Κρύβει ότι έχει προχωρήσει

24.06.2015
Ενώ μάλιστα συγκατοικεί με αυτή την κοπέλα πλέον στην πόλη όπου σπουδάζουν, είχε πει σε κοινό μας φίλο να μη μάθω εγώ τίποτα...

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη στήλη σας! Είστε πραγματικά εξαιρετική, σας διαβάζω κάθε μέρα εδώ και χρόνια!
Πριν ένα χρόνο χώρισα με το φίλο μου όταν αυτός τελείωνε τον πρώτο χρόνο του μεταπτυχιακού του στο εξωτερικό. Θα ακολουθούσε άλλος ένας χρόνος σπουδών έξω ελάχιστον. Όταν είχα πάει να τον δω, είχα γνωρίσει μια κοπέλα στην παρέα του με την οποία είχα διαισθανθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν έδωσα περαιτέρω βάση γιατί δεν ήθελα να τον χωρίσω από τις παρέες του ούτε και να δημιουργήσω πρόβλημα και πίστευα πως όντας μακριά δεν ήταν στο χέρι μου εκ των πραγμάτων να εμποδίσω ό,τι μπορούσε να γίνει. Γενικότερα είχα καταλάβει πως αυτή του κόλλαγε.

Ύστερα από λίγους μήνες χωρίσαμε πολύ άσχημα μιας και αυτός δεν άντεχε την απόσταση και η σχέση μας είχε μαζέψει πολλά απωθημένα εξαιτίας μαζεμένων δικών του λαθών και της μεγάλης του ανωριμότητας του την οποία εγώ δεν μπορούσα να διαχειριστώ αλλά από την άλλη δεν μπορούσα και να τον χωρίσω γιατί ένιωθα πολύ δεμένη μαζί του. Επίσης η συμπεριφορά του απέναντί μου συχνά γινόταν υποτιμητική και χειριστική και γενικότερα είχα χάσει τον εαυτό μου και ήμουν κάπως ανίκανη να αποφασίσω τι θέλω για ένα διάστημα. Ήταν και ο πρώτος μου.

Με τα πολλά όμως τσακωθήκαμε άσχημα και το λήξαμε από μακριά. Καμιά συζήτηση δεν έγινε ποτέ μεταξύ μας έκτοτε από κοντά, πέρα από ορισμένες τυχαίες πολύ αμήχανες από μεριάς του συναντήσεις στις οποίες κώλωνε πολύ να μου μιλήσει και με απέφευγε και ένα-δυο μηνύματα όλον αυτόν τον χρόνο στα οποία δεν απάντησα γιατί δεν ήθελα να ξανακυλήσω στα ίδια. Πριν λίγο καιρό που ήταν Ελλάδα όμως, επιχείρησα να αποκαταστήσω κάπως την επαφή για να φύγουν από μέσα μου ερωτηματικά και απωθημένα. Η συμπεριφορά του, ένα αίνιγμα. Πολύ απόμακρος, πράγμα που δεν περίμενα μετά από τόσο καιρό και ξέροντάς τον σαν τύπο, και ασαφής.

Το θέμα είναι ότι τελικά έμαθα πως είναι μαζί με εκείνη την κοπέλα που γνώρισα πέρσι και μάλιστα είναι πλέον ένα χρόνο μαζί: το πιθανότερο είναι ότι με κεράτωσε μαζί της ή ξεκίνησε να έχει κάτι με αυτή ακριβώς μετά το χωρισμό. Πέρα από το γεγονός ότι τότε αρνιόταν την ύπαρξη τρίτου προσώπου (πράγμα που όλοι το κάνουν, συνεπώς δεν απορώ), έκρυβε για πολύ καιρό μετά τη σχέση του από μένα. Ενώ μάλιστα συγκατοικεί με αυτή την κοπέλα πλέον στην πόλη όπου σπουδάζουν, είχε πει σε κοινό μας φίλο να μη μάθω εγώ τίποτα και γενικότερα από την όλη του στάση προσπαθούσε για πολλούς μήνες να το κρατάει κρυφό από μένα (δεν έλεγε λεπτομέρειες για τη ζωή του σε κοινούς φίλους πχ). Πλέον δεν ξέρω τι κάνει μιας και τους είχα πετύχει και κάπου μαζί όποτε θα ξέρει ότι το υποψιάζομαι αν όχι ότι το ξέρω.

Η αλήθεια είναι ότι πάνω σε τσακωμούς πέρσι έλεγα βαριά λόγια γιατί μ' έφτανε στα άκρα αλλά γενικότερα είμαι αρκετά διακριτικός και αξιοπρεπής άνθρωπος. Δεν ξέρω τι μπορεί να φοβάται.

Οκ, προφανώς και έχει τύψεις γιατί ξέρει ότι φέρθηκε σαν καθίκι ενώ εγώ τον αγάπησα πραγματικά, αλλά δεν είναι παρατραβηγμένο να το κρύβει τόσο καιρό πόσο μάλλον ότσν με την άλλη μένει και μαζί, άρα μάλλον είναι σοβαρό;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαριάννα μου, νομίζω ότι κακώς συνεχίζεις ν' ασχολείσαι με την περίπτωση του, καθώς παρά τον έναν χρόνο που έχει περάσει, εκείνος παραμένει εξίσου ανώριμος και δεν έχει προβληματιστεί καθόλου από τη σχέση που είχατε προκειμένου να εξελιχθεί προς το καλύτερο, ούτε και αντιλαμβάνεται τι άνθρωπος είσαι πραγματικά.

Η όλη συμπεριφορά του δείχνει ότι προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα απέναντι σου, είτε για να μην βγεις από πάνω ότι είχε βρει άλλη ήδη πριν χωρίσετε, είτε (και) για να μπορεί να ξαναγυρίσει σε σένα αργότερα σαν «μετανοούσα Μαγδαληνή».

Όλα αυτά είναι παιδιάστικα πράγματα που μαρτυρούν ότι δεν αντιλαμβάνεται την ουσία των σχέσεων και δεν μπορεί να συνδεθεί ουσιαστικά με έναν άλλον άνθρωπο.

Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσει να σ' απασχολεί τι έχει ή τι δεν έχει στο φτωχό του μυαλουδάκι του και καλά θα κάνεις ν' αλλάξεις σελίδα, κεφάλαιο ή και τόμο ακόμη στην προσωπική σου ιστορία. Αρκετά σε παίδεψε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ