Σε απόγνωση

12.06.2015
Επίσης ντρέπομαι! Μπορεί να με θεωρήσει προβληματική που στην ηλικία που είμαι δεν έχω κάνει σεξ.

Θεία Λουκία είμαι κ πάλι εδώ! Και σου ξαναγράφω το πρόβλημα μου με μία ακόμα λεπτομέρεια! Είμαι 23 βγαίνω εδώ και 2 μήνες πλέον με 35χρονο κ αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχω κάνει ποτέ σεξ. Προσπαθώ να βρω τρόπους ώστε να μην το καταλάβει αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτα! Καθώς περνάει ο καιρός όλο αυτό στρέφεται εις βάρος μου γιατί είμαστε σε φάση.... ένα βήμα από το κρεβάτι!

Όλοι μου λένε να του πω ότι δεν έχω κάνει σεξ εάν ή όταν το φέρει η συζήτηση αλλά εγώ θεία μου φοβάμαι! Φοβάμαι μήπως τον χάσω! Είναι πολλοί οι άντρες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση και το βάζουν στα πόδια. Επίσης ντρέπομαι! Μπορεί να με θεωρήσει προβληματική που στην ηλικία που είμαι δεν έχω κάνει σεξ. Βέβαια αυτό έχει συμβεί συνειδητά, από επιλογή. Από τη στιγμή που με καμία από τις προηγούμενες σχέσεις μου δεν ένιωσα σίγουρη να προχωρήσω. Αλλά άντε να το εξηγήσεις και να το καταλάβει!

Οπότε έχω φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι να τον αφήσω εγώ, αν και τον θέλω πολύ, για να μην βρεθώ σε αυτό το αδιέξοδο αργότερα. Από τη στιγμή που δεν μπορώ να το κρύψω με κάποιον τρόπο επιλέγω τον χειρότερο επίλογο. Ποια είναι η γνώμη σου θεία; Πόσο χαζή και κομπλεξική παίζει να είμαι; Μπορώ να το αντιμετωπίσω όλο αυτό από άλλη οπτική; Θέλω τη βοήθειά σου... Περιμένω με αγωνία απάντηση!! Ευχαριστώ πολύ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Γωγώ μου, η γνώμη μου είναι ότι αρνείσαι να δεις το πραγματικό πρόβλημα σου που δεν έχει καμιά σχέση με το γεγονός ότι είσαι παρθένα, καθώς η παρθενία σου δεν είναι πρόβλημα ούτως ή άλλως. Το πρόβλημα σου είναι ότι χρησιμοποιείς την παρθενία σου ως πρόφαση για να κρατάς τους άντρες σε απόσταση -πιθανότατα από φόβο μήπως πληγωθείς ή μήπως «τσαλακώσεις» τον εγωισμό σου αφού θα έχεις εμπλακεί ολοκληρωτικά σε μια κανονική σχέση.

Γιατί γεγονός είναι πως όταν είσαι 23 ετών και βγαίνεις με έναν 35χρονο η σχέση σου δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη και κανονική χωρίς να υπάρχει σεξ μεταξύ σας.

Έτσι τώρα, για ακόμα μια φορά στη ζωή σου προτιμάς να εγκαταλείψεις τη σχέση ή να παραπλανήσεις τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει παρά να ρισκάρεις να κολυμπήσεις στα βαθιά νερά της ενήλικης ερωτικής ζωής.

Μ' αυτόν τον τρόπο όμως, με κάθε σχέση που εγκαταλείπεις, ρισκάρεις ακόμα περισσότερο να καταλήξεις προδομένη από τον ίδιο σου τον εαυτό, αφού δεν θα έχεις τολμήσει να του προσφέρεις αυτό που κατά βάθος λαχταράει. Κι όσο τα χρόνια περνάνε τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται να κάνεις το «μεγάλο» βήμα.

Αν θέλεις λοιπόν να αλλάξεις αυτό το σενάριο που η ίδια έχεις γράψει για τον εαυτό σου, θα πρέπει να πάρεις απόφαση ότι μπορεί να πληγωθείς κάποτε από μια σχέση, μπορεί και να τσαλακωθείς ακόμα πολλές φορές, αλλά και να καταλάβεις ότι δεν είσαι από ζάχαρη κι ότι αν θέλεις να φας ψάρι όπως λένε, θα πρέπει να βραχείς κι ας γίνει ό,τι γίνει.

Αυτό πρακτικά σημαίνει να πιάσεις αυτόν τον ταλαίπωρο τον 35χρονο, να του πεις όλη την αλήθεια και να του ζητήσεις να σε απελευθερώσει από τα δεσμά στα οποία έχεις φυλακίσει τον εαυτό σου.

Βέβαια, όντως υπάρχει η πιθανότητα να τρομάξει ή να σε θεωρήσει προβληματική και να τον χάσεις. Όμως λέγοντας την αλήθεια η πιθανότητα αυτή είναι ας πούμε 50%, ενώ αν δεν κάνεις σεξ μαζί του ή αν τον αφήσεις έτσι στα καλά καθούμενα, τότε είναι 100% βέβαιο ότι θα τον χάσεις. Συνεπώς έχεις μια πολύ σημαντική πιθανότητα να βγεις κερδισμένη λέγοντας την αλήθεια. Διαφορετικά η «ήττα» σου είναι εξασφαλισμένη και κάθε φορά, όσο μεγαλώνεις θα βαραίνει ακόμα περισσότερο. Να θυμάσαι, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και η αλήθεια απελευθερώνει τόσο εκείνον που την ομολογεί, όσο κι εκείνον που την μαθαίνει, όσο άβολη κι αν είναι.