Δεν απανταει

24.06.2015
Eνώ μιλουσε με τους γονείς μου μέσω viber τουλάχιστον μια φορά την ημέρα έχει να συνδεθεί από τις 19/06...

Θεία Λουκία γεια σου, δεν ξέρω αν είσαι αρμόδια να απαντήσεις στο πρόβλημα μου αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Ο θείος μου πριν ένα μήνα έφυγε για Γερμανία μετανάστης στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Εν τω μεταξύ αφού άλλαξε κάνα δύο κέντρα του έδωσαν σπίτι για να μείνει με κάτι άλλους μετανάστες και δουλειά ημιαπασχολησης. Το θέμα είναι ότι ενώ μιλουσε με τους γονείς μου μέσω viber τουλάχιστον μια φορά την ημέρα έχει να συνδεθεί από τις 19/06 δηλαδή εδώ και μέρες δεν έχουμε νέα του. Τον παίρνουμε συνεχεια τηλέφωνο και δεν απανταει. Μήπως ξέρεις που μπορούμε να απευθυνθούμε ωστε να βγάλουμε κάποια άκρη; Ανησυχούμε πολύ μήπως έπαθε κάτι, δεν παίζει συνειδητά να μην επικοινωνεί μαζί μας.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Γιάννα μου, εφόσον βλέπετε ότι δεν έχει συνδεθεί από εκείνη την ημέρα και δεν λαμβάνει τα μηνύματα του, το μόνο που μπορείτε να κάνετε ως κοντυνότεροι συγγενείς του είναι να δηλώσετε την εξαφάνιση του στην αστυνομία, στο τμήμα της περιοχής σας κι η αστυνομία θα ειδοποιήσει την Interpol για να τον εντοπίσουν μέσω της γερμανικής αστυνομίας.

Αν ξέρετε σε ποιο μέρος βρισκόταν την τελευταία φορά που μιλήσατε, θα βοηθήσει πολύ. Γενικότερα, όσο περισσότερα στοιχεία δώσετε για τις κινήσεις του εντός και εκτός ίντερνετ, τόσο πιο εύκολα θα βρεθεί. Άλλωστε, η γερμανική αστυνομία είναι πολύ καλά οργανωμένη για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο ζήτημα.

Το πιθανότερο είναι βέβαια ο θείος σου να μην έχει προσωρινά πρόσβαση στο ίντερνετ εκεί που βρίσκεται, ή να έχει χάσει το κινητό του και σύντομα να επανεμφανιστεί. Αλλά προκειμένου να ανακτήσετε επαφή και να μην σας φάει η αγωνία μέχρι τότε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να απευθυνθείτε στην αστυνομία.

Σας εύχομαι καλή τύχη!