Ψεύτικη εγκυμοσύνη ή οχι και τόσο

13.06.2015
Του είπα ότι το "έριξα" αλλά τελικά είμαι όντως έγκυος και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω!

Είπα ψέματα στο αγόρι μου ότι ήμουν έγκυος για να τον κρατήσω αλλά εκείνος δεν ήθελε να ακούσει λέξη και έτσι του είπα ότι το έριξα! Αλλά τελικά είμαι όντως έγκυος και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, συνειδητοποιείς τι λες; Αν εκείνος ήταν ανένδοτος την πρώτη φορά γιατί πιστεύεις ότι τώρα θ' αλλάξει γνώμη; Το γεγονός είναι ότι εκείνος δεν θέλει παιδί από σένα κι αυτό δεν αλλάζει και μ' αυτό το κριτήριο πρέπει να πορευτείς.

Ακόμη κι αν του αποκαλύψεις πως του είχες πει ψέματα σχετικά με την έκτρωση κι ότι τελικά το κράτησες, εκείνος δεν πρόκειται να σ' αγαπήσει ξαφνικά και να ζήσετε ευτυχισμένοι μαζί -αντίθετα μάλλον θα χάσει πάσα ιδέα για σένα και δεν θα μπορεί να σε εμπιστευτεί στο ελάχιστο.

Το μόνο που μπορείς να καταφέρεις έτσι είναι να τον κάνεις να μείνει κοντά σου από υποχρέωση, κάτι που αν έχεις έστω κάποια ίχνη αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού δεν θα έπρεπε να σε ικανοποιεί καθόλου.

Βλέπεις, η αγάπη και η ευτυχία δεν εκβιάζονται. Γιατί όσο κι αν προσπαθήσεις να παραμυθιάσεις τον εαυτό σου ότι θα είσαι ευτυχισμένη επειδή θα έχεις καταφέρει να τον κρατήσεις κοντά σου εκβιαστικά, μέσα σου θα ξέρεις ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και θα πληγώνεσαι κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολύ.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να σου πει αν θα κρατήσεις ή αν θα ρίξεις το παιδί. Αυτή είναι μια απόφαση που μόνο εσύ μπορείς να πάρεις. Αλλά το κριτήριο σου θα πρέπει να είναι κατά πόσο θέλεις να γίνεις μητέρα -έστω κι αν χρειαστεί να μεγαλώσεις αυτό το παιδί μόνη σου- κι όχι αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το παιδί ως εργαλείο για κρατήσεις κοντά σου τον πατέρα.

Αυτού του είδους η σκέψη είναι εντελώς λάθος και μαρτυρά τεράστια ανευθυνότητα και μάλιστα απέναντι σε ένα πλάσμα που δεν σου φταίει σε τίποτα αλλά το καταδικάζεις να ζήσει μέσα στη δυστυχία πριν καν γεννηθεί.

Εν κατακλείδι, αν αποφασίσεις να κρατήσεις αυτό το παιδί, απλά ενημέρωσε τον πατέρα -όπως οφείλεις προκειμένου να εκπληρώσει το χρέος του- αλλά χωρίς να του ζητάς να μείνει κοντά σου. Αν όμως αποφασίσεις να το ρίξεις μην του πεις τίποτα, αφού ούτως ή άλλως εκείνος θεωρεί ότι αυτό το παιδί δεν υπάρχει πια.