32 κι ακόμα παρθένος

12.11.2010
Όταν αποφασίσει να προχωρήσουμε θα γίνω ρεζίλι, αφού είμαι 32 χρονών και για κάποιους λόγους δεν έχω κάνει έρωτα...

Έχω γνωρίσει μια κοπέλα 5 χρόνια μικρότερή μου, εδώ και 3 μήνες. Η μεγάλη μου αγωνία είναι ότι όταν αποφασίσει να προχωρήσουμε θα γίνω ρεζίλι, αφού είμαι 32 χρονών και για κάποιους λόγους δεν έχω κάνει έρωτα με κοπέλα. Πείτε μου τι να κάνω.

Θα ήταν σημαντικό να ήξερα τι εννοείς "δεν έχω κάνει έρωτα με κοπέλα", γιατί αυτή η φράση μπορεί να δεχθεί διαφορετικές ερμηνείες, όπως ότι δεν έχεις κάνει έρωτα ποτέ, ότι έχεις κάνει έρωτα με πόρνες, ή ότι έχεις κάνει έρωτα με άντρες.

Επίσης, μου κάνει εντύπωση η έκφραση "όταν αποφασίσει να προχωρήσουμε", γιατί αφήνει να εννοηθεί είτε ότι σου έχει βάλει πάγο, είτε ότι δεν την έχεις προσεγγίσει καθόλου ερωτικά, που και τα δύο είναι κάτι αρκετά ασυνήθιστο δεδομένης της ηλικίας και των δυο σας και του χρονικού διαστήματος που έχετε σχέση.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι σ' αυτά τα θέματα το καλύτερο είναι η ειλικρινής και ανοιχτή στάση. Γιατί, αν προσπαθήσεις να αποσιωπήσεις το ζήτημα ή να της δημιουργήσεις την εντύπωση ότι έχεις μεγαλύτερη εμπειρία από αυτή που έχεις πραγματικά, στο τέλος σίγουρα θα παρεξηγηθείς.

Όταν λοιπόν, προκύψει το θέμα σεξ στη συζήτηση, μπορείς να της εκμυστηρευτείς ότι δεν είχες μεγάλη εμπειρία μέχρι τώρα (δεν είναι ανάγκη να επεκταθείς σε λεπτομέρειες) και ότι σου αρέσει πολύ η ιδέα να εξερευνήσεις μαζί της αυτά τα καινούργια μονοπάτια.

Μ' αυτόν τον τρόπο, αν και η ίδια δεν έχει πλούσια εμπειρία, θα νιώσει ανακούφιση, ενώ αν είναι αρκετά πιο έμπειρη συγκριτικά μαζί σου, θα νιώσει κολακευμένη που θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει, αν της το επιτρέψεις βέβαια.

Να ξέρεις ότι σ' αυτές τις στιγμές οι ενέργειες μας έρχονται μάλλον αυθόρμητα και γι' αυτό είναι καλό ν' αφήσεις ελεύθερο τον εαυτό σου να κινηθεί όπως νιώθει, χωρίς να τον κριτικάρεις.

Όπως κι αν έχει δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεσαι για την ιδιαιτερότητα σου, αφού και αυτή είναι ένα κομμάτι από τον εαυτό σου κι η κοπέλα που θα σε αγαπήσει πραγματικά πρέπει να το δεχτεί μαζί με όλο το πακέτο.

Παράλληλα, σου συστήνω να προμηθευτείς ένα σύγχρονο βιβλίο σεξουαλικής αγωγής για ενηλίκους, το οποίο θα σου δώσει άμεσα αξιόπιστες και έγκυρες απαντήσεις σε όποιες απορίες μπορεί να σου δημιουργηθούν στην πορεία και θα σου εξασφαλίσει τη σωστή ενημέρωση που είναι πάντα χρήσιμη, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook