Διπροσωπη πεθερα

11.06.2015
Εκεινη φυσικα συνεχιζει πισω απο την πλατη μου να με κουτσομπολευει, γιατι τα μαθαινω και μπροστα μου το παιζει καλη πετωντας και μια στο τοσο τις κακιες της.

Θεια Λουκια γεια σου. Ειμαι παντρεμένη εδω και 5 χρόνια με δυο παιδια. Με τα πεθερικα μου μενουμε πανω-κατω. Ο πεθερος μου ειναι γενικά στον κοσμο του, ενα αβουλο πλασμα που τον κανει οτι θελει η πεθερα μου. Για να καταλαβεις εκεινη συνεχως τον βριζει και τον μειωνει μπροστα σε κοσμο και εκεινος δεν αντιδραει.

Το δικο μου προβλημα ειναι ότι σε εμενα, μπροστα μου και μπροστα σε αλλους το παιζει σχετικα καλη, δηλαδη δεν με προσβάλλει καταμουτρα αλλα συνεχως πεταει υπονοουμενα και μπιχτες. Επίσης ξερω πολυ καλα ότι όταν ειναι με αλλη παρεα και δεν ειμαι εγω μπροστα, συνεχως με κουτσομπολευει. Καποια στιγμη μαλιστα (νομιζε οτι δεν ειμαι σπιτι) την ειχα ακουσει εγω η ιδια να μιλαει πολυ υποτιμητικα για εμενα και την οικογενεια μου με αποτελεσμα να γινω εξαλλη. Κατεβηκα κατω και εγινε χαμος, με εκεινη να μην παραδεχεται αυτα που ελεγε. Φυσικα τα ειπα και στον αντρα μου και εκεινος με τη σειρα του την εκανε σκουπιδι. Το αποτελεσμα ηταν για δυο μηνες περιπου να μη λεμε ουτε καλημερα. Εκείνη βεβαια εκανε καποιες προσπαθειες να τα ξαναβρουμε, εδειχνε καπως μετανοιωμενη, αλλα εγω δεν την ηθελα, ημουν και ειμαι πολυ στεναχωρημενη και πληγωμενη. Μετα όμως εκανα το λαθος και της ξαναμιλησα γιατι εβλεπα οτι η κατασταση αυτη στεναχωρουσε τον ανδρα μου.

Τωρα εχουμε τυπικες σχεσεις, εκεινη συνεχως με φωναζει να κατεβω σπιτι της για παρεα, εγω παω χωρις να την θελω μονο και μονο για να μην οξυνω την κατασταση. Αν δεν παω κανει μουτρα. Εκεινη φυσικα συνεχιζει πισω απο την πλατη μου να με κουτσομπολευει (νομιζει μαλλον ότι ειμαι κουφη ή ηλιθια κ δεν ξερω τι συμβαινει γυρω μου) γιατι τα μαθαινω, και μπροστα μου το παιζει καλη πετωντας και μια στο τοσο τις κακιες της. Τι να κανω; Η γυναικα αυτη μου χαλαει την ψυχολογια, δεν θελω ουτε να την βλεπω, μακαρι να ειχαμε την οικονομικη ανεση να νοικιαζαμε καπου αλλου.

Υ.Γ.: ο αντρας μου ειναι με το μερος μου ευτυχως. Δεν καβγαδιζουμε για αυτον το λογο παρα σπανια. Αλλα εγω μεσα μου βραζω και δεν μου αρεσει και συνεχεια να του κατηγορω την μανα του οτι και να ειναι αυτη.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αλεξάνδρα μου, δεν είσαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που αντιμετωπίζεις προβλήματα στη σχέση με την πεθερά σου. Βέβαια, μπορεί να έχεις κάθε δίκιο να την κατηγορείς για πονηριά, αλλά δεν έχεις δίκιο να την παίρνεις τόσο σοβαρά και ν' ασχολείσαι μαζί της. Μάλιστα, εφόσον ο άντρας σου είναι με το μέρος σου, είναι κρίμα να χαλιέσαι και να της επιτρέπεις να δηλητηριάζει τη ζωή σου, η οποία απ' ότι καταλαβαίνω είναι μια στρωμένη και καλή ζωή.

Έχεις την υγεία σου, έχεις τα παιδάκια και τον άντρα σου, έχεις κι ένα σπίτι για να μείνεις, τι τα θες και ψάχνεις να βρεις το δίκιο σου απέναντι σ' αυτή τη γυναίκα που κολυμπάει μέσα στην ίδια της τη χολή; Άσε την στην πίκρα της -που μόνη της προκαλεί- και συνέχισε τη ζωή σου. Εκείνη προφανώς φέρεται έτσι γιατί είναι δυστυχισμένη στη ζωή της, αλλά δεν έχεις κανένα λόγο να την αφήνεις να σε παρασύρει στη δυστυχία της.

Στο κάτω-κάτω δεν έγινε και τίποτα να της κάνεις και μια τυπική επίσκεψη μια φορά την εβδομάδα για δεκαπέντε λεπτά ας πούμε. Απλά πάρε το απόφαση ότι είναι παράξενη και μίζερη και κάνε την κουφή κι ότι δεν καταλαβαίνεις. Αντίθετα, όσο συγχύζεσαι και προσπαθείς να βγεις από πάνω, τόσο της δίνεις τροφή για να λέει και απλώνεις βούτυρο στο ψωμί της για συνεχίσει να σε θάβει. Όταν θα σταματήσεις να παίζεις το παιχνίδι της και δεις ποιο είναι το συμφέρον σου, θα περνάς πολύ καλύτερα και δεν θα σου καίγεται καρφί για εκείνη.