Σχολικος εκφοβισμος

15.05.2015
Με εχουν χτυπησει πολλες φορες με κυνηγανε συνεχεια και οπου με πετυχουν ακομα και για καφε μου βαζουν τις φωνες

Αγαπητή μου Λουκια γεια σου ελπιζω να εισαι καλα ειμαι 18 χρονων φοιτητρια εχω πολυ μεγαλο προβλημα με συμφοιτητριες μου. Με εχουν χτυπησει πολλες φορες με κυνηγανε συνεχεια και οπου με πετυχουν ακομα και για καφε μου βαζουν τις φωνες και αν ειμαι με παρεα με υποστηριζουν οι φιλοι μου αν ειμαι μονη μου μπορει να με χτυπησουν. Οχι σοβαρα αλλα με χτυπανε. Ποτε στην ζωη μου δεν εχω συναντησει κατι παρομοιο και δεν ξερω πως να φερθω. Στους γονεις μου δεν μπορω να απευθυνθώ για ηδη αντιμετωπιζουν και οι δυο παρα πολυ σοβαρα θεματα υγειας και δεν μπορω να τους φορτωνω και αλλο προβλημα. Εχω απευθυνθει στους υπευθυνους της σχολης μου αλλα απο τοτε που τις επεπληξαν εκεινες εγιναν χειροτερες. Σταματησα να βγαινω και να κυκλοφορω ακομα και στην σχολη να πηγαινω επειδη φοβαμαι περιμενα να ξεχαστουν αλλα ισα ισα βγηκα σημερα για σουπερ μαρκετ και με ειδαν με πλησίασαν και με χαστουκισαν. Θελω να μου προτεινεις κατι να κανω να υπερασπιστω μονη μου τον εαυτο μου. Ειμαι σε μικρη πολη και ρωτησα αν υπαρχει σχολη για μαθηματα αυτοαμυνας αλλα δεν υπαρχει οποτε θελω να βρω κατι απο youtube θα μπορουσες να με βοηθήσεις σε αυτό; Ευχαριστω πολύ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξέρεις ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Δηλαδή, αντί να κάθεσαι και να περιμένεις να δεις τι θα σου πουν και τι θα σου κάνουν, να τις αντιμετωπίζεις πρώτη εσύ.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις το νου σου και με το που θα σε κοιτάξουν να τις κοιτάξεις κατευθείαν στα μάτια και να τις ρωτήσεις ποιο είναι το πρόβλημα τους κι αν δεν έχουν κάτι καλύτερο ν’ ασχοληθούν. Αν σε χτυπήσουν, χτύπησε τες κι εσύ με τον ίδιο τρόπο. Αν σε κοροϊδεύουν κορόιδεψε τες κι εσύ. Αν αρχίσουν να σου φωνάζουν, φώναξε τους κι εσύ.

Το πιο σημαντικό είναι να τους δώσεις να καταλάβουν ότι δεν τις φοβάσαι καθόλου και δεν σ’ ενδιαφέρει ούτε σε αγγίζει συναισθηματικά ότι κι αν σου λένε ή κάνουν.

Να θυμάσαι ότι πρόκειται σίγουρα για κομπλεξικά άτομα που ψάχνουν πάντα να βρουν ένα «θύμα» για να νιώσουν «ισχυρές» και καλά με τον εαυτό τους. Όταν λοιπόν θα πάψεις να παίζεις τον ρόλο του θύματος θα πάψουν κι εκείνες ν’ ασχολούνται μαζί σου.

Επίσης, φρόντισε να έχεις την ίδια θαρρετή συμπεριφορά ακόμα κι όταν κυκλοφορείς με την παρέα σου, χωρίς να κρύβεσαι πίσω από τις πλάτες τους, γιατί μόνο έτσι αυτές οι κοπέλες θα καταλάβουν ότι κάτι έχει αλλάξει μαζί σου κι ότι δεν είσαι διατεθειμένη να συνεχίσεις να παίζεις το παιχνίδι τους.

Όσο για τα παράπονα στους υπεύθυνους της σχολής σου, μια κρούση μόνο δεν αρκεί. Εφόσον εκείνες έγιναν χειρότερες όπως λες μετά την πρώτη καταγγελία σου, θα πρέπει να απαιτήσεις όσες φορές χρειαστεί από τη διοίκηση να παρέμβει πιο δυναμικά και πιο αποτελεσματικά, όπως έχει την υποχρέωση να κάνει. Βλέπεις, προβληματικούς κι εριστικούς ανθρώπους θα συναντήσεις πολλούς στη ζωή σου αλλά αν δεν μάθεις να υπερασπίζεσαι η ίδια τον εαυτό σου, να διεκδικείς τα δικαιώματα σου και να στέκεσαι στα πόδια σου, κανείς δεν θα μπορέσει να το κάνει για σένα.