Βοηθειααα

24.06.2015
Δεν θελω να μεινω εγκυος οποτε πρεπει αναγκαστικα να παρω το χαπι της επομενης μερας αλλα συν αυτου εχω καποιες αλλεργιες...

Θεια Λουκια βοηθειαα! Ειμαι 17 χρονων και σημερα το απογευμα εκανα ερωτα με το αγορι μου με προφυλαξη και μολις τελειωσαμε ειδαμε οτι το προφυλακτικο ειχε σπασει! Τα φαρμακεια ειχαν κλεισει ηδη και δεν μπορουσα να παω και στις επομενες μερες θα παω καπου με την μητερα μου, στο χωριο της συγκεκριμενα και ειναι μικρο σχετικα και εχει μονο 1 φαρμακειο και με ξερουν ολοι εκει και η φαρμακοποιος θα το πει στην μητερα μου, αλλα δεν θελω να μεινω εγκυος οποτε πρεπει αναγκαστικα να παρω το χαπι της επομενης μερας αλλα συν αυτου εχω καποιες αλλεργιες. Κυκλοφορει κατι στο εμποριο που να μην προκαλει αλεργιες; Πως να συμπεριφερθω στην φαρμακοποιο ωστε να μην πει κατι και να μην ερθουμε και οι 2 σε δυσκολη θεση; Απαντησε γρηγορα σε παρακαλω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δέσποινα μου, το χάπι της επόμενης μέρας συνήθως δεν προκαλεί αλλεργίες. Επίσης, ο/η φαρμακοποιός δεν πρόκειται να έρθει σε δύσκολη θέση. Είναι η δουλειά του/της να σε εξυπηρετήσει και να απαντήσει σε κάθε σχετική ερώτηση που μπορεί να έχεις χωρίς σχόλια και χωρίς να μιλήσει σε άλλους.

Απλά λοιπόν ζήτα ένα χάπι της επόμενης μέρας και χρησιμοποίησε το. Μάλιστα, καλύτερα να πάρεις κάποιο που περιέχει οξική ουλιπριστάλη, όπως το ellaOne το οποίο είναι πιο δραστικό από εκείνα παλαιότερου τύπου, αφού μπορεί να καθυστερήσει την ωορρηξία ακόμα κι αν αυτή πρόκειται να συμβεί μόλις την επόμενη μέρα από τη λήψη του. Επιπλέον, το ellaOne έχει σταθερή αποτελεσματικότητα για 5 ημέρες, εξασφαλίζοντας ότι τα σπερματοζωάρια δεν θα μπορούν να γονιμοποιήσουν το ωάριο όταν πια γίνει η ωορρηξία.

Βέβαια, όσο γρηγορότερα το πάρεις μετά την ύποπτη επαφή τόσο πιο σίγουρη μπορείς να είσαι ότι θα πιάσει (όχι όμως αργότερα από πέντε μέρες ή 120 ώρες). Γι' αυτό, εφόσον πας στο φαρμακείο, σου συστήνω να προμηθευτείς κι ένα δεύτερο για να το έχεις πρόχειρο στο σπίτι σου σε περίπτωση επόμενου ατυχήματος.