Κοκαλιαρα

21.05.2015
Αλλα η εικόνα είναι αντιαισθητικη και εγώ η ίδια δε νιωθω ενταξει με το σωμα μου.

Καλησπέρα θεία Λουκία, διαβάζω αρκετό καιρό τη στήλη σου και ομολογώ οτι με έχεις βοηθήσει σε αρκετά θέματα! Αυτή τη φορά το προβλημα μου είναι το βάρος μου! Είμαι 16 χρονών, 1.69 και 45 μόνο κιλά! Εχω κανει εξετάσεις και δεν εχω κάποιο προβλημα υγείας και η διατροφή μου ειναι πλήρης και πολλές φορες τρώω παραπάνω απο το κανονικό. Επίσης παίρνω και συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες αλλα κανενα αποτέλεσμα! Αλλα η εικόνα της κοκαλιάρας είναι αντιαισθητικη και εγώ η ίδια δε νιωθω ενταξει με το σωμα μου. Προτεινε μου κατι σε παρακαλω. Ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλενα μου, κάθε άνθρωπος έχει το σκαρί του κι εσύ έχεις την τύχη να ανήκεις στις πιο λεπτοκαμωμένες που δεν έχουν ανάγκη να προσέχουν πόσο τρώνε. Φαντάσου πόσα κορίτσια στην ηλικία σου προβληματίζονται ήδη με τα "περιττά" κιλά τους και θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση σου και θα καταλάβεις ότι γίνεσαι άδικη με τον εαυτό σου.

Οπωσδήποτε είσαι ιδιαίτερα αδύνατη, αλλά εφόσον είσαι καλά στη υγεία σου, νιώθεις ενεργητική και μπορείς να φορέσεις κυριολεκτικά ό,τι θέλεις, θα έπρεπε να είσαι υπέρ- ευχαριστημένη με το σώμα σου και να μην ακούς τις κακές γλώσσες που μπορεί να θέλουν να σου ρίξουν το ηθικό.

Άλλωστε, είσαι ακόμα πολύ πιτσιρίκα και το κορμί σου χρειάζεται μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να πάρει την τελική του μορφή. Βέβαια δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις παχουλή, αλλά μην σου κάνει καμιά εντύπωση αν δεις το σώμα σου να στρογγυλεύει σιγά-σιγά όσο θα πλησιάζεις τα είκοσι.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχεις κανένα λόγο να στεναχωριέσαι. Αν βέβαια επιμένεις να βάλεις 2-3 κιλάκια (μην ελπίζεις για περισσότερα), δοκίμασε να τρως φαγητά με περισσότερες θερμίδες, όπως ζυμαρικά, ψωμιά, γλυκά και παγωτά και ίσως να γυμνάζεσαι με βάρη που αυξάνουν τον μυϊκό όγκο και θα σε κάνουν να δείχνεις λίγο πιο δεμένη.

Κατά τα άλλα να θυμάσαι ότι κανείς δεν είναι τέλειος σ' αυτόν τον κόσμο κι ο καθένας βρίσκει ελαττώματα στην εμφάνιση του, ιδιαίτερα στην εφηβεία όπου δεν έχει ακόμα ενισχύσει τις πιο σημαντικές πλευρές της προσωπικότητας του. Αργότερα, που θα έχεις σοβαρότερα πράγματα ν' ασχοληθείς, θα σου φαίνεται αστείος ο προβληματισμός που έχεις σήμερα.

Ξέρω ότι αυτό το τελευταίο μπορεί να το ακούς και βερεσέ, όμως καλό θα ήταν να το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου κι ας μην σε πείθει αυτή τη στιγμή.