώρες του ελεύθερου χρόνου μας. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι άνετος κι ευχάριστος, κάτι που μπορούμε να καταφέρουμε με μικρές μόνο αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού.

Μινιμαλισμός και Μοντέρνα Διακόσμηση Τοίχου

Μια από τις πιο ασφαλείς αλλά και οικονομικές επιλογές που έχουμε είναι η μοντέρνα minimal διακόσμηση. Ο μινιμαλισμός σαν τάση από μόνος του δε θέλει υπερβολές, τόσο σε ποσότητα, όσο και σε χρώμα. Διχρωμία όπως για παράδειγμα το λευκό-μαύρο και μερικά απλά αλλά στυλάτα αντικείμενα αρκούν για να δώσουν χρώμα και άποψη στο χώρο ενώ όλα τα περιττά στοιχεία αποκλείονται. Από τα βασικά βέβαια της μίνιμαλ διακόσμησης είναι ένα ωραίο ρολόι αλλά και τα ράφια που μπορούν να δώσουν άλλη διάσταση στο χώρο. Ας δούμε μερικές ιδέες.

Μίνιμαλ ρολόγια δίνουν άποψη στο χώρο

Με το κατάλληλο ρολόι τοίχου, για παράδεγμα, μπορείτε να προσωποποιήσετε την μέτρηση του χρόνου στο στυλ, τον χώρο και την διάθεση σας. Για παράδειγμα ένα ρολόι μόνο με δείκτες, χωρίς νούμερα και άλλα σημεία στίξης το οποίο χρειάζεται δεύτερη ή και τρίτη ματιά για να καταλάβετε την ακριβή ώρα, χωρίς να σας καταδυναστεύει είναι χαλαρωτικό, γαλήνιο και ήρεμο και χαρίζει μια σύγχρονη και μοντέρνα εμφάνιση στο σπίτι.

Ένα παράδειγμα είναι το ρολόι Unfinished, εντυπωσιακό στην εμφάνιση, μοιάζει να αποτελείται μόνο από το πάνω κομμάτι ενός απλού ρολογιού, ωστόσο οι δείκτες του κάνουν πλήρη περιστροφή. Μοιάζοντας σαν να πέφτουν στο κενό, οι δείκτες του ρολογιού Unfinished συμβολίζουν την παροδικότητα του χρόνου.

Το ρολόι Melancholia δεν είναι μόνο λειτουργικό, αλλά πρώτα απ 'όλα είναι ένα κομμάτι τέχνης, ένα σημείο διαλογισμού, όπου ο χρόνος μοιάζει να σταματά. Παράλληλα διαθέτει υψηλή ροπή κίνησης που εγγυάται τέλειο και αξιόπιστο σχεδιασμό.

Τα ράφια ολοκληρώνουν το στυλ

Μία ακόμη ιδέα διακόσμησης εσωτερικού χώρου είναι τα ράφια τοίχου τα οποία εκτός απο την χρηστική τους αξία μπορούν να να διακοσμήσουν οποιαδήποτε τοίχο του σπιτιού σας και να τον μετατρέψουν σε μία καλαίσθητη δήλωση στυλ. Για παράδειγμα το μεγάλο ράφι τοίχου Gridy Fungi είναι κομμάτι των σειράς ραφιών Gridy Fungi που είναι εμπνευσμένη από τους μύκητες που αναπτύσσονται οριζόντια στα δέντρα και μοιάζουν με ράφια! Κατασκευάζεται από μασίφ ξύλο φλαμουριάς και είναι μία πολύ κομψή ερμηνεία αυτού του όμορφου φυσικού φαινομένου, που εξασφαλίζει χρηστικότητα με μια δόση χιούμορ και φέρνει την… εξοχή στο σπίτι σας.

Επισκεθείτε το κατάστημα Design Is This για να βρείτε φρέσκιες και μοντέρνες ιδέες διακόσμησης και να προσθέσετε τις μίνιμαλ πινελιές που αναζητάτε στο χώρο σας. Το eshop του διαθέτει μία ευρεία γκάμα προιόντων βραβευμένων σχεδιαστών και εταιριών και που έχουν λάβει παγκόσμιες διακρίσεις για τον προχωρημένο τους σχεδιασμό. Πολλά από τα σχέδια που πρότεινα παραπάνω έχουν κερδίσει τα σημαντικότερα βραβεία βιομηχανικού design παγκοσμίως, όπως το Red Dot Design Award, to Good Design και το IF Design Award.