Επιλογη Ονοματος

14.07.2015
Μου λενε οτι απο την στιγμη που μπαινω νυφη ειμαι υποχρεωμενη να ακουω τον αντρα μου και τα κουνιαδα μου...

Θεια Λουκια γεια σου! Χρειαζομαι επειγοντως την γνωμη σου για ενα θεμα που αντιμετωπιζω με τον αντρα μου καθως και με ολη την οικογενεια του και δεν ειμαι σε καθολου καλη κατασταση. Ειμαστε οι πρωτοι που θα κανουμε παιδια και στην οικογενεια μου και στην οικογενεια του συζυγου μου. Ο αντρας μου μου επεβαλε οταν θα κανω τα παιδακι μας να βγαλω τον πατερα του και το δευτερο να βγαλω την μητερα του.

Αν και δεν μου αρεσει αυτος ο οπισθοδρομικος τροπος παραδοσης ονοματος των παιδιων δεχτηκα και ειπα να κανω μια υποχωρηση και το πρωτο να παρει το ονομα του πατερα του, αν και ο πεθερος μου ειναι εαν αγρικος, αγενεστατος και πολυ οξυθυμος ανθρωπος και δεν τον εχω σε πολυ εκτιμηση, γιατι μου αρεσει το ονομα και για κανενα αλλο λογο. Η πεθερα μου αντιθετος ειναι καλη και ησυχη και το ονομα της ειναι Σαλομη και δεν μου αρεσει καθολου και προσπαθω να εξηγησω στον αντρα μου οτι δεν εχει κανενα δικαιωμα να μου επιβαλει τα ονοματα των παιδιων μας και ειναι ανοητος ο λογος να τσακωνομαστε για αυτο και δεν ακουει τιποτα.

Εχει παρει την αντιληψη και την νοοτροπια του πατερα του θεωρει οτι τα 2 πρωτα παιδια παιρνουν τα ονοματα των πεθερικων και τα υπολοιπα οποια θελει η γυναικα. Αν ειναι δυνατον δηλαδη που ζουμε και να εχω και τα κουνιαδα μου να λενε οτι απο την στιγμη που μπαινω νυφη ειμαι υποχρεωμενη να ακουω τον αντρα μου και τα κουνιαδα μου ειναι νεα σε ηλικια οπως και ο αντρας αλλα ειλικρινα δεν το πιστευα οτι εχουν τετιου ειδους ιδεες.

Εμενα οι γονεις μου ποτε δεν μου ειπαν τιποτα, ειναι παντα διακριτικοι, μας στηριζουν σε οτι χρειαστουμε, τον αντρα μου τον εχουν σαν παιδι τους και ειναι παντα διπλα μας και παρολο που εχουν περασει πολλα σε αντιθεση με τα πεθερικα μου. Δεν μπορω να τους αλλαξω αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω και πιο πολυ με ανυσηχει ο επιβλητικος τροπος του αντρα μου που ειμαι βεβαια οτι του βαζουν κουβεντες. Θα μπορουσα να βγαλω δυο ονοματα να λυθει εκει το θεμα αλλα δεν θα το κανω γιατι οπως δεν σεβεται την αντικειμενικη γνωμη μου δηλαδη το πρωτο και παραδοσιακα το ονομα του πατερα σου και το δευτερο να το διαλεξουμε μαζι. Ουτως η αλλως εχει και αδερφι να βγαλουν την μανα του γιατι να τα υποστω και τα δυο εγω; Περιμενω με ανυπομονησια απαντηση σου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κατερίνα μου, παρότι υπάρχουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που δεν πολυκαταλαβαίνω από το μήνυμα σου και παρόλο που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έχεις δίκιο στην αντίδραση σου, πρέπει να καταλάβεις ότι το θέμα της επιλογής του ονόματος εκφράζει μια βαθύτερη αντίθεση ανάμεσα σε σένα και τον άντρα σου, ως προς το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας σας συνολικά το θέμα της οικογένειας και της θέσης σας μέσα σ' αυτήν.

Μάλιστα, όποιο όνομα κι αν επιλέξετε, να είσαι σίγουρη ότι αυτή η αντίθεση δεν πρόκειται να σβήσει αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει και να δημιουργεί εντάσεις στη γάμο σας, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τα διάφορα προβλήματα που θα προκύπτουν στην πορεία της ζωής και να παίρνετε κοινές αποφάσεις (όπως π.χ. στο θέμα της ανατροφής των παιδιών ή στη διαχείριση των οικονομικών σας).

Πιο συγκεκριμένα η βασική διαφορά σας είναι ότι εσύ βλέπεις τον γάμο σου σαν μια ανεξάρτητη ενότητα δύο ανθρώπων απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο -και στην οικογένεια του άντρα σου- ενώ εκείνος βλέπει τον εαυτό του ως κομμάτι της πατρικής του οικογένειας πρώτα απ' όλα και τον γάμο σας σαν προέκταση αυτής της οικογένειας.

Τώρα με δεδομένο ότι αυτή η διαφορά αντιλήψεων έχει πολύ βαθιές ρίζες και για τους δυο σας, αφού έχει να κάνει με τον τρόπο που έχει μεγαλώσει ο καθένας σας, θα πρέπει να δεις το όλο θέμα και με περισσότερη ψυχραιμία ώστε να μην οδηγηθείς σταδιακά στην απογοήτευση και την αποξένωση από τον άντρα σου.

Πιο πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κατανοήσεις συνολικά το πρόβλημα, να αποφασίσεις ποια σημεία της δικής σου αντίληψης για την οικογένεια και τον γάμο είναι πιο σημαντικά και μετά να συζητήσεις το όλο θέμα με τον άντρα σου προκειμένου να βρείτε μια κοινή γραμμή χειρισμού κάνοντας και οι δύο αμοιβαίες υποχωρήσεις. Οπωσδήποτε αυτές οι συζητήσεις είναι καλό να γίνονται πριν ένα ζευγάρι φτάσει να παντρευτεί, αλλά από το να μην γίνουν καθόλου, ας είναι και κατόπιν εορτής.

Βλέπεις, μόνο μέσα από την καθαρή σκέψη και τη συζήτηση θα μπορέσεις να ησυχάσεις μέσα σου, να πάψεις να παίρνεις αυτά θα ζητήματα εγωιστικά και να μπορέσεις να επικοινωνήσεις με τον άντρα σου πιο ουσιαστικά ώστε να καταφέρετε να χτίσετε ένα ευτυχισμένο και μονιασμένο σπιτικό.

Πέρα απ' αυτό βέβαια, δεν καταλαβαίνω πώς ο άντρας σου επιμένει τόσο πολύ στο ότι το δεύτερο παιδί σας θα πρέπει να ονομαστεί Σαλώμη. Εκτός κι αν το μόνο που τον νοιάζει είναι να ακούει το όνομα της μάνας του, ανεξάρτητα από το φύλο του. Γιατί καλά αν βγει κορίτσι, αν βγει αγόρι όμως θα είχε μεγάλη πλάκα να τον πούνε «Σαλώμη» δεδομένου ότι πρόκειται για τόσο παραδοσιακή οικογένεια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ