Ταμπον στην εφηβεια!

21.05.2015
Ειμαι ανθρωπος του νερου και δεν θα ηθελα να χαλασουν οι διακοπες μου.

Ειμαι 13 ετων και φετος το καλοκαιρι θα παμε διακοπες οταν θα ειμαι αδιαθετη. Κανει να φορεσω ταμπον; Ειμαι ανθρωπος του νερου και δεν θα ηθελα να χαλασουν οι διακοπες μου. Σας παρακαλω, βοηθηστε με αν εχετε χρονο!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, η χρήση του ταμπόν είναι πιθανόν να προκαλέσει ρήξη του παρθενικού σου υμένα. Αν λοιπόν αυτό είναι για σένα ένα σημαντικό θέμα θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον αποφασίσεις να δοκιμάσεις τα ταμπόν, θα πρέπει να διαλέξεις το πιο μικρό μέγεθος που υπάρχει (light ή μίνι) και να δοκιμάσεις να το εισαγάγεις στον κόλπο σου όταν θα έχεις περίοδο με άφθονη ροή, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις μέσα στο κουτί, χωρίς να ασκήσεις καμιά πίεση απολύτως.

Αν ακόμα και το πιο μικρό το ταμπόν δεν μπαίνει με άνεση, τότε καλύτερα να παραιτηθείς από την προσπάθεια και να κρατήσεις τα ταμπόν για αργότερα, όταν θα έχεις ολοκληρώσει τις σχέσεις σου.

Αν το ταμπόν μπει με άνεση, τότε θα πρέπει να έχεις τον νου σου και να το αλλάζεις κάθε 3-4 ώρες, ακόμη κι αν βρίσκεσαι στη θάλασσα και οπωσδήποτε αφού επιστρέψεις στο δωμάτιο.

Το ταμπόν είναι ένας πολύ πρακτικός τρόπος για την αντιμετώπιση της περιόδου, όμως μπορεί να μην είναι ο κατάλληλος για όλα τα νέα κορίτσια και όλα εξαρτώνται από τη δική σου, προσωπική ανατομία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ