Συνεχομενοι μυκητες

16.02.2015
Στην αρχη νομιζα οτι απλα με γδερνει με τα μουσια του ομως στις επομενες μερες με πιανει φαγουρα και ξεκινανε τα υγρα των μυκητων.

Θεια Λουκια, ειχα κολλησει προσφατα τον μυκητα καντιντα. Πηρα την θεραπεια και τα συμπτωματα εφυγαν. Μετα παρατηρησα οτι καθε φορα που ο φιλος μου μου εκανε στοματικο ενιωθα μετα μια ενοχληση που στην αρχη νομιζα οτι απλα με γδερνει με τα μουσια του ομως στις επομενες μερες με πιανει φαγουρα και ξεκινανε τα υγρα των μυκητων. Ειναι η δευτερη φορα που το παρατηρω και πηγα προσφατα σε γυναικολογο. Εδωσε θεραπεια και στον φιλο μου ομως εχθες που παλι μου εκανε στοματικο ή οταν με τριβει εντονα η περιοχη μου ερεθιζεται εντονα και μετα τσουζει. Παλι αρχιζω να εχω τα υγρα των μυκητων. Υπαρχει περιπτωση να εχω υπερευαισθησια;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Γιάννα μου, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ταλαιπωρείσαι από επίμονους μύκητες. Ένας εξαιρετικά πιθανός λόγος είναι οι μύκητες να μην έχουν φύγει εντελώς μετά τη θεραπεία με αποτέλεσμα να επανεμφανίζονται. Σ' αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να απέχεις από το σεξ όσο κάνεις άλλη μία θεραπεία και μετά να επιβεβαιώσεις ότι οι μύκητες έφυγαν με καλλιέργεια κολπικού υγρού, πριν αναλάβεις ξανά "δράση".

Εξίσου πιθανός λόγος είναι να κάνεις κάποιο λάθος από πλευράς υγιεινής, όπως το να κάνεις πολύ τακτικά κολπικές πλύσεις με διάφορα προϊόντα με αποτέλεσμα να έχει διαταραχτεί η φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου σου, ή να φοράς στενά εσώρουχα όπως κορμάκια ή στενά τζιν που δεν επιτρέπουν στην περιοχή ν' αερίζεται σωστά.

Αν παρόλα αυτά, οι μύκητες εξακολουθούν να σε ταλαιπωρούν, θα πρέπει να ελέγξεις τα επίπεδα του σιδήρου και του ζαχάρου στο αίμα σου, καθώς μια ελαφρά αναιμία ή το υψηλό ζάχαρο είναι συχνά η αιτία για τέτοιου είδους προβλήματα.

Τέλος, να μην ξεχάσω να σου πω ότι μπορεί το φάρμακο που σου έδωσε ο γιατρός για τους μύκητες να μην σου ταιριάζει και να πρέπει να το αλλάξεις με κάποιο άλλο, άλλης εταιρίας.
Σου εύχομαι περαστικά και γρήγορα!